Illes d'arena

Azahara Cerezo

Comissari: Jose Iglesias Gª-Arenal

Del 2 d'octubre de 2020 al 31 de gener de 2021

Bòlit_LaRambla i Bòlit_PouRodó

 

Act.1

Visites comentades

Del 06/11/20 al 20/12/20.
Girona

Una trobada amb Azahara Cerezo i Jose Iglesias Gª-Arenal

Virtual

Divendres 6 de novembre a les 18 h

Divendres 18 de desembre a les 18 h

Accés lliure a través de https://girona.cat/zoom5

No cal inscripció prèvia

 

El treball d'Azahara Cerezo parla de la nostra percepció del territori quan el travessen les tecnologies de l'economia digital. En aquesta trobada, l'artista i el comissari ens acostaran, en format conversa, el seu projecte "Illes d'arena" que reflexiona al voltant de l'externalització de les economies de la informació i el tràfic de sorra entre els territoris ocupats del Sàhara Occidental i les Illes Canàries.    

 
 

Act.2

Instal·lació a Homesession

Del 05/11/20 17:00 al 05/11/20 20:00.

Re:

A càrrec d'Azahara Cerezo, artista, i Jose Iglesias Gª-Arenal, comissari

Dijous 5 de novembre de 17 a 21h - Activitat ajornada

Homesession (Barcelona)

 

Els ordinadors estan dissenyats per a dos ulls que miren i dues mans que teclegen, un cos individual que s'asseu a davant de la pantalla per tenir accés a part de la infoesfera. Com podem imaginar i materialitzar altres relacions corporals amb la informació digital? Partint de la peça Servidor mòbil, Re: explora altres formes arquitectòniques i de parentesc que qüestionen el règim heterosexual de la propietat privada que organitza l'esfera virtual.

 

A través d'una instal·lació on es mostren documents generats durant el procés de treball i línies que han quedat obertes, Re: és una col·laboració amb Homesession des de l'exposició "Illes d'arena".

 
 

Act.3

Conversa amb Verónica Gago i Remedios Zafra

Del 01/12/20 al 31/12/20.

Conversa amb Verónica Gago i Remedios Zafra

Desembre de 2020

Virtual

 

L'exposició "Illes d'arena" connecta el treball digital amb l'extracció de recursos naturals i la industria del turisme, activitats que estan transformant la nostra percepció de l'espai, els territoris virtuals i materials, els espais íntims i públics. Durant la conversa parlarem de les transformacions de l'espai domèstic i el teletreball, de la desvinculació de la paraula i la presència, de les possibilitats que s'obren a la pantalla i la importància política de la trobada entre cossos.

 

Verónica Gago (Argentina, 1976) és politòloga, professora i militant del col·lectiu NiUnaMenos. Remedios Zafra (Zuheros, 1973) és escriptora i assagista, autora de El entusiasmo. Precariedad y trabajo creativo en la era digital.