Illes d'arena

Azahara Cerezo

Comissari: Jose Iglesias Gª-Arenal

Del 2 d'octubre de 2020 al 31 de gener de 2021

Obertura i visita comentada, divendres 2 d'octubre a les 19h

Bòlit_LaRambla i Bòlit_PouRodó

 
 

El treball d'Azahara Cerezo parla de la nostra percepció del territori quan el travessen les tecnologies de l'economia digital. Els seus projectes intervenen cartografies poètiques on podem veure les interferències entre entorns virtuals, interiors urbans i paisatges naturals.

 

A "Illes d'arena" mostra projectes de nova producció al voltant de l'externalització de les economies de la informació i el tràfic de sorra entre els territoris ocupats del Sàhara Occidental i les Illes Canàries, on ha residit de forma intermitent al llarg de l'últim any. Les peces que presenta als espais del Bòlit_PouRodó i Bòlit_LaRambla posen en relació l'abstracció de l'esfera virtual amb la realitat material que habitem.

 

Davant de processos globals com el turisme, la deslocalització de treballs manuals i la precarietat del treball digital, Cerezo planteja una reflexió des del cos sobre allò que, precisament per estar davant nostre, no arribem a veure.

 

Azahara Cerezo (Celrà, 1988) ha estat resident a Art3 (Valence), Col·legi d'Espanya (París), Casa de Velázquez (Madrid) o Flax Art Studios (Belfast), entre d'altres. Recentment, ha exposat de forma individual al Centro de Arte La Regenta (Las Palmas) amb "Mapa de circunstancias" i a MAL (Sevilla) amb "Y en ese claroscuro surgen los monstruos". Ha participat a exposicions col·lectives com "Juntos aparte" (Bienalsur. Cúcuta, Colòmbia), "We are as Gods..:" a Nieuwe Vide (Haarlem, Holanda), Provincia 53 al MUSAC (León), "Espècies d'espais" al MACBA (Barcelona) o "J(e m)'accuse o la mort de l'autor" al Bòlit (Girona).

 

www.azaharacerezo.com