(Diàlegs) Pintura, Música i Patrimoni

«Intensitats»

Nei Albertí i Alex Pallí

Comissària: Carme Sais

 Del 17 de juliol al 20 de setembre de 2020

Inauguració: divendres 17 de juliol a les 19 h

Canònica de Santa Maria de Vilabertran

 
 

Diàlegs: Pintura, Música i Patrimoni és un cicle estival que uneix tres puntals de la cultura, la pintura, la música i el patrimoni, a la canònica de Santa Maria de Vilabertran. Des de fa vint-i-vuit anys té lloc en aquest espai la Schubertíada, un festival internacional dedicat al món del lied romàntic i a la música de cambra, i des de fa sis anys consecutius s'hi realitza paral·lelament una exposició d'art contemporani a cura del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona.

 

«Intensitats» recull en tres espais de la canònica de Vilabertran les propostes dels artistes Nei Albertí i Alex Pallí. Es tracta de dos artistes que tenen en comú el fet de viure i treballar a Sant Feliu de Guíxols -combinant el seu treball individual amb altres experiències creatives de caràcter col·lectiu-, la seva passió per l'art i el fet d'entendre la pràctica artística com una experiència vital fonamental. L'any 2009 van fundar, amb altres artistes, el col·lectiu Nubolâris, amb el qual intervenen activament en la creació i l'organització d'esdeveniments culturals.

 

Horaris

Juliol i agost

De dijous a diumenge de 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 18.30 h

Setembre

De dijous a dissabte de 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 17.30 h

Diumenges i festius de 10.00 a 15.00 h

L'entrada tanca 30 minuts abans del límit horari.

 

Organitzen: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, Ajuntament de Girona, Ajuntament de Vilabertran i Agència Catalana del Patrimoni Cultural

 

Nei Albertí: «Lluerna» 

 

Nei Albertí (Sant Feliu de Guíxols, 1975) és un artista multidisciplinari format en gemmologia a Barcelona i en escultura a l'Escola de Ceràmica de la Bisbal i a l'Escola d'Art de Vic. Escultor d'origen, el seu treball va evolucionar plàsticament buscant la immediatesa, la fluïdesa en l'execució, deixant-se guiar pel moment, el subconscient,investigant la capacitat física dels materials, el color i la llum de les seves creacions.

 

Des del 2009, amb teles i fils com a nou material, reinventa el seu concepte d'escultura portant-a a l'extrem de l'inamovible i entrant de ple en el món de la instal·lació, un mitjà que li permet explorar la tensió i el diàleg entre allò ple i allò buit, la realitat i l'imaginari, el que és mundà i el que és irracional. Prenent el volum com a base, utilitza el so, la llum i el moviment en unes instal·lacions que són molt performatives, al mateix temps que experimenta en altres camps, com ara la música, el vídeo i el collage.

 

En el seu procés creatiu hi intervé l'atzar, l'inconscient, a sorpresa i la immediatesa, tant com la calma i l'equilibri, la reflexió i la intuïció creativa. Les seves escultures es creen interactuant amb l'espai, dialogant amb la història dels llocs i evolucionant amb el temps gràcies a la necessitat d'exploració de l'artista i a la seva particular sensibilitat.

 

Nei Albertí ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives en espais d'art, fires internacionals i importants esdeveniments d'Europa: Cadaqués, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona, Madrid, Roma, Como, Istanbul, Dorst, Londres. La seva obra és present en col·leccions privades, museus i espais públics de Catalunya, Espanya, Itàlia, Anglaterra, Estats Units i Àfrica. 

 

https://neialberti.com

 

Descarrega la postal

dialegs-vilabertran-postal-nei-albertir-web.pdf (2.725,73 KB)

 

Alex Pallí: «El niu dels monstres» 

 

Alex Pallí (Sant Feliu de Guíxols, 1972) va estudiar pintura a l'Escola Massana de Barcelona. La seva pràctica artística se centra en la pintura i la creació multidisciplinària, com un extensió de la pintura mateixa.

 

Per a Alex Pallí la pintura és un espai de llibertat on troba el que considera essencial i indispensable. El seu treball és fruit d'una recerca cromàtica, expressiva i estètica, però, per damunt de tot, és recerca i comunicació. Les seves pintures transmeten l'energia i la profunditat del treball d'introspecció fet en el moment d'alliberar els colors sobre la tela, com un acte de llenguatge on intervé l'experiència, el treball obstinat i l'ofici de l'artista que busca tenaçment respondre als estímuls creatius que l'impulsen.

 

Mirant les teles, els contrastos i la vitalitat dels colors, la repetició de formes similars, les seqüències dels motius o del pixelat ens obliguen a observar més enllà i més endins de la pintura fins a trobar les seves diverses capes, on la llum és essencial, per apreciar-hi els detalls singulars i l'envoltant magnitud de la proposta estètica.

 

Sensible als efectes que els espais exerceixen sobre la seva obra, Alex Pallí sovint combina la pintura amb els recursos audiovisuals amb l'objectiu de donar més profunditat i llum a una obra que, ja per si mateixa, és desbordant i invasiva, i, tanmateix, captivadora.

 

Des del 1994 Alex Pallí ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives tant en l'àmbit nacional com en l'internacional. L'any 2003 fou escollit per a l'exposició «4 talents catalans a París» (Maison de la Catalogne, Paris) i ha participat en importants fires internacionals d'art contemporani.

 

www.alexpalli.com

 

Descarrega la postal

dialegs-vilabertran-postal-alex-pallir-web.pdf (4.553,72 KB)