L'apuntador i altres símptomes

 

Núria Güell

Del 5 de desembre de 2020 al 31 de gener de 2021

Casa de la Paraula, Santa Coloma de Farners

 

El flirteig amb els poders establerts o els privilegis del món de l'art són alguns dels aspectes en què basa les seves operacions artístiques, tàctiques que pretenen canviar les relacions de poder instaurades. L'exposició inclou obres recents en la línia d'art polític i activisme social. El seu marcat compromís i posicionament activista genera una obra reivindicativa que es postula com un retrat d'aspectes crus de la realitat com el feixisme, el nacionalisme, les polítiques migratòries...

 

Es tracta d'unes obres que reflexionen sobre el poder, el patriarcat i les identitats. Paral·lelament, les obres de l'exposició analitzen tres temes clàssics de la història de l'art: el cos femení, el gènere eqüestre i la iconografia religiosa. 

 

Una corpoducció del Bòlit i la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.

 

Més informació

 
 

Marca d'aigua - empremta de fusta

 

Jordi Martoranno

Del 12 de novembre al 23 de desembre de 2020

Claustre de la Mercè

 

Mostra del projecte resultant de la beca de residència de creació artística vinculada amb la tècnica del gravat organitzada entre el Bòlit i l'Escola Municipal d'Art.

 

Jordi Martoranno ens presenta aquesta vegada un projecte explorant formes que es troben en totes les modalitats dins de les societats contemporànies. Formes que han perdut el seu valor simbòlic inicial i que s'han acabat transmutant en eines tecnològiques, o objectes quotidians trobant-se al límit entre el símbol i el signe, entre el llenguatge poètic i la tecnologia, entre la consciència i la transcendència, entre el sagrat i el mite.

 

Partint de la mil·lenària tècnica de la xilografia japonesa i utilitzant un paper japonès molt peculiar Martoranno ha fet servir, sense cap manipulació prèvia, diferents tacs de fusta trobats a l'atzar en diverses fusteries de la ciutat de Girona i contrades.

 

Aquesta tècnica permet respectar les diverses empremtes originals de les fustes expressant el seu llenguatge més primigeni. S'ha fet ús d'una estampació totalment artesanal donant lloc a unes textures molt singulars i tot sota la direcció del mestre gravador Sebi Subirós.