Les imatges eco

Isaki Lacuesta

A cura de Carme Sais

Del 25 de gener al 28 d'abril de 2019

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar, Bòlit_PouRodó i Bòlit_StNicolau

Inauguració, divendres 25 de gener a les 18.30 h

 
 

El Centre Pompidou de Paris va acollir el 2018 una retrospectiva d'Isaki Lacuesta, comissariada per Sylvie Pras i coordinada per Judith Revault. En aquesta exposició es van presentar dues noves instal·lacions Les imatges eco i Els films dobles que recreaven imatges sorgides tant  de creacions anteriors com de noves filmacions en diversos indrets del món.

 

Les dues videoinstal·lacions estrenades a París es presenten ara a Catalunya formant part de l'exposició "Les imatges eco", la qual incorpora dues obres més, la videoinstal·lació La tercera cara de la Lluna que Lacuesta ha creat especialment per a la capella de Sant Nicolau en col·laboració amb l'escultor gironí Pep Admetlla, i Lunaby, un video-poema que Isaki Lacuesta dedica a la seva filla Luna.

 

Aquesta trilogia de videoinstal·lacions de gran format i el video-poema posen en relleu la capacitat creativa i pluridisciplinar d'Isaki Lacuesta com a artista visual, una faceta que ha desenvolupat des dels inicis de la seva carrera artística. Lacuesta parteix del cinema i les arts visuals per investigar nous formats de presentació de les obres, buscant la col·laboració amb creadors d'altres disciplines per generar obres sorprenents per la riquesa de mirades, veus i combinacions.

 

 

Aquesta exposició és una coproducció de Bòlit, Centre d'Art Contemporani, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Centre Pompidou

En col·laboració amb l'Institut Ramon Llull i el Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats

Amb el suport de la Fundació Banc de Sabadell

Hi col·laboren LOOP Festival, Cinema Truffaut, Museu del Cinema de Girona i Filmoteca de Catalunya

 
 

Més informació

les-imatges-eco-desplegable-web.pdf (1.092,64 KB)