FOOD. La utopia de la proximitat

Del 20 de febrer al 30 de maig de 2021

Obertura, dissabte 20 de febrer a les 17h

Comissariat: Harold Berg, Eudald Camps i Carme Sais

Amb obres de Tina Girouard, Carol Goodden, Gordon Matta-Clark, Miralda, Fina Miralles, Antoni Muntadas, Pere Noguera, Àngels Ribé, Benet Rossell, Mar Serinyà, Francesc Torres, Marta Vergonyós i Jaume Xifra

Amb la participació dels col·lectius Ocells al Cap i nyamnyam

Bòlit_PouRodó, Bòlit_LaRambla i Bòlit_StNicolau

 
 

Les arrels de FOOD a l'Empordà i projecció del documental FOOD. Conversa amb Carol Goodden

 

Conversa: Harold Berg i Carol Goodden (en llengua anglesa)

Divendres 26 de febrer a les 18 h

Virtual 

Accés lliure a https://girona.cat/zoom5

 

Conversa entre el col·leccionista Harold Berg, especialitzat en l'obra de Gordon Matta-Clark, i Carol Goodden, fotògrafa, coreògrafa i ballarina que va ser una de les tres persones fundadores del restaurant FOOD. En aquesta trobada es parlarà del projecte de restaurant i s'explicarà la vinculació de Carol Goodden amb l'Empordà. Finalment s'oferirà el visionament del documental FOOD.

 
 

L'art de menjar bé

 

Conversa: Jaume Fàbrega i Eudald Camps

Divendres 26 de març a les 18 h

Bòlit_PouRodó

Activitat presencial i virtual

Presencial: inscripcions a info@bolit.cat o 972427627

Virtual: accés lliure a https://girona.cat/zoom5

 

Jaume Fàbrega i Colom, tot i ser historiador de l'art, és considerat un dels crítics gastronòmics més importants del país. Eudald Camps és un dels crítics i historiadors de l'art contemporani que coneix millor la producció artística de la segona meitat del segle XX i del segle XXI dels artistes gironins.

 

En aquesta conversa analitzaran el moment culinari i artístic del país durant el període en què Carol Goodden (cofundadora del restaurant FOOD de Nova York juntament amb Matta-Clark el 1971) va descobrir la cuina de proximitat de l'Empordà, un fet que la va inspirar profundament. 

 
 

Visites comentades a l'exposició a càrrec dels comissaris de l'exposició i vermut

 

Dissabte 13 de març a les 12 h. Bòlit_LaRambla: Harold Berg

Dissabte 17 d'abril a les 12 h. Bòlit_PouRodó: Eudald Camps

Dissabte 8 de maig a les 12 h. Bòlit_StNicolau: Carme Sais

 

Inscripcions: info@bolit.cat o 972427627

Activitat gratuïta

 

Aquestes trobades aportaran tres mirades que s'han complementat per fer possible aquesta exposició. Es parlarà sobre l'origen de la col·lecció Berg, la fascinant història del restaurant FOOD, es posaran a debat qüestions sobre autoria i es descriuran ponts entre la situació artística del Nova York dels setanta i la producció artística d'alguns artistes catalans coetanis, entre d'altres interessants temes de debat en relació amb l'art contemporani del segle XX fins als nostres dies.

 
 

L'art de col·leccionar amb pocs recursos

 

Conversa: Harold Berg, Eudald Camps, Carme Sais i Richard Vanderaa

Divendres 30 d'abril a les 18 h

Activitat presencial i virtual

Presencial: inscripcions a info@bolit.cat o 972427627

Virtual: accés lliure a https://girona.cat/zoom5

 

Conversa entre el col·leccionista Harold Berg, especialitzat en l'obra de Gordon Matta-Clark; el crític d'art Eudald Camps; la directora del Bòlit, Carme Sais, i el galerista Richard Vanderaa, a l'entorn del món del col·leccionisme d'art. 

 
 

Raindrop Dance

 

A càrrec d'Ocells al cap

Dimecres 12 de maig de 2021

18h

Teatre Municipal

Aforament limitat

Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat o 972427627

 

Aquesta acció és una re-creació de la performance Raindrop Dance de Carol Gooden, que es va realitzar a l'espai 112 de Greene Street el 1971, ara fa 50 anys.

 

Ocells al Cap és un grup internacional de dones artistes de performance amb seu a Catalunya.  El grup explora les possibilitats d'un re-enllaçament (sin)estètic de tots els sentits, incloent aquells que podrien arribar més enllà del cos i que inclourien la possibilitat d'accedir a la informació percebuda d'uns altres o de l'entorn, com en la sincronicidad o la telepatia.

 

En aquesta re-creació de Raindrop Dance s'enfilaran a una barra a uns tres metres sobre terra i aniran baixant de forma irregular, tal i com cauen les gotes de pluja d'un arbust o de la vora d'una teulada quan deixa de ploure.  

 

Les artistes participants son Denys Blacker, Juliette Murphy, Marta Vergonyós, Mar Serinyà, Martine Viale, Isa Fontbona, Natália Espinet, Mireia Zantop, Melina Peña i Marina Barsy. 

 
 

Oído Cocina

 

A càrrec de nyamnyam

Acció

Dimecres 12 de maig de 2021

18h

Activitat gratuïta

 

'Oído cocina' proposa una intervenció sonora en directe, establint un canal narratiu entre la cuina i la sala del restaurant. Una veu en temps real deambula entre realitat i ficció per explicar-nos què està succeint entre fogons. A través d'aquest exercici d'imaginació, des de la sala del restaurant anem ingerint micro històries, personatges, ingredients... mentre degustem un àpat que ja no es podrà separar de qui, com, què, quan i on es cuina.