Bòlit Residencia Girona Creativa  

 
 

TALLER

Aigües: espais, dona i aigua

 

A càrrec de Carmen Platero i Teresa Martín

18, 19 i 20 de desembre de 2014

Museu d'Història dels Jueus (Micvé), Banys Àrabs, Hotel Ciutat de Girona i espais públics de la ciutat

 

Inscripció gratuïta prèvia aquí

 

Programa

 

Dijous 18 de 16 a 20 h

Museu d'Història dels Jueus (Micvé) i Banys Àrabs

Divendres 19 de 15 a 19 h

Hotel Ciutat de Girona i Centre Cultural la Mercè

Dissabte 20 de 10 a 14 h

Museu d'Història dels Jueus i espais públics de la ciutat

 

Introducció

 

Carmen Platero i Teresa Martín són les guanyadores de la beca de residència atorgada en col·laboració amb el Festival Internacional de Mapping de Girona. El projecte Aigües:espais, dona i aigua convida els ciutadans a participar en un esdeveniment artístic que transcorre en diferents espais de la ciutat de Girona i que formarà part de l'edició 2015 del Festival.

 

L'objectiu és traçar un recorregut per espais de la ciutat en els quals la presència de l'aigua i la dona són determinants, com el micvé, espai ritual de la intimitat femenina; els Banys Àrabs, utilitzats en el passat per les monges caputxines com a bugaderia, i la font de la plaça dels Lledoners, exemple de socialització entorn de  l'aigua.

 

Les artistes volen obrir un diàleg amb els ciutadans per a compartir i reinterpretar aquests espais ja sigui des de la memòria o des de la vivència personal i plantegen el taller com un espai de reflexió i de cocreació.

 

A partir del diàleg sobre temes vinculats a la relació dona-aigua en l'espai íntim, domèstic i públic, els participants crearan un recull d'imatges videogràfiques que formaran part del projecte en el festival.

 

Taller

 

Es compon de tres sessions temàtiques depenent de l'espai:

 

-Museu d'Història dels Jueus i Banys àrabs: dona i treball

-Hotel Ciutat de Girona i Centre Cultural la Mercè: dona i espai íntim

-Museu d'Història dels Jueus i espais públics de la ciutat: la conquesta de l'espai públic

 

Cada sessió del taller està estructurada en dues parts:

 

1.Debat: 1 h 30 min

Introducció  del tema a tractar establint un diàleg amb els participants, convidant-los a compartir les seves experiències personals i la seva memòria vinculada a aquell espai.

 

Debat posterior per a plantejar com narrar en imatges: per què seleccionem un punt de vista?, quin és el més adequat?, quines accions o gestos emprem?, etc. Entre tots es decidiran els plans i moviments que es duran a terme en els enregistraments de la segona part.

 

2.Generació de les imatges: 2 h 30 min

La segona part estarà dedicada a la producció d'imatges i per a fer-ho s'utilitzaran el gest, l'acció o la paraula com a mitjans d'expressió. Tot cercant la serialitat els usuaris participaran de forma activa en les imatges, a una banda i altra de la càmera.

 

Requisits de participació

 

El taller està adreçat a totes aquelles persones, sense distinció de sexe ni edat, per a les quals l'aigua tingui un paper rellevant i que desitgin participar de forma activa en un projecte artístic.

 

Inscriure's al taller requereix de l'assistència a les tres sessions.

 

Amb la col·laboració de: Museu d'Història de la ciutat, Hotel Ciutat de Girona, Consell Comarcal del Gironès, Centre Cultural la Mercè i Bloom Centre 3D i tecnologies emergents.