PETIT BÒLIT

 
 

Petit Bòlit és una nova línia de treball del Centre que vol mostrar diferents projectes d'arts visuals desenvolupats per escoles del territori o projectes educatius singulars vinculats a la pràctica artística. Les exposicions, de petit format, tindran lloc al Hall del Bòlit_PouRodó.    

 
 

Plantar maduixes

Pràctiques artístiques i comunitat 

Cultural Rizoma

Del 22 d'octubre al 15 de novembre de 2020

Hall del Bòlit_PouRodó

 

Plantar maduixes és un projecte artístic i educatiu construït col·lectivament entre la cooperativa Cultural Rizoma, el Pla Comunitari Construïm Ponts de Pont Major i la comunitat educativa del mateix barri, amb la voluntat d'apropar les pràctiques artístiques contemporànies a l'alumnat i a les famílies de les escoles Carme Auguet i FEDAC Pont Major de Girona.

 

En aquesta segona edició del projecte, desenvolupada a redós del curs escolar 2019-2020, s'ha treballat en setmanes alternes dins de cada una de les dues escoles amb un grup de famílies amb infants d'entre P4 i 2n de Primària partint del treball i l'experimentació amb elements que conformen la nostra quotidianitat. En les diverses sessions de treball desplegades a les escoles s'han volgut reivindicar els objectes que utilitzem i les accions que duem a terme en el nostre dia a dia, aproximant-nos-hi des de la pràctica artística, prenent com a exemple artistes i projectes que treballen en aquesta línia i emprant tots aquests elements com a material artístic.

 

Sobre paper, el projecte es va plantejar distribuït en diversos blocs de treball; un primer al voltant de  l'experimentació amb els objectes quotidians, un segon basat en les accions que duem a terme diàriament i el darrer centrat en tot allò que té a veure amb la quotidianitat en relació amb l'espai públic. A través d'aquests tres blocs es proposava un treball amb aquests elements a través de l'exploració de diverses disciplines artístiques com són el dibuix, el treball amb volum, la performance, la fotografia, l'art sonor, etc. basant-nos en els treballs d'artistes contemporanis com Isabel Banal, Marc Larré, Pere Noguera, David Bestué i Marc Vives, Laura Llanelli o Edu Comelles.

 

El primer bloc de treball se centrava en els objectes que fem servir habitualment, elements als quals sovint no prestem atenció per l'ús recorrent que els donem. En aquest sentit, les activitats desplegades pretenien treballar-los de manera descontextualitzada, aproximant-nos-hi des d'un altre angle per explorar-ne totes les possibilitats.

 

Els primers treballs, doncs, s'activaven a partir de la petició a cada una de les persones participants -mares, pares, alumnes, etc.- de portar a l'aula un sol objecte que utilitzessin cada dia i, a partir de diversos exercicis el vam treballar a través del dibuix, el collage o el volum. Durant aquestes sessions vam descobrir les enfangades de Pere Noguera i el projecte Contactos de Marc Larré, que ens van servir de punt de partida per a la producció d'algunes de les peces presents en l'exposició.

 

Poc temps després d'activar els treballs a l'aula, la crisi sanitària de la COVID-19 ens va obligar a interrompre les sessions de treball presencial i, durant unes setmanes, algunes de les propostes plantejades es van transformar en clau digital, portant-nos a desenvolupar alguns exercicis des de casa, per tal d'explorar i pensar al voltant de com aquesta situació d'excepcionalitat afectava i alterava la nostra manera d'experimentar la quotidianitat.


www.culturalrizoma.com

 
 

Taller d'anatomia - La mà que pensa

Un projecte de l'escola Eiximenis dirigit per Pep Admetlla amb alumnes de P3 a 6è

 

Del 20 de febrer al 5 de juliol de 2020

Inauguració, dijous 20 de febrer a les 18h

Hall del Bòlit_PouRodó

 

Aquest projecte té la voluntat d'apropar els misteris del propi cos a través de l'observació i el diàleg. Aquests, un "enigma" que va més enllà de la forma, el buscarem per mitjà de l'ordre dins un caos simulat.

 

Cercarem amb l'observació i el dibuix, entendre el "què" el "com" i apropar-nos al "perquè".  Tot això ho farem a partir d'analogies i l'estudi de les parts amb el tot. Ens preguntarem què ens fa iguals i diferents.

 

Ens fixarem en l'arquitectura, la seva estructura i les seves proporcions, indagarem i veurem les diferències entre els cossos a llarg de la història de l'art i en dissenyarem de "nous"...farem servir allò que no ho sembla però fa, "la mà que pensa".

 

Donada la situació actual de tancament dels espais expositus us proposem una visita comentada virtual a mode de recorregut per l'exposició que podeu veure aquí  

 
 

Visita comentada - Finissage

Dissabte 4 de juliol de 2020

12h

Hall del Bòlit_PouRodó

Activitat gratuïta. Aforament limitat

Cal inscripció prèvia a info@bolit.cat o 972427627

 

El primer cap de setmana de juliol us proposem una visita comentada a l'exposició  "Taller d'anatomia - La mà que pensa" a càrrec de l'artista Pep Admetlla i que comptarà amb la participació dels alumnes vinculats al projecte.

 

Per tal de complir amb les mesures sociosanitàries en vigor, l'activitat tindrà lloc a la plaça del Pou Rodó i després s'entrarà a l'espai expositiu en grups reduïts. Finalitzada la visita, es convidarà als assistents a un vermut.