Temor i desig de ser devorats

Inauguració: 17 de febrer a les 19.30h
Del 18 de febrer al 25 d'abril de 2011

 
 

 

Pep Admetlla + spaceGAP-architectureSTUDIO , Louidgi Beltrame, Ge Jin, Marisa González, Adrian Melis i María Ruido

 

Bòlit-LaRambla, Dadespai i Bòlit-SantNicolau

 

En plena guerra freda, Pier Paolo Pasolini alerta sobre "el temor a ser devorats"; enfront de sistemes ideològics imposats, assenyala el sorgiment d'opcions radicals i contraposades, determinants i complementàries, que obeeixen a una situació comuna, i és, com a l'origen de la humanitat, el temor a ser menjats. Com succeeix en algunes passions humanes, com l'amor i l'odi, diu Pasolini, el temor a ser devorats és un impuls que, en fer-se obsessiu, deriva en el seu contrari, en el desig de ser devorats.

 

Cinquanta anys més tard, el soroll dels sistemes productius en convulsió és el teló de fons de l'alteració d'antics paradigmes i d'importants seqüeles d'ordre social. Quan la bipolarització i antagonismes passats han estat dissolts, pot ser pertinent observar quines són ara les característiques del "sistema", la seva decadència i el seu grau de complexitat, per repensar actituds més que models i cercar noves maneres per construir el futur.

 

"Temor i desig de ser devorats" ha convocat artistes i diferents agents d'àmbits com l'arquitectura, l'economia i la història a exposar les seves visions. Obsolescència, explotació laboral, estructures improductives, economia virtual, situacions que ratllen l'absurd i la incongruència, o un present econòmic amnèsic per debatre, són algunes de les realitats que es fan paleses en aquesta mostra, a través de propostes que inciten a la mirada detinguda en aixecar la catifa de la globalització.

 

En exposició, treballs de Pep Admetlla-SpaceGap ArchitectureStudio, Louidgi Beltrame, Marisa González, Ge Jin, Adrian Melis i María Ruido

 

En consulta, documents de María Ruido

 

En diàleg, Xavier Carmaniu i Miren Etxezarreta

 

Amb la presentació de nous models i actituds, Núria Güell i Enric Duran

 
 

Galeria d'imatges

 

Més informació


dossier_catal_.pdf (440,56 KB)