"Picar  a la porta, entrar, sortir"

Projecte Bòlit Mentor 2015/2016

Comissari i mentor: Jordi Mitjà

Artistes: Anna Mitjà, Azahara Cerezo, Enric Farrés Duran i Joana Llauradó Farrés

Del 6 de maig a 5 de juny de 2016

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

 
 

El museu de paper, de Joana Llauradó Farrés i Enric Farrés Duran, explora la pràctica del col·leccionisme per generar una col·lecció molt particular, en aquest cas de "xuletes". Per activar-la, confeccionen un examen a través del contingut d'aquestes "xuletes" que els professors hauran de passar. Al seu torn, l'Enric i la Joana preparen un examen amb el contingut de La chuleta, una obra d'Isidoro Valcárcel Medina a la col·lecció del MACBA.

 
 

Amb poc es veu és un documental d'Anna Mitjà que mostra el procés viscut pels alumnes mitjançant el projecte taller Cinema amb poc. Tot criticant o simplement observant l'entorn educatiu que els és proper i coetani, es realitzen curtmetratges de diferents registres per fer sonar les seves veus fins a acoblar-les com a pel·lícula col·lectiva. Un film que vol reflexionar, en part, sobre el paper de la creativitat en l'aprenentatge.

 
 

A temps, d'Azahara Cerezo, parteix de la història i l'arquitectura de l'institut per crear un documental que indaga sobre aspectes desconeguts del lloc i la seva trajectòria. L'enterrament de llibres cremats de COU a sota de l'escultura Llapis de Torres Monsó el 1999, imatges d'arxiu de les reformes del recinte o les tècniques constructives emprades a l'institut són peces fonamentals per materialitzar un film que explora aspectes desconeguts de l'entorn quotidià dels alumnes.