Marca d'aigua - empremta de fusta

Jordi Martoranno

Del 12 de novembre al 23 de desembre de 2020

Claustre de la Mercè

 

Mostra del projecte resultant de la beca de residència de creació artística vinculada amb la tècnica del gravat organitzada entre el Bòlit i l'Escola Municipal d'Art.

 

Jordi Martoranno ens presenta aquesta vegada un projecte explorant formes que es troben en totes les modalitats dins de les societats contemporànies. Formes que han perdut el seu valor simbòlic inicial i que s'han acabat transmutant en eines tecnològiques, o objectes quotidians trobant-se al límit entre el símbol i el signe, entre el llenguatge poètic i la tecnologia, entre la consciència i la transcendència, entre el sagrat i el mite.

 

Partint de la mil·lenària tècnica de la xilografia japonesa i utilitzant un paper japonès molt peculiar Martoranno ha fet servir, sense cap manipulació prèvia, diferents tacs de fusta trobats a l'atzar en diverses fusteries de la ciutat de Girona i contrades.

 

Aquesta tècnica permet respectar les diverses empremtes originals de les fustes expressant el seu llenguatge més primigeni. S'ha fet ús d'una estampació totalment artesanal donant lloc a unes textures molt singulars i tot sota la direcció del mestre gravador Sebi Subirós.