A sense of wonder

Carles Congost

Comissari: David Santaeulària

Del 27 de gener al 30 d'abril de 2017

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar i Bòlit_StNicolau

 

Ai.1

Conversa

Del 16/02/17 18:00 al 16/02/17 19:00.
Girona

Dins, fora i al voltant de les publicacions d'artista.  

Dijous 16 de febrer de 2017, 18 h

Espai 22 de la Llibreria 22

Entrada lliure

 

Amb Anna Pahissa, responsable de la llibreria especialitzada Múltiplos

 

Les publicacions d'artista han viscut en els darrers anys moments d'efervescència, de creativitat i d'ubiqüitat, actualitzant i reinterpretant la tradició del llibre d'artista conceptual que va començar a aparèixer a finals dels 60. Anna Pahissa traçarà un itinerari personal sobre aquesta "hiperactivitat" -tal ella mateixa ho anomena- en les publicacions d'artistes, aprofitant la sortida a la llum del catàleg A Sense of Wonder de Carles Congost.

 

Aquest catàleg s'ocupa de tota la producció de Carles Congost entre els anys 2010 i 2016 i ha estat coeditat entre el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; el Centre d'Art la Panera, Lleida; el M|A|C Mataró Art Contemporani i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 
 

Ai.2

Projecció

Del 02/03/17 18:00 al 02/03/17 19:00.
Girona

Bad Painting Series/The Spin Off, Easy Katz, Paradigm i Simply the Best.  

Dijous 2 de març de 2017, 18 h

Cinema Truffaut

Entrada lliure

 

A càrrec de Carles Congost, David Santaeulària i Eloy Fernàndez Porta

 

Amb la projecció de Bad Painting Series/ The Spin Off (2010), Easy Katz, Paradigm (2012) i Simply the Best (2016) es vol oferir la possibilitat de veure en un cinema quatre vídeos (amb una durada total de 40 minuts)  que exemplifiquen les diverses maneres d'abordar la creació artística per part de Carles Congost.

 

L'activitat es planteja com a complement i extensió de l'exposició A Sense of Wonder ja que -a excepció de Simply the Best- les altres obres no es poden veure a les sales d'exposició del Bòlit. Un cop acabada la projecció, es durà a terme una tertúlia entre l'assagista Eloy Fernández Porta, el comissari David Santaeulària i el propi artista.

 
 

Ai.3

Taller

Del 22/03/17 al 24/03/17.
Girona

The Time Of My Life.  

A càrrec de Fito Conesa

22, 23 i 24 de març de 2017

De 17 a 19.30 h

Bòlit_StNicolau    

Places limitades. Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat

Adreçat a col·lectius, escoles, associacions culturals i de veïns, etc.

 


Parlar de Carles Congost és parlar de nosaltres mateixos. Dir que el seu imaginari construeix un univers únic, màgic i eclèctic si bé és cert, és negar-nos a la possibilitat d'habitar-lo.

 

Ell és referent i referencial. Proposa, uneix i crea però també deixa petjada, pòsit, rastre. Congost construeix trama dins d'un escenari comú amb variants o possibilitats paral·leles.


Arribats a aquest punt i amb l'obra de Congost com a element connector/ punt de partida convidem als ciutadans de Girona a crear un estat de la situació, una instantània del nostre entorn mitjançant la creació d'UNA CÀPSULA DEL TEMPS.


Una càpsula o caixa del temps és un recipient hermètic construït amb la finalitat de guardar missatges i objectes del present per ser trobats per generacions futures. L'expressió càpsula del temps s'usa des de 1937, encara que la idea és tan antiga com els primers assentaments humans a Mesopotàmia. La Cripta de la Civilització de (1936), l'obertura de la qual es va programar per 8113, està considerada el primer intent modern de crear una càpsula del temps pròpiament dita.

 

En aquestes tres sessions es decidirà quins són els objectes més representatius del nostre context, i que han d'estar dins d'aquest búnquer d'aïllament temporal.

 

A partir de dues trobades amb els participants en l'espai expositiu, es triarà un total dels set objectes que seran enterrats i es determinarà el dia d'obertura de la càpsula.Cada objecte portarà una fitxa emplenada en la qual s'especificarà la funció que exerceix o el per què ha de ser part de la caixa així com dades de fabricació, procedència o qui ho diposita.

 

La darrera sessió serà la més solemne. Es procedirà a l'enterrament o tancament de la càpsula i a la lectura del llistat d'objectes que hi ha en el seu interior.

 
 

Ai.4

Presentació vinil

Del 29/04/17 12:00 al 29/04/17 13:00.
Girona

Aixó que sona és nostre. De Josep Xortó i The Congosound

Dissabte 29 d'abril de 2017, 12 h

Bòlit_StNicolau

Entrada lliure

 

Vermut musical de cloenda de l'exposició i presentació del vinil "Aixó que sona és nostre" coeditat entre el Bòlit i el Centre d'Art La Panera de Lleida.

 

A càrrec de Carles Congost i David Santaeulària

 
 

Ai.5

Proposta pedagògica

Del 27/01/17 20:00 al 30/04/17 14:00.
Girona

A sense of wonder. Dossier educatiu

Recurs pedagògic per a grups d'educació formal a partir de secundària elaborat per l'equip de mediació del Centre d'Art La Panera, Lleida. Sol·licituts a info@bolit.cat

 

Visites per a grups

Reserva prèvia a info@bolit.cat