Bòlit Residencia Girona Creativa  

 
 

Ben Pointeker (febrer - març 2017)

 

Impressionat pel paisatge fosc i medieval de Girona, a la seva arribada Ben Pointeker va veure Girona com l'escenari perfecte per a una pel·lícula gòtica i va començar a enfocar la seva investigació cap al gènere gòtic.

 

Durant el procés de descobriment i la presa de fotografies de la ciutat va començar a investigar sobre el gènere amb alguns textos sobre teoria gòtica, sent Josafat i algunes escenes de la pel·lícula 'El Monjo', que s'ha rodat parcialment, a Girona, les dues fonts principals d'inspiració.

 

Pointeker està interessat en el "conflicte intern", el contrast entre la llum (escenes molt brillant llum del migdia) i la foscor (l'estreta i fosca ermita), esquivant el conflicte religiós subjacent.

 

La seva recerca visual / artística consisteix, d'una banda, en buscar llocs de la ciutat com a possibles localitzacions (escales, places, carrers, cantonades interiors esglésies, vistes a través de columnes de pedra, animals ...)i sons de camp, imaginant possibles escenes en aquests llocs. També intenta combinar elements gòtics en escena amb elements contemporanis i simultaniejar les diferents línies de temps (com les rutines de monges que semblen que no han canviat durant segles),  mentre busca una manera de visualitzar-ho.

 

Amb tota aquesta informació, fa esbossos, pensant en possibles escenaris i desenvolupant el guió d'un vídeo o almenys algunes escenes que li agradaria filmar aquí.

 

Ben Pointeker (Àustria, 1975) és el guanyador de la primera convocatòria per artistes europeus en residència del projecte The Spur/ETACEC 1618. Ha viscut diversos anys als Països Baixos, on va estar nominat als prestigiosos premis Tiger de Curtmetratge en el Festival Internacional de Cinema de Rotterdam i guardonat amb el Premi de Roma d'Arts visuals. Després d'una estada a Brussel·les, actualment torna a viure a Viena.

 

https://pointeks.hotglue.me     

 

Open Studio Ben Pointeker

 

Dijous 16 de març de 19h

Espai torre del Centre Cultural la Mercè

Entrada lliure

 

La residència de Pointeker, amb el mentoratge del cineasta gironí, Pere Vilà s'està portant a terme des durant els mesos de febrer i març i aquest open studio pot ser una molt bona oportunitat per acostar-nos a la seva investigació.

 

Residència Martine Viale (gener 2017)

 

Nascuda a Montreal, Canadà, Martine Viale viu i treballa a Perpinyà, França.

 

Ancorada en la pràctica de la presència, la seva obra pretén crear instal·lacions basades en la performance. Darrerament, s'ha centrat en la creació d'obres en l'espai públic i en llocs inusuals que poden facilitar trobades imprevisibles amb els transeünts. Durant aquest procés, prioritza la pèrdua momentània de les bones maneres, utilitzant les accions com a eines d'investigació per a diferents condicionaments socials i personals. 

 

La seva obra s'ha presentat al Canadà i als Estats Units, així com a Israel, Brasil, Xipre, Sèrbia, Polònia, Escòcia, Espanya, Filipines, França, Bèlgica i Dinamarca.

 

Treballant principalment en un format duracional, se sent inspirada per l'espai entre art, la quotidianitat i els múltiples punts de convergència entre aquests dos. Utilitza la resistència i el temps per investigar  el potencial de diàleg entre el seu cos, el cos de l'espectador, els objectes i l'arquitectura.

 

https://martineviale.wordpress.com/

 
 
 

FEM_16

Martine Viale - Still Parallel

Piròmana d'Argos - Bestiari Oracular

Dissabte 28 de gener de 2017

19h 

Centre Cultural la Mercè

Entrada lliure

 

Dins l'estada a Girona de Martine Viale, el dissabte 28 de gener a les 19h al Centre Cultural la Mercè l'artista canadenca portarà a terme l'acció "Still Parallel".

 

L'activitat es completarà amb la performance "Bestiari Oracular" de Piròmana d'Argos, alter ego de Núria Iglesias. Ambdues accions s'emmarquen dins el FEM_16, la Trobada Internacional de Dones Artistes d'Art d'Acció, organitzada per l'Associació Gresol, amb la qual col·labora el Bòlit.

 

A "Still Parallel" Viale experimentarà i proposarà diferents estratègies pel que fa l'«entremig» i la idea d'intercanvi. D'altra banda, "Bestiari Oracular" és una acció basada en la interpetació subjectiva d'una pràctica col·lectiva duta a terme durant la residència d'investigació de FEM_16.

 
 

Descarrega el flyer

flyer-fem-viale-argos.pdf (160,57 KB)