La Cova de La Volta

 

Sala d'exposicions que acull propostes artístiques que no tenen cabuda als circuits habituals de Girona. La Volta amplia el seu objectiu de dinamització del barri a través de la cultura i l'art, obrint un nou focus d'exhibició del treball artístic que es produeix i transita pel territori gironí. Des de Fang, amb la complicitat del Bòlit, es fa la selecció dels artistes, afavorint els treballs considerats més adequats i interessants per a La Volta i prioritzant també els realitzats pels residents del projecte.


Ubicat al soterrani de la V15 és un espai polivalent pensat especialment per programar exposicions i instal·lacions, concerts de petit format, actuacions performatives, recitals de poesia, etc.

Les inauguracions de les exposicions coincideixen amb els dies de mercat aprofitant l'afluència de gent a la plaça.

Exposiciones i instal·lacions programades (2015/2016):

 


- Victor Masferrer  "Trànsits" i "Fràgil Costura"
- Rafael Triana "Cubaland"
Kota Nomi "O/I"
Mechu López Bravo "CTRL. Formes de Control Social"
Xavi Bové "Cançons Visuals"

- Clara Romaní i Octavi Serra "Projecte FOS"
- Pere Peña Merkadillu "El norte relativo"
- Marta Salvador "La pell sensible"
- Fèlix Vinyals "A cor obert"
- Carles Palacio "Persones"

- Jordi Santanach "Poemes trobats"

 

 
 

ROBSON

Exposició de serigrafies de Jan Barceló

 

Inauguració: dissabte 17 de desembre a les 13:13h

+ Presentació de l'exposició pintura mural en viu

Durant el XVIIIè Mercat de La Volta (2on aniversari)

 

La Cova de La Volta

Plaça de l'Assumpció 15, Sant Narcís

Girona, 2016

 

 

En aquesta exposició, Jan Barceló presenta l'obra creada el passat mes de setembre a Robson, taller artístic ubicat a la ciutat d'Enschede (Països Baixos), on va ser convidat a realitzar un programa de residència artística.

 

Durant deu anys, Barceló ha practicat la tècnica de la serigrafia i ha après a estampar adaptant-se a cada circumstància: des de les condicions més bàsiques de treball fins a l'ús d'equipaments professionals, i el seu interès artístic s'ha focalitzat a comprendre com i per què succeeixen les coses en el procés d'impressió.

 

En els últims anys, la seva tasca s'ha desenvolupat en el procés artístic durant la impressió, explorant la creació de la il·lustració directament dins el propi procés i, per tant, condicionada per la manera com es preparen les plantilles, les tintes utilitzades o els passos a seguir durant la impressió, cadascuna de les decisions preses són les que acaben generant l'obra en si mateixa.

 

Les serigrafies que es mostren són el resultat d'un procés en què l'autor pretén tornar als seus inicis amb el muntatge d'un taller des de zero amb els materials més bàsics i preparant tot els disseny de manera manual sense l'ajuda de l'ordinador. D'aquesta manera, l'artista uneix la il·lustració, a través de la qual expressa el seu llenguatge i univers personal, amb l'espontaneïtat del dibuix, les textures orgàniques i els resultats casuals de la impressió artesana.