En Construcció

Bòlit Mentor 2019/2020

Mireia Ferron, Azucena Moya i Ingrid Riera

Comissària, Maria Soler

Del 21 de novembre de 2020 al 10 de gener de 2021

Hall del Bòlit_PouRodó

 
 

Presentació del bloc ‘En construcció'

Projecte Bòlit Mentor 2019/2020

 

Dissabte 9 de maig de 2020 a les 12h

Zoom https://zoom.us

ID: 939 3838 1309

Contrasenya: 998581

 

https://enconstrucciobolit.com/

 

El dissabte 9 de maig, des de la plataforma Zoom, tindrà lloc la presentació del bloc ‘En Construcció' que recull les propostes desenvolupades per les artistes Mireia Ferron, Azucena Moya i Ingrid Riera, amb el comissariat de Maria Soler, dins l'edició 2019/2020 del projecte Bòlit Mentor.

 

Aquesta activitat educativa consisteix a introduir artistes visuals als centres d'educació secundaria per desenvolupar un projecte creatiu juntament amb els estudiants a través de tallers, conferències i altres activitats. En aquesta ocasió s'ha treballat amb els instituts de secundària de Girona Santiago Sobrequés i Carles Rahola i el Josep Brugulat de Banyoles.

 

La data triada per aquesta presentació coincideix amb la que havia de ser la d'inauguració del projecte en format expositiu al Bòlit_PouRodó i que havia d'aplegar les obres realitzades conjuntament pels estudiants i les artistes.

 

L'arribada del COVID-19, que va provocar la suspensió de l'activitat docent i el tancament dels equipaments culturals, va fer que aquestes peces no es poguessin completar i que el projecte expositiu, de moment, no es pugui dur a terme.

 

Per aquest motiu i donada la situació actual, s'ha reformulat la proposta creant una plataforma virtual en forma de bloc que es converteix en un gran recull d'idees latents en el projecte i que s'aniran desenvolupant, en línia, fins a l'exposició presencial que tindrà lloc a la tardor.

 

En aquesta sessió la comissaria i les artistes presentaran aquest mapa visual que s'expandeix i es contrau i que està molt viu, i que per tant, segueix construint-se i generant preguntes.

 
 
 

Exposició

 

El projecte ‘En Construcció', que analitza el tema de la identitat, s'ha plantejat com un joc de conceptes que s'entrellacen i es complementen. Al llarg dels mesos de residència als instituts, les artistes han treballat cadascuna d'elles amb un grup diferent: Mireia Ferron amb 4rt ESO (Institut Santiago Sobrequés); Azucena Moya amb 1r Bat. Artístic (Institut Josep Brugulat) i Ingrid Riera amb 4rt ESO (Institut Carles Rahola).

 

L'objectiu comú era conèixer un grup d'estudiants i fer recerca entorn la pregunta: qui sóc? utilitzant l'art com a eina. Per arribar a respondre una pregunta tan complexa, cada artista per mitjà de la seva disciplina va proposar un seguit d'exercicis individuals i col·lectius obrint espais de diàleg i de creació.  I el joc va ser precisament un dels pilars de tot aquest treball: conèixer-se i descobrir-se mitjançant l'atzar i la cooperació, creant un ampli ventall de possibilitats, un trencaclosques comú.

 

Les artistes i la comissària conclouen que la vida els ha fet una picada d'ullet: "El C0VID-19 ens ha fet més evident que mai la importància de tot procés i de com, igual que en la vida, hi ha canvis que ens provoquen repensar, transformar i seguir. I això hem fet: donar encara més valor a tot el treball fet a les aules, a la metodologia, als processos creatius, a totes les idees (fins i tot les que semblaven descartades), les frases, les vivències i a tots els moments compartits des del passat mes de novembre".

 

Més informació