PETIT BÒLIT

 
 

Petit Bòlit és una nova línia de treball del Centre que vol mostrar diferents projectes d'arts visuals desenvolupats per escoles del territori o projectes educatius singulars vinculats a la pràctica artística. Les exposicions, de petit format, tindran lloc al Hall del Bòlit_PouRodó.    

 
 

Taller d'anatomia - La mà que pensa

Un projecte de l'escola Eiximenis dirigit per Pep Admetlla amb alumnes de P3 a 6è

Del 20 de febrer al 22 de març de 2020

Inauguració, dijous 20 de febrer a les 18h

Hall del Bòlit_PouRodó

 

Aquest projecte té la voluntat d'apropar els misteris del propi cos a través de l'observació i el diàleg. Aquests, un "enigma" que va més enllà de la forma, el buscarem per mitjà de l'ordre dins un caos simulat.

 

Cercarem amb l'observació i el dibuix, entendre el "què" el "com" i apropar-nos al "perquè".  Tot això ho farem a partir d'analogies i l'estudi de les parts amb el tot. Ens preguntarem què ens fa iguals i diferents.

 

Ens fixarem en l'arquitectura, la seva estructura i les seves proporcions, indagarem i veurem les diferències entre els cossos a llarg de la història de l'art i en dissenyarem de "nous"...farem servir allò que no ho sembla però fa, "la mà que pensa".

 

Donada la situació actual de tancament dels espais expositus us proposem una visita comentada virtual a mode de recorregut per l'exposició que podeu veure aquí  

 
 

Ara Art

Un projecte de l'Escola Montjuïc dirigit per l'artista Muntsa Bosch

Del 27 de març al 26 d'abril de 2020

Inauguració, divendres 27 de març a les 18 h

Hall del Bòlit_PouRodó

 

Les arts desperten l'atenció dels alumnes i són una motivació fantàstica per a captivar-los. Per això, des de fa uns anys l'Escola Montjuïc duu a terme el projecte d'innovació educativa Ara Art, que apropa els artistes locals i contemporanis a l'alumnat del centre, endinsant als més petits en les diferents disciplines creatives.

 

Durant el curs els alumnes han pogut conèixer els treballs de diversos artistes que formen part de la comunitat educativa o del seu entorn. Alguns són familiars d'alumnes de l'escola, com Muntsa Bosch o Sergi Salinas, d'altres són artistes de la ciutat de Girona i voltants, com Domènec Fita, Quim Corominas o l'escriptora Gemma Lienas.

 

El projecte d'innovació educativa Ara Art recull la tasca que es fa al centre dins de l'àrea artística integrant les arts en un projecte global d'escola. Aquesta exposició mostra part del treball realitzat durant aquest curs pels alumnes d'arts plàstiques, musicals, escèniques i literàries.