El món serà Tlön

Serafín Álvarez, Lúa Coderch, Ana Garcia-Pineda, Alicia Kopf, Rossell Meseguer, Claudia Pagès, Aleix Plademunt i Ricardo Trigo

Comissari: Jordi Antas    

Del 21 de febrer  al 26 d'abril de 2020

Bòlit_LaRambla, Bòlit_StNicolau i Bòlit_PouRodó

 
 

Exposició en col·laboració amb el Festival MOT Girona-Olot    

 

Tlön, Uqbar, Orbis Tertius és un conte de Jorge Luís Borges (1899-1986) que és clau en la història de la literatura fantàstica universal. El conte explica una història fictícia basada en el descobriment singular d'un país inexistent i inaccessible per situar-se en una dimensió paral·lela. Un lloc on el caràcter fantàstic i la seva condició metafísica suggereix un exercici que especula sobre els límits del coneixement, la comprensió i la creença.

 

"El món serà Tlön", com aforisme de el conte de Borges i com a títol d'una exposició d'art contemporani, més enllà de la seva trama argumental té a veure amb les relacions emocionals que s'estableixen entre entitats humanes i no humanes i els seus entorns tractats des d'àmbits tan diversos com l'alquímia, la psicologia, la mística, la literatura, o les realitats paral·leles.

 

Conceptes que en certa manera estan presents a l'hora d'abordar la naturalesa flexible d'algunes pràctiques artística mitjançant diferents patrons culturals codificats en actes, llenguatges, i processos socials i narratius.