Desobediències i resistències

Marina Abramović , Teresa Correa, Itziar Okariz, Regina José Galindo, Matt Mullican, Shirin Neshat, Jürgen Klauke i Sigalit Landau

Comissari: Adonay Bermúdez

De l'11 de juny al 29 d'agost de 2021

Inauguració, divendres 11 de juny a les 19h

Bòlit_LaRambla, Bòlit_StNicolau i Bòlit_PouRodó

 

Visita comentada a l'exposició

 

Visita comentada a l'exposició 

A càrrec d'Adonay Bermúdez, comissari

Dissabte 12 de juny a les 12 h

Bòlit_PouRodó

Amb interpretació simultània en llengua de signes

Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat o 972427627

 

"Desobediències i resistències" té com a objectiu principal establir diàlegs comunitaris sobre desobediència civil i violència, així com treballar altres temes paral·lels com els conceptes de resistència, feminisme, quotidianitat, canvi social i lluita de poder.

 

Adonay Bermúdez (Lanzarote, 1985) és comissari independent. Ha comissariat exposicions per l'Institut Cervantes de Roma, DA2 de Salamanca, Artpace (EEUU), MUDAS - Museo de Arte Contemporânea da Madeira (Portugal), ExTeresa Arte Actual (Mèxic) o Museo de Arte Moderno Chiloé (Xile). Va ser director del Festival Internacional de Videoarte "Entre islas" (2014-2017), comissari convidat de PlanoLisboa 2016 (Portugal), Scientific Committee de Over The Real International Videoart Festival (Itàlia, 2015, 2016 i 2017), comissari el 2018 de Contemporary Art Month de San Antonio (Texas, EUA) i comissari col·laborador de la Fundació César Manrique (2019-2020). Ha publicat tres llibres i actualment és crític d'art a ABC Cultural i docent habitual a vàries universitats d'Espanya, Mèxic i Portugal.

 

Xerrada

 

De l'activisme artístic a l'art activista: lluita, coherència i compromís social

A càrrec d'Adonay Bermúdez, comissari

Dissabte 12 de juny a les 18 h

Bòlit_PouRodó

Activitat gratuïta presencial i virtual

Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat o 972427627 

Virtual: https://girona.cat/zoom2

 

Adonay Bermúdez mostrarà les possibilitats i relacions de l'art i l'activisme al complex marc espacial actual, així com exhibir la figura del comissari/ària com a mediador/a, capaç de visibilitzar discursos dissidents i anul·lats, i, de passada, qüestionar els sistemes de legitimació institucional.

 

Partint d'una pregunta inicial a priori bàsica, pot existir activisme en l'art?, es mostrarà un compendi d'exemples d'exposicions mítiques i accions desenvolupades per artistes, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional, que han estat crucials dins unes línies marcades per la lluita i el compromís social, i que han generat canvis o, com a mínim, ho han intentat.