ITINERARI MUSICAL: Girona té música

 

Introducció a l'art contemporani i les noves tecnologies amb la participació de joves artistes vinculats a la música i a l'art més actual, coneixement de la ciutat i de la seva història

 

Educació secundària obligatòria 1r cicle (1r, 2n ESO)

Educació secundària obligatòria 2n cicle (3r, 4t ESO)

Durada aproximada: 2 hores

Horaris: matins de dilluns a divendres

Preu: 48€ per grup/classe

 

Aquesta activitat consisteix en una visita als llocs més emblemàtics de la ciutat de Girona amb una història o llegenda important al darrera.  L'itinerari es fa a partir d'una aplicació (GRPop), creada per l'artista Kenneth Russo, que es descarrega de manera gratuïta al telèfon. L'educador/a porta el dispositiu mòbil amb un altaveu per tal que els alumnes puguin escoltar la música a mesura que van caminant per la ciutat i cada vegada que es passa per un punt emblemàtic, s'activa una cançó creada pel grup Pulpopop específicament per aquest espai.

 

Hi ha una segona part opcional que es fa en grups de 6 o 7 alumnes:

1.      Investiguem : Quan tornin a l'aula el professor o cada grup d'alumnes escolliran la cançó que més els hi ha agradat per treballar a partir d'aquesta. Hauran de fer una petita recerca per ampliar la informació que han rebut a partir de la cançó.

2.      Actuem : A partir de la cançó, faran una reproducció de la cançó, aquesta pot ser: un videoclip, un quadre, una versió amb una altra lletra, etc.

3.      Expliquem: Al final de l'activitat cada grup explicarà la informació que han trobat més rellevant i exposarà la seva obra a la resta de companys.

 

 

*Videoclip enregistrat amb motiu del recurs Girona té música (GRPop) portat a terme pels alumnes de l'Escola Eiximenis de Girona el 14 de novembre de 2014 

 

GIRONA DE LA MÀ DE... Paco Torres Monsó

 

Introducció a la figura de l'artista Paco Torres Monsó, que permet conèixer la seva trajectòria creativa alhora que t'acosta a moments històrics rellevants del segle XX.

 

Educació secundària obligatòria 1r cicle (1r, 2n ESO)

Educació secundària obligatòria 2n cicle (3r, 4t ESO)

Educació secundària post-obligatòria (batxillerat i cicles formatius)

Durada aproximada: 90 minuts

Horaris: matins de dilluns a divendres

Preu: 48€ per grup/classe

L'activitat és un itinerari.

 

El grup classe serà rebut per un monitor que els presentarà la figura de l'artista i un petit resum de l'itinerari. Tot seguit, aniran a fer la ruta pels diferents indrets de la ciutat de Girona i podran observar les diferents escultures, temes, textures, mides... que l'autor va treballar al llarg de la seva vida.

 

Finalment, faran unes fitxes de treball que  seran facilitades pel monitor per tal que els alumnes puguin treballar la informació rebuda.

 

Trobareu tota la informació de la ruta al següent dossier.

 
 

GIRONA DE LA MÀ DE... L’art urbà (graffiti)

 

Introducció a noves tendències de l'art contemporani, valorant la riquesa cultural , la diferència i la creativitat, respectar l'espai públic

 

Educació secundària obligatòria 1r cicle (1r, 2n ESO)

Educació secundària obligatòria 2n cicle (3r, 4t ESO)

Educació secundària post-obligatòria (batxillerat i cicles formatius)

Durada aproximada: 90 minuts

Horaris: matins de dilluns a divendres

Preu: 48€ per grup/classe

L'activitat és un itinerari per a centres educatius a partir d'alguns dels graffitis que es troben als carrers de Girona i que s'han realitzat en el marc del Festival Milestone.

 

El grup classe serà rebut per un guia que, amb l'ajuda d'una tableta, farà una petita introducció del que és l'art dels graffitis i els presentarà amb imatges, els treballs que els artistes que participen al projecte han fet arreu del món.

 

A continuació, els conduirà pels diferents indrets de la ciutat on hi ha les obres pictòriques (grafits) per fer una petita explicació de cadascuna. D'aquesta manera, els alumnes podran observar les diferents mides, colors, estils... que poden fer servir els artistes i que l'art urbà pot incloure.

 

Finalment, faran a l'aula unes fitxes de treball que trobaran al final del dossier: "Girona, de la mà de... l'art urbà (graffiti)" que trobareu a continuació, per tal que els alumnes puguin treballar la informació rebuda. 

 
 

ITINERARI FOTOGRÀFIC: FEM LA VOLTA!

 

Petit tastet itinerant fotogràfic pel barri de Sant Narcís, posant especial atenció a la seva arquitectura, els seus veïns i els espais del projecte La Volta.

 

Educació primària, educació secundària obligatòria i post-obligatòria i adults

Durada aproximada: 2hores

Calendari: durant la setmana, matins i tardes

Preu: 75€ per grup/classe - 5€/alumne


La Volta són quatre establiments de la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís que acullen diverses propostes vinculades a la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic. És una iniciativa del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona, coordinada per l'Associació Cultural Fang.

 

Amb aquest itinerari els alumnes descobriran els artistes, els veïns i els espais més desconeguts del barri de la mà de l'educador i cineasta Joanot Cortès, equipats amb càmeres fotogràfiques i de vídeo per captar l'essència del barri.

 

Aquesta activitat vol treballar els valors de creativitat, cooperació i observació.

 

LA VOLTA - Sant Narcís

Plaça de l'Assumpció núm. 1, 15, 22 i 25 de Girona

 

*Fotografia de Carles Palacio

 
 

Descarrega't el flyer-resum dels recursos educatius 2016-2017

flyer-recursos-2016-2017.pdf (323,78 KB)