Presentació de la publicació i documental de La Volta

 

Presentació del llibre dels tres anys de La Volta (2014-2017) i del documental "Art Km0. La Volta de Sant Narcís" de Joanot Cortès.
Dijous 17 de maig de 2018 a les 18.30 h

Bòlit_PouRodó
Plaça Pou Rodó, 7-9
Entrada lliure

 
Ideat pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, coordinat per l’Associació Cultural Fang (Joanot Cortès, Gal•la Miserachs i Marta Sureda) i amb el suport de l’Ajuntament de Girona, La Volta és un projecte cultural disseminat en quatre locals a la plaça de l’Assumpció (1, 15, 22 i 25) recuperats i habilitats per acollir projectes vinculats a les arts visuals, l’artesania, el disseny i la cultura a través de convocatòries obertes adreçades a persones interessades a desenvolupar un projecte professionalitzador d’autoocupació.

La Volta compta amb espais de treball individuals, tallers i infraestructures compartides, i espais d’exhibició i distribució d’obra i producte per on han passat més de 20 projectes en residència i que actualment és el lloc de treball de Plego, Moments by Nunu, Helena Roig, Anna Mitjà, Joanic Geniüt, Juan Righetti, Aleix Font, Wäwä Illustration, Marta Huguet, Edicions Tremendes, Terram, Marta Salvador i Yugen Barcelona.

L’abril de 2015 va néixer el Mercat de La Volta (Art Km0) per vindicar la plaça com a àgora i fomentar el contacte directe entre creadors i visitants, i que el proper 9 de juny celebra la 25a edició dedicada a la il•lustració, l’animació i l’arxiu, un esdeveniment coordinat des de l’Associació Cultural La Volta, entitat creada per donar continuïtat al projecte a través del nou equip de gestió format per Marta Sureda, Víctor Masferrer i Montserrat Moliner.

 

Més informació del projecte: www.femlavolta.cat

Il•lustració de Marina Sáez

 

10.000 maneres de dir pràcticament la mateixa cosa

 

Presentació de la recerca artística de Quelic Berga

Dijous 10 de maig a les 18.30 h

Bòlit_PouRodó

Plaça Pou Rodó, 7-9

17004 Girona

Activitat gratuïta

 

L'artista Quelic Berga presenta el treball realitzat durant la seva residència artística de dos mesos al centre d'arts visuals La Chambre Blanche al Quebec (Canadà).

 

"10.000 maneres de dir pràcticament la mateixa cosa" és un projecte de recerca de Quelic Berga dins del marc del seu doctorat i que inclou la residència artística Bòlit - La Chambre Blanche. A la presentació, en Quelic compartirà la seva experiència, parlant de les diferències culturals, i mostrant una sèrie de resultats de la residència. Des d'experiments amb fabricació digital, passant per visualitzacions de dades artístiques, al desenvolupament d'un software per a fer audiovisuals que adapten el seu muntatge al context.

 

Més informació de l'artista: quelic.net 

Entrevista de Quelic Berga de la Chambre Blanche: vimeo.com

 

Presentació de la publicació i vídeo ChaCha de Rosa Brugat

 

"ChaCha"

Presentació de la publicació i del vídeo ChaCha de Rosa Brugat i performance de lartista

A càrrec de Pilar Parcerisas i Rosa Brugat

Divendres 4 de maig de 2018 a les 18.30 h

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

Pou Rodó 7-9, 17004 Girona

Entrada lliure

 

L’artista i performer Rosa Brugat presenta el llibre i el vídeo de la seva acció "ChaCha", que recull el periple performàtic que ha realitzat fins al moment.

 

Aquest viatge va començar a Cadaqués, va continuar al Senegal i a les fires d’art ARCO de Madrid i Cross Roads a Londres. Així mateix, al cinema Truffaut de Girona, en el marc del Festival Pepe Sales, l’artista va desenvolupar una acció al costat de la també performer Alícia Cayuela, basant-se en la novel·la Les criades de Jean Genet. 

 

El projecte "ChaCha" és una work in progress que Brugat anirà ampliant en el futur. 

 

Més informació sobre l’artista 

brugatrosa.com

 
 

"Com una cadira"

Presentació del llibre de Jordi Lafon

En col·labració amb Adicciones Porquesí

Divendres 2 de març de 2018 a les 19 h

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

Pou Rodó 7-9, 17004 Girona

Entrada lliure

 

"Com una cadira" és una proposta editorial repartida en quatre publicacions. Cada una té un relat d’introducció, més una compilació de 15 fotografies de cadires trobades per Jordi Lafon amb 15 textos, que ell mateix va demanar a persones de diferents àmbits de l’art i la cultura per configurar uns díptics que dialoguessin al voltant de la idea suggerida per cada imatge. El darrer número el conclou un text extraordinari d’Antoni Tàpies escrit el 1967, així es tanca un cercle que obria Xavier Antich en la introducció de la primera edició, on el citava, entre altres motius, perquè en ell descrivia unes condicions transcendents de la mirada poètica i els vincles dels humans amb els objectes, en concret, la cadira.

 

Les quatre publicacions apleguen 60 fotografies i 65 textos cedits generosament per les autores i autors, i també s’hi ha afegit una petita selecció de 15 fotografies de cadires trobades i enviades espontàniament per diferents persones coneixedores de la proposta.

 

Llegiran diferents textos: Anna Capella, Clara Garí, Salvador Giralt, Lluís Llord, Eva Marichalar-Freixa, Cristina Masanés, Mireia Munmany i Marta Negre.

 

www.jordilafon.net

www.adiccionesporquesi.net

 
 

Presentació de la candidatura a la UNESCO de la Rumba Catalana i presentació de la Setmana de la Rumba Catalana

 

Escola de Música Moderna de Girona i comissió impulsora de la Candidatura a la UNESCO de la Rumba Catalana

Divendres 16 de març a les 11.30 h

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

Pou Rodó 7-9, 17004 Girona

 
 

Dossier de premsa del Festival Rumbesca

rumbesca__dossier_de_premsa.pdf (4.967,07 KB)