ITINERARI MUSICAL GRPOP AL FESTIVALOT

 

Dissabte 27 de maig de 2017, 17h

Punt de trobada: Oficina de Turisme de Girona

Durada: 45 minuts

Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat o  972427627

 

Passejada musical visitant els llocs més emblemàtics de Girona de la mà del grup PulpoPop a partir de l'aplicació (GRPop). Creada per l'artista Kenneth Russo, aquesta aplicació, descarregable en dispositius mòbils, conté 18 cançons que Pulpopop ha compost pensant en la ciutat amb lletres que fan referència a aquests espais amb una història o llegenda important al darrera.


Els PulpoPop portaran el dispositiu mòbil amb un altaveu per tal que els usuaris puguin escoltar la música a mesura que van caminant per la ciutat i cada vegada que es passa per un punt emblemàtic, activaran una cançó creada específicament per aquest espai. A més, algunes de les cançons poden ser interpretades en directe.

 

Una oportunitat ideal per gaudir de la música i el patrimoni de la ciutat en família, i al mateix temps, apropar la cultura als més petits d'una manera diferent i divertida.

 

Us en voleu fer una idea? Cliqueu aquí

 

En col·laboració amb el Festivalot 2017

 
 

PROGRAMA D'INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES A LA CASETA ELÈCTRICA DE LA PLETERA (L'ESTARTIT)

 

El Projecte  Lloc, memòria i salicòrnies  (2015-2018)  és una proposta d'intervencions artístiques en el marc de la recuperació de la maresma de La Pletera (l'Estartit) endegada per Life Pletera.

 

El propòsit d'aquestes intervencions contempla múltiples objectius: imbricar l'acció cultural en l'interior d'un projecte de caire científic, contribuir a rumiar la noció de paisatge de manera complexa, afavorir una aproximació a les memòries del lloc, problematitzar la pròpia idea de regeneració i contribuir a la difussió d'una intervenció paisatgística amb vocació pública.

 

El projecte inclou fins a cinc intervencions conduïdes pels artistes Ivó Vinuesa, Isadora Wilson, Jordi Morell, Esteve Subirah  i Joan Vinyes, una jornada de ponències sobre art i territori i una exposició final al maig de 2018.

 

En el marc d'aquest projecte, el col·lectiu local BUIT i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona han programat dos cicles d'intervencions artístiques en una de les casetes elèctriques de l'espai en procés de desurbanització. Cada cicle contempla la participació de cinc artistes que intervindran a les parets de la caseta, durant períodes successius de dos mesos, fins al juny de 2018.

 

Un registre documental i un seguit d'activitats associades a les presentacions dels artistes completen el programa d'intervencions.

 

Artistes participants 1r cicle: Mar Serinyà (novembre-desembre 2016), Jofre Oliveras (gener-febrer 2017), Pep Aymerich & Jordi Esteban (març-abril 2017), INDI + col·lectiu Buit (maig-juny 2017) i Nico Feragnoli ( juliol-agost 2017).

 

Organitza: Col·lectiu Buit i Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona en col·laboració amb Life Pletera

Coordina: Col·lectiu Buit

Coordinació artística Lloc, memòria i salicòrnies: Martí Peran

 

artpletera.wordpress.com

www.lifepletera.com

www.buit.cat

 
 

‘SOUS LA PLAGE'

De Marc Villanueva i Gerard Valverde

Amb Mohammad Bitari

 

Dissabte 21 de gener de 2017

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar    

 

18h Espectacle escènic - performàtic

19h Conversa amb Marc Villanueva, Gerard Valverde i Mohammad Bitari sobre el procés de creació de l'obra    

 

Places limitades. Entrada lliure amb reserva prèvia a info@bolit.cat

*Recurs educatiu gratuït disponible per a centres d'ensenyament secundari

 

Realitzada amb el suport del Bòlit i la Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya, a través de la Convocatòria Art Jove, ‘Sous la plage' és una peça de creació que s'interroga sobre els discursos construïts per Europa al voltant de les primaveres àrabs, la guerra de Síria i l'anomenada crisi dels refugiats. Coproducció internacional del Festival TNT i el Frankfurt LAB.

 

 

 

«Em dic Mohammad Bitari. Sóc un refugiat. El primer cop que algú em va anomenar 'refugiat' va ser el dia que vaig néixer. Com a palestí nascut al camp de refugiats del Yarmouk, a Damasc, he tingut sempre aquesta paraula impresa en tots els meus documents. Tot i així, no vaig sentir que m'anomenaven realment 'refugiat' fins que vaig arribar a Europa. A cada entrevista, a cada conferència a la qual em conviden, em conviden com a refugiat. Fora d'això, no sóc res: No sóc en Mohammad. No sóc escriptor. No sóc periodista. Sóc un refugiat. Res més. Fins i tot aquí; sóc aquí perquè sóc un refugiat.»

 

Al començament, les primaveres àrabs van ser vistes amb simpatia per part d'Occident, que va arribar a relacionar-les amb els seus propis moviments de reivindicació de democràcia i llibertat (com la Primavera de Praga o el Maig del 68) o les va prendre com a inspiració per als seus propis moviments actuals (com el 15M o Occupy Wall Street). Amb el subsegüent gir dels esdeveniments, aquestes esperances van quedar completament desfetes: l'esclat de guerres civils amb un elevat nivell de participació internacional, les migracions massives cap a Europa, l'enfortiment de l'amenaça terrorista... Quins discursos es produeixen o mobilitzen a partir d'aquests esdeveniments? De quina manera aquests discursos, i les imatges en què se sustenten, s'apoderen de l'opinió pública?

 

Aquesta peça tracta d'articular un espai artístic, en forma de performance, interpretada pel periodista sirià-palestí Mohammad Bitari, en què aquests discursos són analitzats i qüestionats.

 

La peça parteix de la tensió entre els discursos i les imatges del poder (creades i difoses pels mitjans de comunicació) i el discurs íntim i subjectiu de l'intèrpret, que les posa en dubte. La peça s'enfronta, per tant, a la distància existent entre la interpretació europea del conflicte i la vivència personal de Bitari, la vida del qual està travessada per aquests esdeveniments.

 

Creació: Marc Villanueva Mir i Gerard Valverde Ros

 

Intèrpret: Mohammad Bitari

Composició sonora: Gerard Valverde Ros

Dramatúrgia i direcció: Marc Villanueva Mir

Recerca i documentació: Mireia Pérez

 

Amb la col·laboració especial de Mireia Sallarès

 

Agraïments: Francesc Abad, Xavier Aragall, Núria Font, Jaume Forés, Rita Gratacòs, Cristina Mas, Alessia Neumann, Ioannis Papadopoulos, Marcus Sanders, Miquel Santaulària, Laura Sanz, Lluís Serra, Closca Turla, Tantàgora Serveis Culturals, Associació Cultural La Trilateral, Mònica Rius, Lluc Valverde, Ricard Villanueva, Hanke Wilsman

 

Coproducció del Festival TNT - Terrassa Noves Tendències i el Frankfurt LAB

Amb el suport de la Sala d'Art Jove i el Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona (Convocatòria Art Jove Producció - Modalitat d'acció)

Amb la col·laboració de l'Institut Europeu de la Mediterrània, Hangar.org i el PEN Català

 

*Fotografies de Lydia Cazorla

 

Més informació

dossier-de-premsa-sous-la-plage-web.pdf (2.559,60 KB)

 
 

SORTIDA CULTURAL

Visita a ARCO Madrid

 

24, 25 i 26 de febrer de 2017

Inscripcions: del 12 de desembre al 16 de gener

 

Places limitades.

Sortida de cap de setmana (inclou trajecte, 2 nits d'hotel amb esmorzar i l'entrada a la fira).

Inscripcions: 972 22 47 66 o  info@amicsmda.org.

 

Proposem una sortida per veure les últimes tendències a la fira ARCO, amb activitats paral·leles i trobades amb artistes a la ciutat de Madrid. Properament farem públic el programa.

 

Activitat realitzada conjuntament entre els Amics del md'A i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.    

 

Els Amics del Museu d'Art de Girona, l'associació que des de fa vint-i-cinc treballa per la difusió de l'art i la cultura, i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, s'uneixen amb aquesta sortida a ARCO en una actuació que té com a objectiu comú continuar treballant i reflexionant al voltant dels usos, circuits i mecanismes de l'art.