NAT[U]RA_rumors

 

Del 6 de maig al 12 de juny de 2011

Inauguració: 5 de maig a les 19.30h

 

Av.1

Trobada Internacional de Land-Art a la Ciutat

Del 07/05/11 al 15/05/11.
Rambla de la Llibertat and Santa Clara Street, Girona

Homenatge al Viaducte de Girona (1974 - 2012).  

Rambla de la Llibertat i carrer Santa Clara de Girona

 

La Trobada Internacional de Land-Art reuneix a Girona creadors d'arreu del món per fer intervencions artístiques amb elements naturals del propi lloc. Enguany la ciutat pren un protagonisme especial ja que les intervencions es faran en entorns urbans. En aquesta edició, el Bòlit ha estat invitat a seleccionar un artista visual per tal que participi a la trobada. El creador triat és Jordà Planellas de Varsity of Maneuvers, que treballarà en col·laboració amb l'artista Oliver Walker.

 

Imatges

 
 

Procés de creació: L' intervenció a la llera del riu Onyar és un homenatge al Viaducte de Girona: una gran obra construïda al 1974 que uneix la línia ferroviària entre Barcelona i França afavorint l'arribada del turisme europeu. Al 2012 es preveu que acabin les obres de la línia del TAV i es planteja la possibilitat de soterrar les línies ferroviàries que passen pel viaducte. Nombrosos arquitectes gironins han proposat reutilitzar l'estructura i transformar-la en una via verda a nivell elevat per on els ciutadans podrien desplaçar-se amb seguretat i rapidesa al centre de la ciutat.

 

L'homenatge es va fer cavant un canal a traves dels joncs del riu Onyar just al centre de la ciutat. De la mateixa manera que una via creua i divideix la ciutat, els joncs del riu queden separats per una línia que en modifica el curs. Mimetitzant el canal del riu amb la forma del viaducte es dona valor a aquesta estructura arquitectònica que es troba en perill. A primer cop d'ull, doncs, els joncs del banc de sorra amaguen la intervenció dels artistes. Si es fixa la mirada l'espectador no trigarà a apreciar la seva simetria inusual. Poc a poc el riu recuperarà el seu curs i esborrarà el canal pel qual circula ara.

 

Av.2

Educació explícita - Jornada de projectes educatius al Bòlit

12/05/11 11:30.
Bòlit-LaRambla

Bòlit-LaRambla

 

Presentació d'experiències pedagògiques fonamentades en la creativitat com a estímul de coneixement. Mitjançant activitats que transcendeixen els espais escolars acostumats, alumnes i professors han participat en pràctiques basades en el procés i l'experiència.

 

Escola expandida per tonificar la intuïció i la imaginació, relatar i compartir imatges i pensades; paraules, imatges, gestos i somriures per aprendre a relacionar-se amb l'entorn des d'angles diversos, de vegades insòlits.

 

17.30 h

Presentació i projecció

Projecte d'innovació educativa

Escoles Vila-roja, Font de la Pólvora i Sagrada Família. Girona.

Un recorregut pels hàbits saludables de la mà del personatge Ojú, des d'un entorn virtual creat pels mateixos estudiants amb motion graphics.

Presenten: alumnat del cicle superior i professionals del Taller del Barri Vell.

 

18.30 h

Presentació i projecció

Va d'ARt

CEE Ramon Surinyach. Ripoll

Documental que recull els resultats d'un treball compartit entre artistes vinculats a la comarca i alumnes del Centre, fet tant dins com fora de l'escola, amb l'objectiu de crear noves i enriquidores dinàmiques en la seva vida i experiència educativa.

Presenta: MariSol Roca

 

19 h

Presentació i projecció

ÒRBITA BÒLIT_ Jo veig el que tu no veus. Els nens exploren l'arquitectura

Presentació del videodocument sobre l'activitat desenvolupada durant el taller infantil portat a terme a la botiga de joguines Zeppelin Un Món de Jocs del 18 al 21 d'abril de 2011.

Presenta: Solange Espoille

 

Imatges de l'activitat

 
 

Av.3

ÒRBITA BÒLIT

Del 07/05/11 al 15/05/11.

Botiga de Joguines Zeppelin Un Món de Jocs

Dl-Dv 10-13.30h/16.30-20h i Dss 10-13.30h/17-20.30h

 

Exposició dels resultats del taller infantil "Jo veig el que tu no veus! Els nens exploren l'arquitectura".

 

Portat a terme el mes d'abril i conduït per Arquikids, el taller ha consistit en tot un seguit d'activitats per explorar la ciutat amb accions i exercicis vinculats al disseny, l'arquitectura, el medi ambient i el seu desenvolupament sostenible.

 

Galeria d'imatges de l'activitat

Presentació final del taller

Video del taller