Què és Bòlit Emprèn?

L'alta presència d'artistes, creatius i professionals que treballen a l'entorn de la creativitat  a Girona ha fet néixer el projecte Bòlit Emprèn, un servei que pretén ajudar a aglutinar, donar visibilitat, estructurar, dinamitzar i posar en valor el sector econòmic emergent i creixent de les empreses creatives i els professionals de les arts i la creació contemporània.

 

Què són les indústries creatives?

Són activitats que tenen l'origen en la creativitat individual, l'habilitat i el talent. Inclouen els cicles de creació, producció i distribució de béns i serveis que empren la creativitat i el coneixement intel·lectual com a matèria primera. Hi ha exemples en forma d'iniciatives individuals d'autoocupació, de petites i mitjanes empreses, del treball cooperatiu i de l'emprenedoria.

 

Quins serveis ofereix  Bòlit Emprèn?

Bòlit Emprèn ofereix un catàleg de serveis adreçats a professionals i empreses del camp artístic i de la creativitat en general.

 

- Visibilitat: tot professional vinculat a la creació contemporània que ho desitgi podrà ser inclòs al catàleg de les empreses creatives de la ciutat, un inventari-catàleg que documentarà i localitzarà els professionals i empreses de Girona. El catàleg-inventari serà consultable a través d'un web-app, dispositiu mitjançant el qual els professionals creatius de la ciutat podran interconnectar-se entre ells, oferir els seus serveis i buscar formes de col·laboració i oferir productes i serveis. El web contindrà vídeos promocionals i desenvoluparà tècniques de comunicació 2.0.

 

- Assessorament als artistes i als creatius emprenedors: assessorament i orientació sobre autoocupació, sobre l'elaboració del pla d'empresa o del projecte creatiu, coaching sobre productes, coaching curricular, orientació sobre ocupabilitat i encaix en el sector cultural, artístic i creatiu.

 

- Formació:  cursos gratuïts que tenen per objectiu contribuir a l'increment i millora de les competències professionals dels artistes i creatius amb l'objectiu d'afavorir l'ocupació i fomentar noves formes d'autoocupació en el sector.

 

- Presentacions i jornades: amb el nom de "Bòlit_Idees i talent" es programaran al llarg de tot l'any presentacions d'empreses i projectes que treballen a partir de la creativitat a Girona per facilitar la interacció del sector entre sí  i també  les jornades "Art Innova Girona", que oferiran noves formes de donar-se a conèixer.

 

- Plataforma llançadora de projectes: prova pilot que oferirà un nombre limitat d'espais que actuaran com a botiga-taller en un espai compartit i de visibilitat que actuarà com a plataforma llançadora de projectes i empreses en el camp de les arts i la creativitat.

 

Càpsula promocional del projecte

 

 
 

Document Projecte Bòlit Emprèn

be-web.pdf (490,16 KB)

 
 
 

Enquesta sobre la comunicació del projecte Bòlit Emprèn

enquesta-comunicacio-bolit-empren-14.pdf (207,40 KB)