Bòlit Residencia Girona Creativa  

 

Residència Domestic Wild (març 2019)

 

In memoriam_2019

Artista resident: Domestic-Wild (Ariane Patout i René Müller)

 

Aquesta residència està vinculada al 2n festival Internacional de Land Art ‘Art & Gavarres' que té lloc des de l'abril al juny de 2019. Amb In memoriam_2019 els artistes volen fer un homenatge als 800.000 arbres cremats a les Gavarres al llarg dels  últims 20 anys.

 

Patout i Müller han realitzat dues instal·lacions a l'espai públic amb les quals recreen una escena funerària, amb les restes d'un pollancre a la Plaça de les Botxes de la Devesa de Girona i amb alzines sureres cremades en els incendis del 2014 a les Gavarres a la Creu i l'era de Romanyà de la Selva.  

 

Els cadàvers d'aquests arbres reposen a terra coberts amb mantes de supervivència, creant una escena que parla per si sola. Amb aquestes accions Domestic-Wild conviden a reflexionar sobre el valor, la força i la fragilitat de la natura, i a apropar-nos més respectuosament als arbres com a éssers vius de vital importància per les nostres vides. 

 

Domestic-Wild treballa sobre la relació entre allò salvatge i allò domèstic, entre la natura i  l'ésser humà, reflexionant sobre l'impacte transformador que exercim sobre el medi natural, evidentment negatiu durant molt de temps, però amb l'esperança d'impulsar una evolució de consciencia perquè aquesta força de transformació es reverteixi en positiu.

 

De vegades ens preguntem si aquestes mantes de supervivència les acabarem portant a la butxaca per sobreviure a aquest canvi climàtic. 

 

Ariane Patout és artista plàstica multidisciplinar, especialitzada en escultura i intervencions en l'espai públic i el paisatge. Va rebre el Premi SID'S (2013) a Suïssa, Premi FAD Arquitectura (2014) de Barcelona, Premi Biennal Escultura (2016) de Valldoreix i finalista dels Premis AFAD el 2013 i 2014, així como finalista al Premio Ciutat Sant Cugat el 2014 pel seu recorregut artístic.

www.arianepatout.com

 

René Müller és dissenyador, fuster i artista Land-art. Llicenciat a Alemanya, ha estat reconegut amb el Premi FAD Arquitectura (2014) i Premi Biennal Escultura de Valldoreix (2016). Des de 2003 dirigeix la seva pròpia empresa amb seu a Alemanya, WOODLOOPS: JUST NATURE, on dissenya, produeix i distribueix productes i mobiliari de fusta FSC.

www.woodloops.com

 

Més informació