Plantar Maduixes

Pràctiques artístiques i comunitat al barri de Pont Major

Cultural Rizoma

 

Del 9 de maig al 2 de juny de 2019

Inauguració dijous 9 de maig a les 18h

Espai hall del Bòlit_PouRodó

 
 

«Plantar maduixes» és un projecte elaborat conjuntament entre la cooperativa Cultural Rizoma i la comunitat educativa del barri de Pont Major, amb el suport del Pla Comunitari de Pont Major Construïm Ponts, per tal de generar un espai compartit de descoberta, experimentació i treball al voltant de les pràctiques artístiques.

 

El projecte s'ha desenvolupat des del mes de novembre de 2018 fins al mes de maig de 2019 a través d'un seguit de tallers setmanals amb alumnes de cicle infantil de les tres escoles del barri: CEIP Carme Auguet, FEDAC Pont Major i l'Escola Bressol El Pont, a un espai cedit pel Centre Cívic Pont Major.

 

«Plantar maduixes» es proposa treballar una sèrie d'idees vinculades a l'experiència que aquests nens i nenes tenen de la realitat, utilitzant metodologies pròpies de les pràctiques artístiques contemporànies.

 

D'aquesta manera, prenem les maduixes com a fil i excusa per explicar i treballar les diverses qüestions que es despleguen en aquest projecte: les maduixeres són unes plantes amb les seves respectives arrels -qui som?- però que, a l'hora de créixer i reproduir-se, ho fan a través d'estolons, quedant connectades les unes amb les altres a través d'aquestes tiges que creixen horitzontalment respecte a la superfície del sol -quina relació establim amb els altres?-. La planta, en estat silvestre, es pot trobar en totes les zones temperades de l'hemisferi nord -boscos, vores dels camins, matolls, etc.- però el seu cultiu s'estén a qualsevol lloc del món -quina relació establim amb el nostre entorn?-.

 

En definitiva, a través d'aquest fil argumental, posem atenció a la singularitat de cada persona, a les seves arrels, i a la vegada, tenim en compte i treballem allò que ens uneix als altres i al nostre entorn.