Via Làctia

El jo i l'altre - Pep Aymerich & Jordi Esteban

De l'11 al 19 de maig de 2019    

Bòlit_StNicolau

 
 

Clavell de moro groc (Tagetes patula), videoprojecció, fusta, llet, mel i cera d'abella.

 

El jo i l'altre és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d'artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban.

 

"Aquesta autoria compartida, en certa mesura ens allibera de l'ego individual i ens permet connectar amb quelcom que es mou entre l'un i l'altre, entre el jo i el tu, entre el dins i el fora, entre el nosaltres i el vosaltres, entre això i allò."

 

"La nostra recerca s'emmarca en la dicotomia entre l'espiritualitat de la matèria i la materialització de l'esperit."


Es tracta d'accions escultòriques i d'instal·lacions que proposen una reflexió meditativa sobre els vincles entre cultura i natura, individu i societat.

 

Aquesta instal·lació és una proposta reflexiva sobre el procés d'evolució i transcendència de l'ésser humà, estableix un diàleg entre el simbolisme intrínsec del temple romànic i els temps líquids que caracteritzen la contemporaneïtat.

 

Desglaç, pneuma i Aenigma són tres peces que, a manera de narrativa simbòlica, desenvolupen un discurs poètic que ens transporta des dels orígens cap a uns futurs incerts, navegant per la manifestació cíclica de l'absència i l'esdevenir, la sístole i la diàstole, la inspiració i l'expiració...

 

La Tagetes patula (clavell de moro groc) és considerada per la seva fragància una flor de culte per algunes cultures i litúrgies, una planta de guariment i neteja espiritual. També es considera símbol de l'albada.

 

El groc és un color que, més enllà de l'important significat reivindicatiu que té avui a Catalunya, simbolitza la llum, la claror, la font de la vida, el sol. També se li confereix la propietat de reflectir la llum i així fer brillar els objectes, qualitat que es tradueix en quelcom màgic i diví.

 

eljoilaltre.com    

 


Visita comentada 

Dimecres 15 de maig de 2019

19h

Bòlit_StNicolau

Activitat gratuïta

 

A càrrec de Pep Aymerich i Jordi Esteban, autors de la instal·lació.