Illes d'arena

Azahara Cerezo

Comissari: Jose Iglesias Gª-Arenal

Del 2 d'octubre de 2020 al 31 de gener de 2021

Bòlit_LaRambla i Bòlit_PouRodó

 

Act.1

Visites comentades

Del 20/12/20 al 20/12/20.
Girona

Visites comentades a l'exposició

Punt de trobada: Bòlit_LaRambla

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a info@bolit.cat o  972427627

El treball d'Azahara Cerezo parla de la nostra percepció del territori quan el travessen les tecnologies de l'economia digital. En aquesta visita comentada ens acostarà el seu projecte "Illes d'arena" que reflexiona al voltant de l'externalització de les economies de la informació i el tràfic de sorra entre els territoris ocupats del Sàhara Occidental i les Illes Canàries.    

 

Divendres 2 d'octubre a les 19 h (apertura)

A càrrec d'Azahara Cerezo, artista, i Jose Iglesias Gª-Arenal, comissari

 

Divendres 6 de novembre a les 18 h

A càrrec d'Azahara Cerezo, artista, i Jose Iglesias Gª-Arenal, comissari

 

Divendres 18 de desembre a les 18 h

A càrrec d'Azahara Cerezo, artista

 
 

Act.2

Instal·lació a Homesession

Del 05/11/20 17:00 al 05/11/20 20:00.

Re:

A càrrec d'Azahara Cerezo, artista, i Jose Iglesias Gª-Arenal, comissari

Dijous 5 de novembre de 17 a 21h

Homesession (Barcelona)

 

Els ordinadors estan dissenyats per a dos ulls que miren i dues mans que teclegen, un cos individual que s'asseu a davant de la pantalla per tenir accés a part de la infoesfera. Com podem imaginar i materialitzar altres relacions corporals amb la informació digital? Partint de la peça Servidor mòbil, Re: explora altres formes arquitectòniques i de parentesc que qüestionen el règim heterosexual de la propietat privada que organitza l'esfera virtual.

 

A través d'una instal·lació on es mostren documents generats durant el procés de treball i línies que han quedat obertes, Re: és una col·laboració amb Homesession des de l'exposició "Illes d'arena".

 
 

Act.3

Conversa amb Verónica Gago i Remedios Zafra

Del 01/12/20 al 31/12/20.

Conversa amb Verónica Gago i Remedios Zafra

Desembre de 2020

Virtual

 

L'exposició "Illes d'arena" connecta el treball digital amb l'extracció de recursos naturals i la industria del turisme, activitats que estan transformant la nostra percepció de l'espai, els territoris virtuals i materials, els espais íntims i públics. Durant la conversa parlarem de les transformacions de l'espai domèstic i el teletreball, de la desvinculació de la paraula i la presència, de les possibilitats que s'obren a la pantalla i la importància política de la trobada entre cossos.

 

Verónica Gago (Argentina, 1976) és politòloga, professora i militant del col·lectiu NiUnaMenos. Remedios Zafra (Zuheros, 1973) és escriptora i assagista, autora de El entusiasmo. Precariedad y trabajo creativo en la era digital.