CONVOCATÒRIA OBERTA

 

PROJECTE LA VOLTA. Cessió d'espais compartits

LA VOLTA. ART Km 0.  Cessió d'espais per a mercat
 
Selecció de participants per a la cessió d'espais compartits i de parades al mercat del projecte La Volta de Sant Narcís.
 
Procés de selecció d'un mínim de 4 i un màxim de 5 projectes que es beneficiïn de la utilització d'espais compartits per a la incubació d'iniciatives emprenedores del sector creatiu/cultural de Girona en dos nous locals que s'obriran a la Plaça de l'Assumpció de Sant Narcís.
 
Procés de selecció de 12 projectes creatius per a participar al mercat mensual i a l'aire lliure sota el denominador "Art Km.0" a la Plaça de l'Assumpció de Sant Narcís.

Termini de presentació: 19 de març de 2015
Resolució: 25 de març de 2015


Consulta les bases

 
 
 

La Volta

Marc per a creadors, artistes i artesans

 

Plaça de l'Assumpció núm. 22 i 25 de Girona

De dimarts a dissabte de 10.30 a 13 h i de 16 h a 19 h

 

Obertura/Inauguració: divendres 12 de desembre a les 20h

 

La Volta són dos establiments de la plaça Assumpció que acullen diverses propostes vinculades a la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic.

 

Una de les botigues és l'antiga fleca Les Voltes, un mot que també ens remet a l'estructura porxada de la plaça i que, al mateix temps, resumeix l'esperit de la proposta de "donar-li la volta al barri".

 

Hi podreu trobar els treballs de Nearly Black, Plataforma Art Cluster, Antic&Chic, El Merkadillu, La capsa de llum i Casa't a casa.

 

Més informació

www.femlavolta.cat

 

La Volta és una iniciativa del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona que compta amb el suport inicial del SOC i del Fons Social Europeu i que està coordinada per l'Associació Cultural Fang.

 
 

L'art dóna La volta a Sant Narcís

Carme Sais

 

Fa molts anys Montmartre va començar a brillar quan va ser escollida pels artistes com a lloc de treball i residència. Des d'aleshores, molts barris de ciutats, o ciutats senceres com Berlín, s'han regenerat gràcies a la concentració d'artistes. La força transformadora de la cultura i la capacitat de dinamització econòmica que tenen les indústries creatives és un fenomen reconegut, i buscat expressament durant el s. XXI, al mateix temps que motiu d'atracció de turisme cultural.

 

El barri de Sant Narcís de Girona pot ser un bon indret per dur a terme un projecte de dinamització social i econòmica a través de l'especialització artística. Les característiques urbanístiques de la plaça de l'Assumpció, la visió de futur dels veïns, la implicació de joves artistes residents a la zona i l'impuls de l'Ajuntament de Girona són els ingredients necessaris per iniciar un projecte de transformació de Sant Narcís com a barri artístic de la ciutat.

 

El projecte es posa en marxa per iniciativa del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona, compta amb el suport inicial del SOC i del Fons Social Europeu. Es tracta d'aprofitar l'estructura de cases amb botigues i porxos de la plaça de l'Assumpció per acollir i potenciar els projectes d'artistes, artesans i altres creadors, compartint espai de botiga, exposició i taller, de cara al públic. Uns espais, un passeig sota porxada i una plaça que esperem que revisqui a mesura que s'omple dels projectes dels artistes: escultura, ceràmica, pintura, disseny, moda, i de qualsevol camp de les anomenades indústries creatives. Una àgora de les arts on els artistes podran organitzar exposicions i tallers, fer reunions i activitats professionals de tot tipus.

 

Els artistes de l'Associació Fang, entitat que assumeix l'execució in situ del projecte, van proposar anomenar-lo La volta, un nom proper al de l'antiga fleca que ha estat la primera botiga taller reoberta, un mot que també ens remet a l'estructura porxada de la plaça i que, al mateix temps, actua com a metàfora del que volen que succeeixi: "cal donar-li la volta, al barri". Amb la participació dels artistes residents, els quals s'han seleccionat per concurs públic, es perfilarà la idea de crear un mercat artístic mensual, atractiu per als veïns, els gironins i per a gent de fora, tot aprofitant la proximitat del barri amb l'estació de l'AVE.

 

Aviat, doncs, podrem redescobrir aquest barri vital per la seva gent, arquitectònicament singular i artísticament atractiu tot fent La volta a Sant Narcís.

 

(Article publicat al Girona Cultura nº5, Novembre - Desembre, 2014)

 

Selecció de projectes que es beneficiïn d'un espai compartit per a la incubació d'iniciatives emprenedores del sector creatiu/cultural de Girona (indústries creatives).

 

Els establiments botiga/taller estan situats a la Plaça de l'Assumpció del Barri de Sant Narcís i han de servir com a plataforma per a projectes vinculats a la creació artística i indústries creatives.

 

Termini de presentació: 15 d'octubre de 2014

Resolució: 20 d'octubre de 2014

bases-convocatoria-plataforma-llancadora-sant-narcis-2014.pdf (167,96 KB)