Petit Bòlit és una nova línia de treball del Centre que vol mostrar diferents projectes d'arts visuals desenvolupats per escoles del territori o projectes educatius singulars vinculats a la pràctica artística. Les exposicions, de petit format, tenen lloc al Hall del Bòlit_PouRodó.        

 
 

Ara art: Domènec Fita

Un projecte de l'Escola Montjuïc

Del 15 de gener al 14 de febrer de 2021

Hall del Bòlit_PouRodó

Amb la col·laboració de la Fundació Fita

 

Les arts desperten l'atenció dels alumnes i són una motivació fantàstica per captivar-los. Per això, des de fa uns anys l'Escola Montjuïc duu a terme el projecte d'innovació educativa Ara art, que apropa els artistes locals i contemporanis a l'alumnat del centre, i endinsa els més petits en les diferents disciplines creatives.

 

Aquest projecte passa per una educació integrada en les arts ja que constitueix un dret de les persones i els aporta una visió diferent en la qual es connecten els aprenentatges de manera vivencial i emocional. L'art es converteix en una eina importantíssima de motivació per aprendre a través del desenvolupament de la creativitat.

 

El contacte, coneixement i observació de la persona i l'obra de Domènec Fita els ha ajudat a desenvolupar un treball de connexió amb l'art de manera propera: artista de la ciutat i del mateix barri on s'ubica l'escola. Aquestes particularitats i la dimensió internacional de l'artista han contribuït a impregnar els alumnes de la veritable funció de l'art i de l'activitat artística: donar veu per mitjà de l'educació estètica i tenir consciència de la funció social i integradora de les arts.

 

L'exposició és el resultat de tot aquest treball, i amb l'ànim de potenciar i difondre les idees i creacions de Domènec Fita.

 

Domènec Fita i Molat, nascut a Girona el 10 d'agost de 1927, ha realitzat una munió d'obres d'especialitats i conceptes diversos, teixides al llarg dels anys i que abracen diferents àmbits i modalitats: abstracte, rostre, autoretrat, nu, ceràmica, art integrat, tema religiós, vitralls, Girona, dibuix, pintura, escultura, fauna, ambientacions, blocs i quaderns, aspectes pedagògics, escrits, cartells i obra gràfica.