Les imatges eco

Isaki Lacuesta

A cura de Carme Sais

Del 25 de gener al 28 d'abril de 2019

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar, Bòlit_PouRodó i Bòlit_StNicolau

Inauguració, divendres 25 de gener a les 18.30 h

 

Entre dos aguas

 

Jorge Fuembuena

Entre dos aguas, 2018

Impressió giclée en paper de cotó

Producció: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

Girona, 2019

 

Amb motiu de l'exposició «Les imatges Eco» presentem quatre obres de l'artista Jorge Fuembuena seleccionades entre les fotografies realitzades per al rodatge de la pel·lícula Entre dos aguas d'Isaki Lacuesta.

 


 

Jorge Fuembuena Loscertales (Saragossa, 1979)

 

Fuembuena concep la fotografia com a eina de meditació i recerca entorn a incerteses múltiples. Les seves fotografies ofereixen reflexions sobre els mecanismes de construir i representar la realitat.

 

És professor de fotografia del Màster de Fotografia de l'Institut Europeu del Disseny i SUR (Círculo de Bellas Artes) i becari a la Casa de Velázquez de Madrid.

 

Entre 2012 i 2015 ha participat en festivals internacionals de fotografia com Paraty Em Foco (Brasil), Arlés 8França), Pingyao (Xina), Lodz Fotofestival (Polònia), Kaunas Photo (Lituània), Athens Photo Festival (Grècia), Encontros Da imagen de Braga (Portugal), PHotoEspaña i Bitume Photofest en Lecce (itàlia). Ha exposat a Matadero Madrid, La Casa Encendida, la Getty Gallery de Londres, a FLORA Ars and Natura (Colòmbia), Foto Wien (Àustria), MuVIM (València) i al TEA Tenerife.

 

Ha format part de l'Austro Sino Arts Program de Pequín i Pla(t)form Fotomuseum Wintertur (Suïssa), en les exposicions "Contexto Crítico: Fotografía española del s. XXI" i "NEW SPANISH PHOTOGRAPHY_Visions beyond borders" de Nova York, a les Biennals de Casablanca i  Tesalonika i a les fires The Solo Project de Basilea,  Pulse Miami, Off Photo Paris, ARCO o Just LX Lisboa, entre d'altres. La seva obra es troba en nombroses col·leccions privades i públiques internacionals.

 

www.jorgefuembuena.com

 

Your Phone is a Cop

 

Del 18 gener al 17 de març de 2019

Inauguració: dijous 17 de gener de 2019, 19 h (amb concert a càrrec de Raül Refree i Isaki Lacuesta)

​Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats

 

"Your Phone is a Cop" és un projecte conjunt del músic Raül Refree i el cineasta Isaki Lacuesta. El punt de partida és el concert que Refree va fer al Sónar 2018, on el director de La leyenda del tiempo o Los pasos dobles va ser l'encarregat d'il·lustrar la part sonora amb imatges. Tots dos havien treballat prèviament en la banda sonora de la nova pel·lícula de Lacuesta, Entre dos aguas. El director també ha realitzat alguns videoclips de Refree.  

 

Ara es retroben per donar forma a aquest projecte multidisciplinari que gira al voltant del control al qual estem sotmesos com a societat d'una manera oculta, no explícita. Sense voler fer un pamflet ni una denúncia explícita, el que pretén aquesta proposta artística és posar sobre la taula una temàtica que sovint es dissimula sota les dinàmiques addictives de les xarxes socials i la falsa llibertat que atorga internet al conjunt de la població. 

 

El projecte expositiu consisteix en una instal·lació interactiva, en la qual els usuaris poden interpretar, recrear, fer i desfer sons i imatges de l'espectacle concebut per al Sónar per Refree i Lacuesta. La instal·lació és integrada per diversos ordinadors equipats amb un programari ideat expressament.

 

El programari (d'ús molt intuïtiu) permet a l'usuari interpretar, en primera instància, música a partir de samplers escollits i desenvolupats per a aquesta obra, de manera que s'activarà la projecció seqüencial d'imatges en un multipantalla que envoltarà els usuaris i espectadors, als quals es convida a compondre imatges i editar sons en viu i en directe, com a músics i videojòqueis alhora. La instal·lació permet assimilar continguts de gran rellevància, al mateix temps que es juga i es creen continguts audiovisuals. 

 

En un segon espai es projecta, en una pantalla, el directe en el marc del festival Sónar 2018. No es tracta d'un vídeo del concert, sinó d'una projecció de les imatges del directe i la música que es va crear al moment.

 

Visites guiades tots els dissabtes a les 18 h i els diumenges a les 12.30 h.

Entrada gratuïta.

 

Amb la col·laboració de Zentralmedia, Eve Audio, BITBEAT i Ableton.

 

Projecte expositiu realitzat en col·laboració amb Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona.​

 

Publicacions

 

 

Ajuntament de Girona (ed.). Isaki Lacuesta. «Les imatges eco». Coedició de Bòlit, Centre d'Art Contemporani i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, març de 2019.

 

Castanon-Akrami, Brice; Ramos Alquezar, Sergi (ed.). Le cinéma d'Isaki Lacuesta. París: Mare&Martin i Centre Pompidou, amb la col·laboració de Bòlit, Centre d'Art Contemporani, 2018.