Bòlit Residencia Girona Creativa  

 
 

L'ETAC és un projecte que compta amb el suport de l'Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la convocatòria de projectes CULTURA 2014 i que té per objectiu crear una estructura cooperativa entre centres d'arts visuals contemporànies.

 

El projecte també vol crear una plataforma de creació de públics per a l'art contemporani i establir un programa de residències adreçat a artistes de l'Euroregió i a artistes internacionals que els permeti conèixer i treballar a un dels espais transfronterers.

 

El projecte ETAC (Espai Transfronterer d'Art Contemporani) està format pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona de l'Ajuntament de Girona; el Museu de l'Empordà de Figueres; Le Lait, Laboratoire Artístic Internacional du Tarn, Albí; La Panacée - Centre de Culture Contemporaine (Montpeller) i Addaya, Centre d'Art Contemporani, Alaró (Mallorca).

 

Més informació aquí

Enllaç a la convocatòria aquí

 

Presentació pública

 

Presentació artistes en residència 2015-2016 i catàleg digital de l'edició 2014-2015

 

Dimecres 30 de març de 2016

19h

Sala Pati del Centre Cultural la Mercè

Entrada lliure

 

Per segon any consecutiu el Bòlit acull les jornades de treball de l'Espai Transfronterer d'Art Contemporani (ETAC) els propers 29, 30 i 31 de març, amb l'objectiu de fer balanç de la darrera edició del projecte.

 

Durant aquests tres dies, els responsables dels centres participants es reuniran a Girona i organitzaran unes jornades que també serviran per a presentar els artistes i les seves propostes.

 

Els artistes guanyadors de la darrera convocatòria són: Amanda Gutiérrez (Mèxic, 1978. Viu i treballa a Chicago, EUA) en residència al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; Maria Tsagkari (Piraeus, Grècia 1981. Viu i treballa a Atenes), en residència al Centre d'Art Le Lait (Albí, França); Daniel Gasol (Valls, 1983. Viu i treballa a Barcelona), en residència a Addaya, Centre d'Art Contemporani (Alaró, Mallorca); Francesca Gattello (Milà, Itàlia, 1986. Viu i treballa a Eindhoven, Holanda) i Zeno Franchini (Milà, Itàlia, 1989. Viu i treballa a Eindhoven, Holanda) en residència a La Panacée - Centre de Culture Contemporaine (Montpeller, França) i Delfina Margulis (Buenos Aires, 1990)  i Martín Heredia (Villa Dolores, Argentina, 1989. Viu i treballa a Buenos Aires, Argentina), en residència al Museu de l'Empordà.

 

Els artistes portaran a terme diferents sessions de treball conjuntes, per debatre i posar en comú l'experiència i les propostes artístiques que estan desenvolupant, que culminaran en una presentació pública el dimecres 30 de març a les 19h a la Sala Pati del Centre Cultural la Mercè.

 

En aquest context es presentarà el catàleg digital del projecte que recull els resultats de l'edició 2014-2015 i que preveu, en un futur incorporar els de la present convocatòria. Es tracta d'un catàleg viu, ampliable en el temps, les pàgines del qual han estat dissenyades pels mateixos artistes i que conté, a més de les obres, textos crítics de diferents especialistes (Adonay Bermúdez, Cristina Massanés i Imma Merino entre d'altres), entrevistes en vídeo i fotografies del procés creatiu i està traduït a quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).