BÒLIT MENTOR

 

Una activitat educativa basada en l'experiència

 

Bòlit Mentor és un projecte que combina educació i creativitat amb un programa basat en l'experiència i que va començar el 2012 amb l'objectiu d'establir una connexió fructífera entre els centres educatius de la ciutat i del territori i el centre d'art.

 

L'activitat consisteix a introduir artistes visuals als centres d'educació secundaria per desenvolupar un projecte creatiu juntament amb els estudiants. Tot el procés està dirigit per un curador d'arts visuals que s'ocupa de la selecció dels artistes i propostes que hi participen, i que, al llarg dels anys, s'han anat triant en diferents modalitats de convocatòries públiques.

 

El projecte s'estructura en quatre fases clarament diferenciades: en primer lloc, la residència als instituts, que té lloc entre els mesos d'octubre i gener, a continuació, de febrer a març els artistes produeixen les obres i el mes d'abril es treballa la proposta expositiva final que s'exhibirà durant el darrer trimestre, pels volts del mes de maig, i que constitueix la darrera fase.

 

Els instituts participen posant a disposició les seves instal·lacions, mentre que els artistes reben suport financer, de manera que puguin dedicar-se al projecte, que, sota la supervisió del comissari, culminarà en l'exposició amb un seguit d'activitats complementàries.

 

Seguint amb la seva vocació de construir discurs, vincles i diàleg amb el seu context, el Bòlit pren l'educació com un dels àmbits des d'on actuar i treballa pel foment de nous públics i de la pràctica de la creativitat, en el si de la societat. 

 

Projecte Bòlit Mentor 2020/2021

Convocatòria Bòlit Mentor 2021/2022 

Històric Bòlit Mentor 2012-2021