Unboxing art: mirar la ciutat des de l’art, les formes i els seus secrets

 

Educació secundària obligatòria, 2n cicle

Durada aproximada: 3 hores

Horaris: matins de dilluns a divendres

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Preu: 48 €/grup classe

 

És un taller dividit en dues parts: la primera ens permetrà acostar-nos al món de l'art contemporani a partir del tema de la mirada, com ens mirem a nosaltres mateixes (identitat), com mirem els altres (societat) i com mirem a les coses (ecologia i materialisme); com desvetllar els secrets que hi ha darrera de tots aquests elements? Es treballarà a partir de les pràctiques d'alguns artistes del segle XX-XXI.

 

Es tracta de pensar de manera simultània elements com la percepció, la tecnologia, la ideologia o els valors. La segona part serà una ruta per entendre la ciutat des de la mirada artística i des del concepte "d'allò secret".

 

Objectius

Introduir els joves a l'art contemporani.

Aprendre a tenir una mirada crítica davant qualsevol exposició o instal•lació artística.

Afavorir el coneixement de diferents disciplines artístiques contemporànies: fotografia, performance, vídeoart, escultura...

Relacionar el context amb l'obra, és a dir, entendre que en alguns casos, l'artista esta condicionat per l'entorn: canvis socials, ideologies, llegendes de ciutat, etc. Pensem que sense saber aquestes característiques no es pot entendre totalment l'obra d'un autor.

Valorar la riquesa cultural, la diferència i la creativitat per entendre que és un fet positiu i convenient apostar per qualitats intangibles i característiques més humanes, expressives, habilitats, etc.

Despertar l'interès en l'art contemporani i les noves tecnologies.

 

GIRONA DE LA MÀ DE... Paco Torres Monsó

 

Introducció a la figura de l'artista Paco Torres Monsó, que permet conèixer la seva trajectòria creativa alhora que t'acosta a moments històrics rellevants del segle XX.

 

Educació secundària obligatòria 1r cicle (1r, 2n ESO)

Educació secundària obligatòria 2n cicle (3r, 4t ESO)

Educació secundària post-obligatòria (batxillerat i cicles formatius)

Durada aproximada: 90 minuts

Horaris: matins de dilluns a divendres

Preu: 48€ per grup/classe

L'activitat és un itinerari.

 

El grup classe serà rebut per un monitor que els presentarà la figura de l'artista i un petit resum de l'itinerari. Tot seguit, aniran a fer la ruta pels diferents indrets de la ciutat de Girona i podran observar les diferents escultures, temes, textures, mides... que l'autor va treballar al llarg de la seva vida.

 

Finalment, faran unes fitxes de treball que  seran facilitades pel monitor per tal que els alumnes puguin treballar la informació rebuda.

 

Trobareu tota la informació de la ruta al següent dossier.

 
 

GIRONA DE LA MÀ DE... L’art urbà (graffiti)

 

Educació secundària obligatòria 1r cicle (1r, 2n ESO)

Educació secundària obligatòria 2n cicle (3r, 4t ESO)

Educació secundària post-obligatòria (batxillerat i cicles formatius)

Durada aproximada: 90 minuts

Horaris: matins de dilluns a divendres

Preu: 48€ per grup/classe

 

L'activitat és un itinerari per a centres educatius a partir d'alguns dels graffitis que es troben als carrers de Girona i que s'han realitzat en el marc del Festival Milestone.

 

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors d'innovació, creativitat i respecte per l'entorn.

 

El grup classe és rebut per un monitor/a que, amb l'ajuda d'una tauleta, fa una petita introducció del que és l'art dels graffitis i els presenta amb imatges, els treballs que els artistes que participen al projecte Milestone han fet arreu del món.

 

A continuació, els condueix pels diferents indrets de la ciutat on hi ha les obres pictòriques (grafits) per fer una petita explicació de cadascuna. D'aquesta manera, els alumnes podran observar les diferents mides, colors, estils... que poden fer servir els artistes i que l'art urbà pot incloure.

 
 

Finalment, per tal que els alumnes puguin treballar la informació rebuda, podran fer a l'aula unes fitxes de treball que, juntament amb el dossier "Girona, de la mà de... l'art urbà (graffiti)" podeu descarregar aquí:

 

 

itinerari_art_urba_professorat-per-treballar-a-l-aula.pdf (122,49 KB)