"Reel-Unreel"

Francis Alÿs

Comissària: Carme Sais

 

Bòlit_StNicolau

Del 23 d'octubre de 2013 al 4 de gener de 2014

Inauguració: dimecres 23 d'octubre a les 19h

 
 

 

Reel-Unreel és una videoprojecció que recorre la ciutat afganesa de Kabul, una mirada documental de descoberta de la ciutat i de denúncia de l'aniquilació cultural. La pel·lícula retrata i documenta la realitat d'una ciutat castigada pels anys de guerra i n'evidencia la situació de pobresa així com la barbàrie de la destrucció del patrimoni per part de l'integrisme ideològic i religiós dels talibans.

 

El títol de la peça, Reel-Unreel, una de les obres més destacades de la dOCUMENTA de Kassel 2012, fa referència al joc de superposicions entre l'acció cinematogràfica que s'hi desenvolupa i la ciutat real i, de retruc, a la tergiversada imatge que de l'Afganistan en donen els mitjans de comunicació occidentals.

 

Francis Alÿs és un artista belga resident a Mèxic amb una obra multidisciplinar que inclou la fotografia, el vídeo, l'acció, l'escultura, la instal·lació, etc. Alÿs elabora el seu discurs a partir de temes i recursos metafòrics com són la ciutat, el joc, els animals del carrer, la frontera, la immigració, la pobresa, la violència o la barbàrie.

 

www.francisalys.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clip de l'exposició

 

Recorregut audiovisual per l'exposició

 
 

Més informació

cataleg-reel-unreel-cat.pdf (754,82 KB)