Bòlit Residencia Girona Creativa  

 

EL PROJECTE

 

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona obre Bòlit Residència Girona Creativa, un programa de residències creatives adreçat a l'intercanvi d'artistes a nivell nacional i internacional. Aquest projecte neix amb un doble objectiu, d'una banda, vol facilitar l'acollida i el treball d'artistes en el context i, de l'altra, promoure la mobilitat internacional dels creadors locals.

 

El programa es concreta en l'adequació d'un espai per a residència així com l'obertura de diferents convocatòries per ocupar-lo, que oferiran la possibilitat d'intercanvi de projectes amb altres centres nacionals, de l'Estat i internacionals que disposin de residències per a artistes.

 

Es tracta d'un espai habilitat per a l'allotjament d'artistes, comissaris o qualsevol professional de l'àmbit de les arts visuals que els permetrà d'aprofundir en el seu treball, per afavorir el seu procés creatiu i/o d'investigació i alhora donar visibilitat als resultats obtinguts, ja sigui integrant-se dins de la programació del Bòlit o bé en presentacions a algun equipament municipal o de la ciutat.

 

Aquest espai facilitarà la integració dels artistes, creadors o agents culturals dins del context social i cultural de la ciutat, i farà que aquesta es pugui nodrir de les seves experiències i treballs, i ajudarà en els processos d'internacionalització dels artistes gironins atès que els permetrà accedir a espais de residència a l'estranger.

 

No serà només un lloc d'estada d'artistes sinó que serà una experiència que enriqueix tant l'artista com la ciutat que l'acull, un diàleg entre l'artista i Girona.

 

A banda, el Bòlit té interès a col·laborar amb centres d'art nacionals i internacionals per a l'intercanvi d'artistes, i els ofereix un espai de residència a la ciutat de Girona i facilita la internacionalització dels artistes gironins, per la qual cosa ha previst establir diversos convenis de col·laboració nacionals i internacionals amb centres d'art públics i privats

 
 

Descarrega't el flyer

flyer-bolit-residencia-girona-creativa.pdf (107,43 KB)

 

L'ESPAI

 

L'espai de residència del Bòlit està situat al barri de Sant Pere a pocs metres del Bòlit_StNicolau, una de les seus expositives del Centre d'Art i de la futura seu del Museu d'Art Modern i Contemporani (Casa Pastors).

 

L'estudi dóna a una plaça des de la qual es pot veure la torre de Carlemany, el jardí arqueològic, el rosetó de Sant Pere de Galligants, la Capella de Sant Nicolau i des del seu balcó es contempla el campanar de l'església de Sant Fèlix.

 

A part de trobar-se en una zona molt cèntrica (a només cinc minuts del centre de la ciutat), compta amb un entramat molt interessant de petits negocis i tallers del sector de les indústries creatives que de mica en mica es van instal·lant en aquesta àrea de la ciutat.

 

És molt proper a una de les entrades en cotxe més importants de Girona (accés nord de l'autopista i ronda de Pedret) i, alhora, està a un pas d'una de les zones verdes més boniques de la ciutat (la vall de Sant Daniel).

 

És un punt molt interessant ja que hi conflueixen, en l'entorn més proper, tres dels quatre rius de la ciutat de Girona: el Galligants, l'Onyar i el Ter.

 

L'espai consta d'un dormitori doble, cuina menjador i lavabo equipats. També disposa de sistema de calefacció, connexió Wi-Fi i l'aixovar necessari (com ara roba de casa -llençols, tovalloles- i estris de cuina i de taula).

 

L'estudi es cedirà net i en bones condicions. Durant les estades la neteja va a càrrec de cada usuari resident, tot i que al final de cada residència una empresa externa farà una neteja general. Al final de l'estada el resident l'haurà de lliurar en les mateixes condicions.

 

A més de l'ús de l'espai de residència, també hi ha la possibilitat d'emprar complementàriament les instal·lacions i equips del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i de l'Escola Municipal d'Art de Girona (oficines, espais per a presentacions, tallers i materials), segons la disponibilitat. L'equip tècnic del Centre farà acompanyament de l'estada i del procés creatiu de l'artista i oferirà el seu suport i assessorament, així com projecció i difusió de tot el procés.