"CORRENT CONTINU. LECTURES DE PAISATGES"

 

Artistes: Jorge Fuembuena, Alicia Kopf, Jennis Li Cheng Tien, Jordi Morell, Tomás Pizá, Aleix Plademunt, Andrés Senra i Esteve Subirah

 

Comissaris: Carme Sais, Tomeu Simonet i Nadège You

Del 13 de setembre al 22 de novembre de 2014

Casal Son Tugores. Alaró (Mallorca)

Inauguració: dissabte 13 de setembre a les 20 h

 

Dissabte 13 de setembre a les 20h al Casal Son Tugores d'Alaró (Mallorca) tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Corrent continu. Lectures de paisatges" que aplega les obres de Jorge Fuembuena, Alicia Kopf, Jennis Li Cheng Tien, Jordi Morell, Tomás Pizá, Aleix Plademunt, Andrés Senra i Esteve Subirah.

 

La mostra és una coproducció d'Addaya, Centre d'Art Contemporani d'Alaró (Mallorca) i Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, on s'ha pogut veure del 6 de juny al 31 d'agost.

 

Aquesta exposició comprèn una selecció de treballs d'artistes que tenen en comú el seu interès en la creació d'imatges narratives a l'entorn del paisatge. Unes imatges que conviden a la reflexió crítica sobre uns espais sovint representats sota una aparença innòcua. Les obres són resultat d'investigacions, de viatges, de residències artístiques, d'exhaustives recerques i experiències, ja siguin personals i/o a través de tercers, i utilitzen recursos creatius com són l'aproximació al documentalisme, la reflexió sobre la veracitat dels testimonis, la recerca de significats dels llocs i de les accions, la recuperació d'imatges d'arxiu o de materials trobats, etc. 

 

Corrent Continu. Lectures de Paisatges al Bòlit

 

FIMG. Festival Internacional de Mapping de Girona

Del 30 de juliol al 3 d'agost de 2014

 

Girona organitzarà la primera edició del Festival Internacional de Videomapping del 30 de juliol al 3 d'agost. Una època en què la ciutat està plena de visitants d'arreu del territori i del món.

 

Es programarà un itinerari que permetrà veure al llarg de les nits del festival totes les projeccions finalistes del concurs a les façanes dels edificis més emblemàtics de la ciutat i es complementarà amb una oferta comercial i gastronòmica.

 

Més informació aquí

 

 
 

Es busca artista visual, Residència creativa

 

Bòlit col·labora amb el Festival Internacional de Mapping de Girona per mitjà de la convocatòria d'una una beca de residència creativa per tal  que un artista, escollit en convocatòria pública, desenvolupi un projecte de creació site specific en videomapping  que es presentarà i exhibirà en l'edició  del festival de l'any vinent.

 

L'artista escollit residirà en l'espai Bòlit Residència Girona Creativa durant el mes de celebració del festival FIMG 2014.  

 

El programa de residències Girona Creativa del Bòlit té un doble objectiu, per una banda, facilitar a artistes de fora de Girona una plataforma de suport a la creació des de la qual es connectin amb la vida artística de la ciutat i, per l'altra, a través d'acords  amb altres espais de residència nacionals i internacionals, facilitar que els artistes de Girona puguin sortir a treballar fora i conèixer altres cercles artístics i optar a noves oportunitats professionals.

 

Més informació i bases aquí

 
 

PANORAMA
Un recorregut per la creació audiovisual del territori

 

07.05-08.06.2014

Segona planta

Arts Santa Mònica

Exposició organitzada en el marc del Festival LOOP 2014

Obertura 7 de maig // Inauguració oficial dimecres 28 de maig a les 19h

 

Juan López, Asbel Esteve, Alba Sotorra i Isa Campo, Roser Bover, Núria Güell, Jordi Lafon, Cristina Ibañez-Tarter, Marcel Pey i Sara Ramo

 

Comissariat: Neus Miró

 

Panorama. Un recorregut per la creació audiovisual del territori, que té lloc en el marc del Festival LOOP 2014, presenta una selecció d'obres realitzades en vídeo, que han estat programades o produïdes pels centres de la Xarxa de Centres i Espais d'Arts Visuals de Catalunya des del 2012 - Centre d'art la Panera (Lleida); Lo Pati. Centre d'Art - Terres de l'Ebre (Amposta); Bòlit. Centre d'Art Contemporani (Girona); Centre d'Arts Contemporànies: ACVic (Vic); M|A|C Mataró Art Contemporani; Centre d'Art de Tarragona-.

 

L'exposició recull una sèrie de treballs que s'articulen i reflexionen sobre aspectes de l'entorn físic, geogràfic i humà. En aquestes peces la càmera explora a partir de plànols generals, i de vegades plànols detall, aquelles realitats que ens envolten; tant espais urbans com espais rurals, tant espais interiors i tancats com espais oberts. Mostrant les connexions entre els espais i aquells que els habiten, les persones i els objectes.

 

Organitza: Arts Santa Mònica - Departament de Cultura, Loop Barcelona i Xarxa de Centres i

Espais d'Arts Visuals de Catalunya.

 

Més informació aquí

 
 

Exposició

Un dilema

L'art contemporani i la inversió en la incertesa.

 

Francesc Abad, Basurama, Ro Caminal, Curro Claret amb Arrels Fundació, Raimond Chaves & Gilda Montilla, Democracia, Raquel Friera, Ana Garcia-Pineda, Martí Guixé, Núria Güell amb Juanjo Garfia , Les Salonnières, Antoni Llena, Antoni Marquès, Josep-Maria Martin, Mariona Moncunill, Sofia Mataix  & Miquel Ollé, Antonio Ortega, Gabriel Pericàs, Tere Recarens & Özay Sahin, Francesc Ruiz, Mireia Sallarès i Ívó Vinuesa

 

Comissari Jeffrey Swartz

 

Exposició oberta del 19 de novembre 2013 al 12 de gener 2014.

Primera i segona Planta. Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat

 

UN DILEMA es presenta a l'Arts Santa Mònica amb la voluntat de visualitzar la tasca que porten a terme els centres de la Xarxa de Centres i Espais d'Arts Visuals de Catalunya: Lo Pati/Amposta, Fabra i Coats/Barcelona, Bòlit/Girona , Tecla Sala/L'Hospitalet, La Panera/Lleida, MAC /Mataró, Centre d'Art de Tarragona/Tarragona, ACVIC/Vic.

 

Els treballs que es mostren a "UN DILEMA. L'art contemporani i la inversió en la incertesa", títol inspirat en les idees de l'economista suec  Gunnar Myrdal sobre el sentit econòmic del risc i la incertesa, ofereixen obres que exemplifiquen les diverses tendències creatives actuals a partir  d'artistes que han passat els últims anys pels centres de la Xarxa d'Arts Visuals de Catalunya.

 

Més informació aquí

 
 

El Jo i L'Altre. Tabernacle (Llar, Tomba i Muntanya)

Instal·lació

Resultat d'un treball rítmic de reflexió sobre els vincles interpersonals, mitjançant l'acció repetitiva, com a mantra del gest.

 

Espai La NauU Llotja seu de Sant Andreu

C. Pare Manyanet 40, Barcelona

Del 9 d'octubre al 15 de novembre de 2013

Obert de dilluns a divendres de 17 a 20:30 h.

Matins, visites concertades per a grups

 

El Jo i l'Altre. Activant l'Espai Sagrat

Instal·lació

Instal·lació escultura meditativa sobre la relació entre el nosaltres i allò, entre cultura i natura. Audiovisual: Transformacions i Fluxes El Jo i L'Altre. Luis Camargo

 

La Xina Art

C. Hort de la Bomba 6, Barcelona

Del 10 al 23 d'octubre de 2013

Obert de dijous a dissabte de 17,30 a 20,30

Visites concertades tfn. 933016703

 

"El Jo i L'Altre", comissariat per Clara Garí, és un conjunt d'instal·lacions i accions que reflexiona sobre la identitat, els límits del jo, la cooperació social i l'harmonia entre societat humana i entorn natural. El projecte, que pren com a metàfora les abelles, transita diversos formats com la instal·lació, la performance, la fotografia i la creació videogràfica, i és fruit, no tan sols dels artistes sinó també d'un intens treball d'equip amb persones com ara el videocreador Quim Paredes, el fotògraf Luis Camargo o el músic Paco Viciana.

 

El projecte ha estat cooproduit per la Nau Côclea de Camallera i el Bòlit Centre d'Art de Girona. Es va inaugurar al juny a aquests dos centres de creació i ara arriba a Barcelona acollit per una dinàmica escola d'art i disseny, Llotja seu de Sant Andreu i per La Xina A.R.T. una sala d'exposicions autogestionada per artistes que pertany a la Xarxa de Centres de Creació de Catalunya a través de la qual s'ha canalitzat part d'aquesta itinerància.

 

En aquesta segona presentació el projecte s'ha ampliat  i la seva voluntat és entrar en diàleg amb els estudiants de l'escola i els artistes que participen al centre d'art.Hi ha programades accions per a la inauguració, una visita guiada i una taula rodona durant el temps d'exposició a les dues sales

 

ACTIVITATS

 

Espai La NauU Llotja seu de Sant Andreu

 

9 d'octubre de 2013

17.30 h  Performance dels artistes

19.30 h  Inauguració de la instal·lació.

Presentació a càrrec de Nora Ancarola, sotsdirectora de Llotja i Clara Garí comissària del projecte.

 

21 d'octubre de 2013

17.30 h Visita guiada i conversa amb Pep Aymerich i Jordi Esteban

19.30 h Taula rodona amb Amanda Cuesta i Cristina Massanés. Modera: Clara Garí

 

La Xina Art

 

10 d'octubre de 2013

19.30 h Inauguració, acció dels artistes i presentació a càrrec de Victòria Cirlot

 

Més informació:

 

Nau Côclea. Camallera

www.naucoclea.com

 

Llotja Sant Andreu

Pare Manyanet 40, Barcelona

http://www.llotja.cat/

 

La Xina Art

Hort de la Bomba, 6 , Barcelona

http://www.laxinaart.org/