Res és meu

Enric Farrés Duran

A cura de Cèlia del Diego

Del 27 de gener al 23 d'abril de 2018

Inauguració, dissabte 27 de gener a les 12h al Bòlit_StNicolau

Bòlit i Bòlit_StNicolau

 

Ai.1

Proposta escènica

Del 25/01/18 19:00 al 25/01/18 20:00.
Girona

Res és meu. Res és meu

Una proposta escènica d'Enric Farrés Duran 

Dijous 25 de gener a les 19 h

Bòlit_StNicolau

Plaça de Santa Llúcia 1 - 17007 Girona

Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat

20 places

 

Só me interessa o que não é meu. Lei do homem. Lei do antropofago.

Manifesto Antropofágico Oswald de Andrade

 

 

Podem situar-nos al Sambódromo de Rio, al Teatro Oficina de São Paulo o al Bòlit_StNicolau. L'estructura és la mateixa. Estem uns davant dels altres. L'espectacle es a punt de començar i del que es tracta és de seure i mirar. Mirar, empatitzar i experienciar una sèrie de conflictes a través d'una història que no és la nostra. Creure'ns la mentida construïda a través d'unes convencions que ens permeten escapar momentàniament del nostre dia a dia. Emocionar-nos. Però què passa quan la mentida és mentida? És a dir, quan l'obra és real i el temps és de veritat i els actors no han assajat? Doncs que potser podem aprofitar per pensar en les nostres coses, fer una becaina o enviar un parell de whatsapps amb el mòbil. Ai no, que el mòbil, aquí, està prohibit. Aquí no volem distraccions. Aquí el respecte mana i, des de la invisibilitat de les fosques mirem què passa. Mirem sense ser mirats -Espiem?-. Algú treballa. Algú cobra. Algú vol marxar del teatre perquè no pot més. Algú munta un display històric dissenyat per Lina Bo Bardi. En Joe, en Jack, en William i l'Averell són els germans Dalton: Tots fan la mateixa pinta, diferenciant-se únicament en l'alçada, que resulta inversament proporcional a la seva edat, maldat i intel·ligència. Algú pensa en la vessant més social de l'arquitectura, en que un edifici és una màquina de generar situacions. Algú munta una estructura que permet a l'objecte esdevenir polisèmic. Què és? Al final de la funció ho sabrem. No fem spoilers.

 

Res és meu és una conferència sense conferenciant. És una declaració d'intencions on una sèrie d'objectes prenen el protagonisme d'un relat en primera persona. En l'espectacle veurem com tres personatges actuen de manera professional i fan exactament allò que se'ls hi ha demanat, tot és el que sembla i el temps teatral discorre en paral·lel al temps vital. Els objectes esdevindran estructures, i les estructures ens permetran veure-hi tot direccionant la nostra mirada subjectiva. Si entenem el text teatral com un Gruyere -ple de forats on el lector ha d'emplenar-los a través d'imaginar-se l'escena- podrem adonar-nos que aquí el no-res es el verdader protagonista de la historia. Un espai buit on, com va dir el poeta Roberto Juarroz, hi ha una festa.

 

Intèrprets: Xavier Torrent, Quim Gironella i Ander Condón

 

Una producció d'IFBCN amb la col·laboració del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i el Centre d'Art La Panera dins l'exposició "Res és meu" d'Enric Farrés Duran que es podrà veure al Bòlit i Bòlit_StNicolau del 27 de gener al 23 d'abril de 2018.

 
 

Ai.2

Conferència

Del 08/03/18 18:30 al 08/03/18 18:30.
Girona

Nada é meu. Nada é meu

Conferència a càrrec d'Enric Farrés Duran 

Dijous 8 de març a les 18.30h

Bòlit (Pou Rodó 7-9, Girona)

Entrada lliure

 

Enric Farrés Duran farà una xerrada per explicar el seu viatge a Brasil, on va viatjar del 24 de novembre al 3 de desembre de 2017, en el marc de la recerca per a aquesta exposició. Durant aquesta sessió Farrés Duran tampoc utilitzarà res seu, ja que les fotos que sortiran les va fer en Pau Ardid, fotògraf, que les va prendre sense saber que a l'Enric li robarien l'ordinador quan tornés a Barcelona, i que les acabaria necessitant.

 

 

 
 

Ai.3

Visita comentada amb l'artista

07/04/18 11:00.
Girona

Res és meu. Res és meu

Una visita comentada amb Enric Farrés Duran

Dissabte 7 d'abril a les 11 h

Bòlit (Pou rodó 7-9, Girona)

Entrada lliure

Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat

Places limitades

 

Visita comentada a l'exposició "Res és meu", d'Enric Farrés Duran. Res és meu és el títol que recull les obres diverses que tenen com a matèria primera objectes i documents d’altres autors com l’escriptor Josep Pla, els arquitectes Richard Meyer i Lina Bo Bardi, i els artistes Torres Monsó i Josep Masdevall. 

 
 

Ai.4

Conversa

Del 19/04/18 18:30 al 19/04/18 20:00.
Girona

Res és meu. Conversa Res és meu

Diàleg entre Enric Farrés Duran y Xavier Pla

Dijous 19 d'abril a les 18.30 h

Bòlit (Pou Rodó 7-9, Girona)

Entrada lliure

 
 

Ai.5

Visita als llocs de l'artista

Del 21/04/18 10:30 al 21/04/18 14:00.
Palafrugell

Palafrugell. Visita als llocs de l'artista

Dissabte 21 d'abril a les 10.30 h

Punt de trobada: Aparcament del Casal (C. Anselm Clavé, Palafrugell)

Activitat organitzada amb la col·laboració de la Fundació Josep Pla

Visita gratuïta

 

Enric Farrés Duran proposa una visita guiada a diferents llocs de Palafrugell i rodalia (El Port de Ses Orats d'Aiguablava i el Canadell) i un diàleg amb la directora de la Fundació Josep Pla, Anna Aguiló, en el marc de l'exposició "Res és meu". La visita finalitzarà a la biblioteca/arxiu de la Fundació Josep Pla, on l'artista explicarà la metodologia de treball del Quadern Gris i el seu projecte De begades penso en Palafrugell