Paisatge?

 

Nico Baumgarten, Clara Boj i Diego Díaz, Alfonso Borragán,

Lluís Sabadell i Artiga

Del 7 de maig al 29 d'agost de 2010

 

 

Ai.1

HYBRID PLAYGROUND

Del 07/05/10 al 27/08/10.
Girona

ACTIVITAT INFANTIL.

Hybrid Playground de Clara Boj i Diego Díaz

 

7, 8 i 9 de maig de 2010 amb els artistes i tots els divendres de 18 a 20 h fins al 27 d'agost amb un monitor.

 

Parc dels Jardins de la Infància

07.05.10 de 18 a 20h

08.05.10 de 12 a 14h i de 18 a 20h

09.05.10 de 12 a 14h

 

Clara Boj i Diego Díaz portaran a terme un taller interactiu titulat Hybrid Playground en alguns parcs infantils de la ciutat. Aquesta activitat consistirà en una sessió de joc en la que els nens jugaran a un videojoc a través d'uns dispositius adaptats mentre utilitzen els elements del parc.

 

Mitjançant un sistema de sensors de fàcil instal·lació i invisibles per als nens, els dispositius del parc es converteixen en elements interactius que permeten obtenir dades que són analitzades i transformades per formar part de la dinàmica del joc.


D'aquesta forma els nens juguen a un videojoc mentre utilitzen els elements del parc com sempre fan, és a dir, baixant pel tobogan, gronxant-se, corrent, etc. L'objectiu és acostar les experiències de joc interactiu (que normalment passen davant de l'ordinador o la consola en espais privats) a l'espai públic.

Hybrid Playground és una invitació que vol animar els nens a jugar al carrer i gaudir dels beneficis vinculats a l'aire lliure, a l'exercici físic i al contacte amb altres nens.


Durant l'exposició el joc serà accessible a tots els nens i nenes de la ciutat, els quals hi podran jugar, prèvia inscripció, en diferents parcs infantils de Girona amb l'ajuda d'un monitor de suport.

 

Més informació: http://www.lalalab.org/hybrid.ht

Aquí teniu una mostra audiovisual d'Hybrid Playground

 

Imatges de l'activitat a Girona

Inscripcions: info@bolit.cat o 972 427 627

 

 
 

Ai.2

MANIFEST CONTRA EL PAISATGE

COL·LABORACIÓ AMB LA REVISTA BONART.  

Juny de 2010

 

L'exposició Paisatge? s'infiltra dins la revista Bonart a través de la publicació del "Manifest contra el paisatge", de l'artista gironí Lluís Sabadell i Artiga, que serà replicat per diferents especialistes d'àmbits com el paisatgisme, l'arquitectura o la ciència. L'edició del mes de juny d'aquesta publicació, doncs, inclourà aquesta derivació de la proposta presentada en l'espai expositiu.

L'artista a més convida a ser replicat per qualsevol persona que vulgui expressar la seva opinió al respecte en el bloc del centre.

Us animem a tots a replicar deixant-hi un comentari !!

Més informació:

www.bolit.cat/blog

www.bonart.cat

 
 
 

manifest.pdf (92,01 KB)

 

Ai.3

VISITES GUIADES

Girona

 

Activitat gratuïta

Horaris a convenir

Inscripció prèvia obligatòria (bea@bolit.cat)

 

Inclouen una visita comentada a l'exposició, tant al Bòlit-LaRambla/Dadespai com al Bòlit-SantNicolau.

 

Més informació a info@bolit.cat / 972 427 627

 
 

Ai.4

CÀMERES DE TERRA

Del 22/03/10 al 23/04/10.
Riu Ter

TALLER.  

 

WORK IN PROGRESS / WORKSHOP

Càmeres de terra

Procés de creació de càmeres fotogràfiques d'argila a la riba del Ter, d'Alfonso Borragán

 

Març - Abril 2010

 

 

Sèrie d'intervencions específiques en el territori desenvolupades en l'exposició que ha portat a terme l'artista càntabre Alfonso Borragán al riu Ter, amb la col·laboració de Provi Casals, professora de ceràmica del Centre Cultural la Mercè.

 

A partir d'una particular pràctica de l'art en el paisatge basada en la col·laboració, l'artista Alfonso Borragán proposa un punt de reunió entre el propi cos i la natura, l'entorn i la pròpia terra. Mitjançant la creació de càmeres fotogràfiques elaborades per ell mateix amb els materials que li proporciona l'entorn natural que fotografia, l'artista vol compartir el seu procés creatiu en aquest taller.

 

Desenvolupada els mesos de març i abril als voltants del riu Ter, aquesta proposta participativa i oberta inclou jocs amb elements com l'argila, l'aigua, les pedres o els arbres. Tot plegat per culminar en la construcció i cocció de càmeres d'argila que es llancen al riu per tal de capturar les imatges, i d'alguna manera, deixar que el mateix riu sigui el fotògraf de si mateix.

 

Les càmeres realitzades, així com la documentació audiovisual, derivades del procés es mostraran, juntament amb d'altres treballs al Bòlit-La Rambla i al bloc http://www.bolit.cat/blog

 

Imatges del taller

 

 
 

Ai.5

VA DE BÒLIT

Del 01/05/10 al 01/07/10.
Girona

DOCUMENTAL.  

Ja des de l'elecció de la denominació, el Bòlit es va fixar com a objectiu el treball des de i per al context. A les propostes de treballs en procés al territori estrictament artístiques desenvolupades al llarg d'aquests dos anys, doncs, s'hi suma ara el rodatge d'aquest vídeo documental que vincula la identitat del Centre amb el seu territori.

 

La proposta vol posar de relleu la càrrega etimològica, lúdica, popular i participativa implícita en la denominació del Centre i vinculada per afinitat a una de les activitats populars de la ciutat. I és que el joc del bòlit (també conegut com bèlit), molt present durant la postguerra, segueix viu actualment al barri de Sant Narcís de Girona on anualment s'organitza el campionat mundial d'aquest joc.

 

Ja podeu veure les primeres imatges de Va de Bòlit d'en Joanot Cortés.