Petit Bòlit és una nova línia de treball del Centre que vol mostrar diferents projectes d'arts visuals desenvolupats per escoles del territori o projectes educatius singulars vinculats a la pràctica artística. Les exposicions, de petit format, tenen lloc al Hall del Bòlit_PouRodó.        

 
 

Lletres de colors

Un projecte de l'Escola l'Aixart

Del 3 al 13 de juny de 2021

Inauguració, dijous 3 de juny a les 18 h

Hall del Bòlit_PouRodó

Entrada lliure

 

Aquesta exposició forma part del projecte d'Arts Visuals desenvolupat pels alumnes de l'Escola l'Aixart, de Cervià de Ter.

 

Lletres de colors és un projecte educatiu i artístic que gira al voltant de les paraules i que neix de la necessitat de fer més atractiva l'ortografia, de pensar en tots els alumnes i en la diversitat de maneres d'aprendre i de la importància de la visualització de les paraules.

 

Fruit de la conjugació d'aquests tres aspectes, van sorgint les diferents actuacions artístiques per part dels alumnes, que tenen de tema principal la decoració de lletres i paraules com a metodologia per a millorar l'ortografia.

 
 

Ara art: Domènec Fita

Un projecte de l'Escola Montjuïc

Del 15 de gener al 14 de febrer de 2021

Hall del Bòlit_PouRodó

Amb la col·laboració de la Fundació Fita

 

Les arts desperten l'atenció dels alumnes i són una motivació fantàstica per captivar-los. Per això, des de fa uns anys l'Escola Montjuïc duu a terme el projecte d'innovació educativa Ara art, que apropa els artistes locals i contemporanis a l'alumnat del centre, i endinsa els més petits en les diferents disciplines creatives.

 

Aquest projecte passa per una educació integrada en les arts ja que constitueix un dret de les persones i els aporta una visió diferent en la qual es connecten els aprenentatges de manera vivencial i emocional. L'art es converteix en una eina importantíssima de motivació per aprendre a través del desenvolupament de la creativitat.

 

El contacte, coneixement i observació de la persona i l'obra de Domènec Fita els ha ajudat a desenvolupar un treball de connexió amb l'art de manera propera: artista de la ciutat i del mateix barri on s'ubica l'escola. Aquestes particularitats i la dimensió internacional de l'artista han contribuït a impregnar els alumnes de la veritable funció de l'art i de l'activitat artística: donar veu per mitjà de l'educació estètica i tenir consciència de la funció social i integradora de les arts.

 

L'exposició és el resultat de tot aquest treball, i amb l'ànim de potenciar i difondre les idees i creacions de Domènec Fita.

 

Domènec Fita i Molat, nascut a Girona el 10 d'agost de 1927, ha realitzat una munió d'obres d'especialitats i conceptes diversos, teixides al llarg dels anys i que abracen diferents àmbits i modalitats: abstracte, rostre, autoretrat, nu, ceràmica, art integrat, tema religiós, vitralls, Girona, dibuix, pintura, escultura, fauna, ambientacions, blocs i quaderns, aspectes pedagògics, escrits, cartells i obra gràfica.