Del 21 de març a l'1 de setembre de 2013

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar, Hotels de Girona, Bòlit_StNicolau i museuEmpordà, espai casaEmpordà

 
 

"Give me three days"

 

Al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar: del 21 de març a l'1 de setembre de 2013

Al Bòlit_StNicolau: del 18 de juliol al 29 de setembre de 2013

Inauguració: 18 de juliol a les 19h

 

Només demana temps qui intenta explicar alguna cosa que es resisteix a ser copsada de cop. "Coneixes Girona?" podria ser l'interrogant retòric d'un web de turisme qualsevol; "No, però dóna'm tres dies" podria ser la resposta d'un turista, igualment hipotètic, decidit a familiaritzar-se ràpidament amb un espai que, per força, haurà de ser "transitat". Ara bé: tres dies -i dues nits- seria molt poc temps si no fos perquè la ciutat està dissenyada per fer possibles aquests fluxos de visitants àvids d'informació. Per això té sentit "suplantar" l'hipotètic turista/viatger per algú que, fins a cert punt, hauria professionalitzat l'ofici de mirar: perquè el seu trajecte -en tant que artista- té sentit en la mesura que en dilata els límits a partir de canvis de registre sorprenents.

 

Els autors d'aquests cinc itineraris són artistes professionals que es van allotjar a la ciutat durant tres dies, gràcies a la col·laboració dels hotels, amb l'objectiu de definir, armats només amb una tauleta (tablet, iPad...) uns trajectes decididament no convencionals, alguns dels quals encara conserven el punt de caramel de tot el procés innovador.

Obra al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar i itinerari de ciutat

 
 

 

Pere Bellés (Terrassa, 1965)

 

L'experiència que va suposar participar, fa deu anys, a la Cursa del Carrer Nou de Girona, és el punt de partida per a una proposta d'itinerari pensada per a corredors de fons: Bellés, juntament amb diversos voluntaris, reinventa el mapa urbà a partir dels trajectes definits per les seves curses.

 

www.perebelles.net

 

 

 
 
 
 

 

Cristina Fontsaré (Barcelona, 1970)

 

Tot i la seva formació escultòrica, Cristina Fontsaré fa anys que ha optat per la fotografia i, a més, per un tipus molt específic d'imatge nocturna. Justament per això el trajecte que proposa es realitza íntegrament a la perifèria de la ciutat, a espais de circumval·lació que, contra pronòstic, esdevenen miradors privilegiats.

 

www.youtube.com/watch?v=tr0Vd7c1zAE&feature=related

 

Obra de Cristina Fontsaré

 
 

 

Jana Leo (Madrid, 1965)

 

La proposta d'itinerari de Jana Leo resulta paradigmàtica en la mesura que substitueix els perfils geogràfics pels perfils humans: l'artista opta per entrevistar diferents persones a partir d'un qüestionari encapçalat per una pregunta que, en el cas que ens ocupa, resulta fundacional: "Ets un turista o ets un viatger?" Leo ofereix als espectadors la possibilitat de ser entrevistats i afegir la seva experiència a un trajecte que resta obert.

 

http://fundacionmosis.com/reservaciudad/

 

Obra de Jana Leo

 
 

 

Aureli Ruiz (Reus, 1959)

 

Els protagonistes dels treballs de Ruiz no són la ciutat ni els seus monuments, sinó els camins que els articulen: en el cas de Girona, es tracta dels ponts, elements suspesos sobre l'element líquid que, com un bypass, fan possible la comunicació entre la ciutat nova i la vella. Ruiz es transmuta per subratllar-ne la singularitat mitjançant el seu propi estranyament.

 

www.aureliruiz.net

 

Obra d'Aureli Ruiz

 
 

 

Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975)

 

El vídeo realitzat per Ivó Vinuesa és el que dóna títol a aquest cicle: "Give me three days" és una de les moltes frases que pronuncia Lance Armstrong durant l'entrevista que li va fer Oprah Winfrey i en la qual reconeix, per primera vegada, el seu dopatge. Vinuesa manipula la conversa -l'edita- amb l'objectiu de convertir-la en el relat subterrani que acompanya un trajecte realitzat íntegrament dins dels autobusos urbans de la ciutat.

 

www.vimeo.com/user3850036

 

Obra d'Ivó Vinuesa

 

Av.1

Visita Guiada Give Me Three Days

Girona

Dissabte 21 de setembre de 2013 a les 12h

Visita guiada a l'exposició "Give Me Three Days" a càrrec d'Eudald Camps, comissari de l'exposició