Mapes efímers. Complicitats i sincronies

Denys Blacker

A cura de Maia Creus

Del 15 de juny al 2 de setembre de 2018

Inauguració, divendres 15 de juny a les 18.30 h al Bòlit_PouRodó

 

Mapes efímers. Complicitats i sincronies

 

L’exposició “Mapes efímers. Complicitats i sincronies”, amb paraules de la seva comissària, Maia Creus, presenta l’univers creatiu de Denys Blacker. Mons paral•lels que ens ofereixen una particular relació entre art, ciència i espiritualitat.


La selecció d’obres mostra l’extens i fecund registre expressiu de l’artista: dibuix, escultura, vídeo i una àmplia presència d’obra vinculada a l’art de performance, pràctica creativa que engloba i dona sentit a tots els llenguatges del seu art. Denys Blacker situa el seu cos com una realitat mediadora, oberta i porosa a formes encarnades de coneixement que abracen des de la intuïció, l’energia i l’espontaneïtat, fins al diàleg actiu i amorós amb la matèria en tots els seus estats.


La mostra examina la nostra capacitat individual i comunitària de generar relacions innovadores, dinàmiques i transformatives entre la realitat material i la realitat immaterial. La improvisació és el nucli de la seva recerca i el seu itinerari creatiu s’orienta vers la performativitat, la telepatia i la sincronicitat.

 

Maia  Creus, curadora