El món serà Tlön

Serafín Álvarez / Lúa Coderch / Ana Garcia-Pineda / Alicia Kopf / Rosell Meseguer / Claudia Pagès / Aleix Plademunt / Ricardo Trigo

Comissari: Jordi Antas

Inauguració, divendres 21 de febrer a les 19h

Del 21 de febrer al 26 d'abril de 2020

Bòlit_PouRodó, Bòlit_StNicolau i Bòlit_LaRambla

 

Programa públic

 
 

El misteri de la fusta no és que cremi, sinó que suri

En col·laboració amb el Festival MOT

 

Aquest programa paral·lel i complementari a l'exposició consta de dos grups de lectura, una performance, una visita comentada i una presentació que s'aniran succeint al llarg de la temporalitat expositiva. Uns plantejaments que s'articulen a partir d'artistes que participen en el projecte expositiu, i d'altres convidats que aportaran nous continguts en el sí del projecte.

 

Ai.1

Visita comentada virtual

Del 03/04/20 12:00 al 30/06/20 13:30.

Visita comentada virtual a l'exposició

Disponible a partir del 3 d'abril a les 12h aquí

 

Donada la situació actual de tancament dels espais expositus us proposem una visita comentada virtual a mode de recorregut per l'exposició "El món serà Tlön".

 

Aquesta mostra, comissariada per Jordi Antas, és un diàleg creuat entre vuit artistes de diverses generacions i procedències que, tot i treballar amb diferents registres, comparteixen complicitats i interessos comuns.    

 
 

Ai.2

Lectura + investigació

Del 25/04/20 17:00 al 25/04/20 19:30.

Amb Eloy Fernández Porta.

Els mons que són i no són

Grup de lectura i investigació col·lectiva, amb Eloy Fernández Porta i Jordi Antas

Dissabte 25 d'abril de 2020

17h

Activitat participativa

 

Zoom

https://zoom.us/j/95940442946?pwd=Wkg5QXhmcjVTY3VtaTNRdjBqTUNtdz09

ID: 959 4044 2946

Contrasenya: 630430 

 

Agafant com a punt de partida el conte "Tlön, Uqbar, Orbis Tertius" de l'escriptor argentí Jorge Luís Borges, l'exposició "El món serà Tlön" ofereix una petita història fantàstica que situa, de manera crítica, aspectes descreguts sobre la mística, el ritual, l'anhel i el sentit de la vida des d'una relació activa, interactiva i narrativa.


La mostra suposa un diàleg creuat amb treballs de Serafín Álvarez, Lúa Coderch, Ana Garcia-Pineda, Alicia Kopf, Rosell Messeguer, Claudia Pagès, Aleix Plademunt i Ricardo Trigo que abasten i estableixen vincles entre lloc i individu i les possibilitats significatives del propi llenguatge, des d'un context capaç de crear llocs on les coses que avui poden semblar ficció, demà poden arribar a ser veritat.


Com activitat complementària a l'exposició, proposem un primer grup de lectura i de conversa conjunta, que parteix de texts i fragments relacionats a partir de conceptes com: mons possibles i mons especulatius, la ciència ficció com a gènere, o el mirall com a element especulatiu de les realitats virtuals i eventuals.


Per això, i des d'una relació directa amb alguna de les peces de l'exposició, durant la sessió es plantejaran diversos vincles amb textos escollits i alguns processos o peces dels artistes que hi participen.


Una aproximació i anàlisi sobre la veu i vida dels objectes, els paisatges virtuals i els afectes i sensibilitats artificials.    

 

Textos:


• Audio-texto Multiverso d'Ana Garcia-Pineda

• Cuando hablamos del dron. Reseña sobre "Speculative Intimacy" d'Alicia Kopf. Eloy Fernández Porta

• Mitos del futuro próximo. J.G. Ballard

• Stie Totul. A life expanded. Lilli Hartmann

•  El monte análogo. René Daumal

•  La llave de plata.Viajes al otro mundo. H.P. Lovecraft

•  Yeti. La coronación del Everest. Jan Morris

 
 
 

Descarrega els textos

textos-grup-de-lectura-antas-fernandez-porta.pdf (3.440,74 KB)

 

Ai.3

Lectura + investigació

Del 09/05/20 18:00 al 09/05/20 19:30.

Amb Alicia Kopf.


Cap a una escriptura posthumana

Grup de lectura i investigació col·lectiva, amb Alicia Kopf i Jordi Antas

Dissabte 9 de maig de 2020

18 h

Zoom

https://zoom.us  

ID: 935 4887 3143

Contrasenya: 530754

Activitat participativa

 

Alicia Kopf ens desvetllarà el procés creatiu i d'escriptura que la va portar a fer el guió del vídeo "Speculative Intimacy", basat en el diàleg amb un bot conversacional existent a internet.  El projecte "Speculative Intimacy" proposa una perspectiva de ciència ficció emocional per originar nous relats al voltant de les interaccions entre els cossos, humans i no-humans. Kopf ens parlarà de les seves lectures de referència així com de la col·laboració amb la coreògrafa i ballarina Núria Guiuar en la realització de la peça.

 

L'exposició "El món serà Tlön" ofereix una petita història fantàstica que situa, de manera crítica, aspectes descreguts sobre la mística, el ritual, l'anhel i el sentit de la vida des d'una relació activa, interactiva i narrativa. La mostra suposa un diàleg creuat amb treballs de Serafín Álvarez, Lúa Coderch, Ana Garcia-Pineda, Alicia Kopf, Rosell Meseguer, Claudia Pagès, Aleix Plademunt, Ricardo Trigo que abasten i estableixen vincles entre lloc i individu i les possibilitats significatives del propi llenguatge, des d'un context capaç de crear llocs on les coses que avui poden semblar ficció, demà poden arribar a ser veritat.

 

Text:

• "¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?" de Philip K. Dick

 
 
 

Descarrega el text

text-grup-de-lectura-antas-alicia-kopf.pdf (469,85 KB)

 

Ai.4

Presentació

Del 20/06/20 17:00 al 20/06/20 18:00.

Ana Garcia-Pineda i Aleix Plademunt.  

Presentació d'Iberia d'Aleix Plademunt i  La ficció és una realitat per succeir d'Ana Garcia-Pineda

Dissabte 20 de juny de 2020

17h

Zoom

 

Presentació de les publicacions Iberia, editada per Ca l'Isidret, i La ficció és una realitat per succeir d'Ana Garcia-Pineda editada i dissenyada com a peça de l'exposició. A l'acte hi intervindran els dos artistes i el comissari de la mostra, Jordi Antas.

 
 

Ai.5

Presentació i lectura

Del 21/03/20 19:30 al 21/03/20 20:30.

Claudia Pagès.
ACTE AJORNAT

Presentació i lectura de Talk Trouble de Claudia Pagès    
Pendent de reprogramació

L'artista Claudia Pagès activarà la seva peça Talk Trouble en un format íntim on ella mateixa l'acompanyarà a partir d'una lectura de fragments del llibre ‘Home, Rage, Insults'

 

Aquesta publicació narra de manera col·loquial, i de vegades biogràfica, formes i usos del llenguatge i la paraula com a forma de fer mal o dels insults en la quotidianitat; les esquerdes en la comunicació i la temporalitat en l'ús del llenguatge i del objecte. Una manera de descriure processos de comunicació -lingüístics i no lingüístics-, d'investigar les estructures i els sistemes de circulació de la parla, i de revisar les esquerdes de la comunicació.

 

El focus principal de la investigació de Claudia Pagès és la construcció de formes d'organització i de com aquestes afecten les interaccions socials i les relacions humanes. El seu treball analitza el capital cultural, els col·lectius populars i la seva representació, amb l'objectiu d'examinar assumptes tals com les jerarquies, les relacions de poder, els sentiments de pertinença, les economies del cos i el desig.