El projecte europeu “The Spur” tanca amb la creació d’un banc de recursos pioner per als artistes contemporanis


Durant dos anys, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona ha internacionalitzat la seva activitat en l’àmbit europeu, guanyant visibilitat, notorietat i cohesió  

 

El projecte europeu “The Spur” ha tancat aquesta setmana la seva activitat amb unes jornades a Girona per debatre al voltant de l’art contemporani. La reunió ha comptat amb la participació de 16 artistes i 8 professionals de l’àmbit de la gestió cultural que des del 2016 han col•laborat conjuntament per crear una xarxa d’arts visuals a Europa.

Un dels fruits principals de les jornades, que han tingut lloc els dies 9 i 10 de juliol, ha estat l’acord de crear un banc de recursos gratuït, pioner dins del sector, per a artistes contemporanis i contemporànies. El banc de recursos es publicarà al web del projecte i inclourà documents model de bones pràctiques i un contracte model per a artistes en residències.

Més informació aquí

 

Recomanats per l'artista Olotí Lluis Hortalà, el programa "Territori Contemporani" dedica al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, part del capítol que es va emetre el diumenge, 23 de setembre del 2018.

Produït per La Xarxa amb col·laboració de Vallès Oriental Televisió, "Territori Contemporani", és un programa sobre art i cultura contemporània a comarques. De la mà de Martí Sales el programa viatge a través del territori per descobrir, en primera persona, l'enorme potencial que brolla rere el conjunt de plataformes de difusió i promoció de l'art i la cultura contemporània a través del que ens expliquen artistes, creadors i altres agents de l'àmbit artístic i cultural.

El capítol comença al Museu de Montserrat, que exposa i difon el patrimoni artístic i arqueològic de l'Abadia de Montserrat. Entre la seva col·lecció destaca "Sant Jeroni Penitent", l'única obra de Caravaggio que hi ha a Catalunya. Després passa pel taller de Lluis Hortalà a Verges (Girona), on descobrim la importància del tacte en l'obra d'aquest artista. Acaba a Girona, al Centre d'Art Contemporani Bòlit, on la directora, Carme Sais, fa un passeig per dos dels seus espais presentant el centre. 

Enllaç al programa aquí.