Què és el Bòlit?

 

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona és un equipament cultural públic que desenvolupa programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis des de la seva inauguració el 2008.

 

El Bòlit treballa amb les pràctiques artístiques i el pensament contemporani. La seva activitat s'articula a través de programes expositius, activitats divulgatives i pedagògiques, en diferents formats i per a diferents tipus de públic. Ofereix serveis als artistes, un espai de residències, assessorament, promoció i projecció nacional i internacional.

 

Disposa d'un servei de documentació i de comunicació que també edita publicacions. És una plataforma divulgativa i un laboratori de creació obert, actiu i participatiu, un equipament que aposta tant per la innovació i la creació local com internacional. Porta a terme projectes educatius, com el Bòlit Mentor, i té una oferta de recursos per a les escoles i visites guiades. També treballa la mediació entre art i societat.

 

El Centre forma part de la Xarxa de Centres d'Art de Catalunya, de ResArtis i lidera el projecte Europa Creativa The Spur.

 
 
 

El centre disposa de tres espais: 

 

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona (Plaça Pou Rodó 7-9, 17004 Girona): oficines, exposició, espai educatiu, biblioteca i arxiu

 

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar (Rambla de la Llibertat 1, 17004 Girona): exposició

 

Bòlit_StNicolau (Plaça de Santa Llúcia 1, 17007 Girona):  exposició, documentació i espai de reunió 

 

Ves al mapa aquí

 

El nom del centre fa referència al joc tradicional del bòlit (també conegut com a bèlit, o pic i pala), arrelat al barri de Sant Narcís de Girona on cada any se celebra el campionat del món. És un joc que presenta força similituds amb el beisbol, es juga entre dos equips i consisteix a fer saltar i llançar una peça de fusta -el bòlit- amb una pala.    

 
 

Més informació

bolit_desplegable_generic_web.pdf (1.091,07 KB)

 


*Ja des de l'elecció de la denominació, el Bòlit es va fixar com a objectiu el treball des de i per al context.


A les propostes de treballs en procés al territori estrictament artístiques desenvolupades al llarg d'aquests anys, doncs, s'hi va sumar el rodatge d'aquest vídeo documental que vincula la identitat del Centre amb el seu territori.


La proposta vol posar de relleu la càrrega etimològica, lúdica, popular i participativa implícita en la denominació del Centre i vinculada per afinitat a una de les activitats populars de la ciutat.