El programa Bòlit_Idees i Talent  com a un dels ponts de mediació per establir punts de trobada, de diàleg i de contrast, en els quals es comparteixen experiències i es fan noves coneixences entre persones creatives i el públic.


Bòlit_Idees i Talent es porta a terme al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar presentant-se  tres projectes creatius en un format breu d'uns cinc minuts de duració i posteriorment s'estableix una conversa entre les persones participants i oberta al públic compartint així les experiències.

 

Act.1

Idees i Talent / Sessió 21 de novembre de 2013

Del 21/11/13 al 21/11/13.

Pere Vilà i Barceló

 

G(t)r
www.gtr-cultural.com

GironaLabs
www.gironalabs.com    

 

 

 
 

Pere Vilà i Barceló

Va estudiar escriptura de guió amb Joaquim Jordà a la Universitat Calassanç de Barcelona (actual Escac). Ha acumulat una notable experiència com a autor de curtmetratges, amb títols com Els peixos del riu Leteo . També va rebre el premi al millor guió del diari El País i la New York Film Academy per DiagnòsticPas a nivell és el seu primer llargmetratge. Seleccionat a festivals com el Festival Internacional de Cine de Gijón, 37th Internacional Film festival Rotterdam, BAFICI - Buenos Aires International Independent Film Festival, 56 Festival Intenacional de Cine de San Sebastián, London International Film Festival, Film Society of Lincoln Center (Nova York), etc. La lapidation de Saint Étienne és la seva segona pel·lícula, presentada a la secció oficial del Festival de Karlovy Vary, a la República Txeca. Es va presentar al London Film Festival i a la secció oficial del Festival de Valladolid, on va obtenir el premi Fipresci de la crítica internacional. La fossa, el seu tercer llargmetratge, és un projecte arriscat temàticament sobre la Guerra Civil i les conseqüències que aquesta guerra va tenir en els anys posteriors fins a arribar a l'actualitat. En aquests moments es troba en fase de muntatge.

_Bòlit Emprèn
 

G(t)r

 

G(t)R és una empresa al voltant dels projectes culturals, de comunicació, web, multimèdia, vídeo, exposicions, gestió cultural, edició de textos, disseny, en definitiva, tot allò que tingui a veure amb l'art i la cultura.

_Bòlit Emprèn
 

GironaLabs

 

GironaLabs és una empresa dedicada a la recerca i innovació en tecnologies web i apps amb especial atenció a l'elaboració de productes digitals senzills que permetin millorar la productivitat, integrals (sense duplicitats), multiidioma i responsius (s'ajusten automàticament a diferents mides de pantalla).

 

Jordi Gasau és enginyer tècnic de telecomunicacions, especialitzat en so i imatge per la UPC. Ha treballat com a tècnic de so des del 2001, combinant-ho amb estades a l'estranger per adquirir nous coneixements vinculats al seu àmbit professional. L'any 2011 va crear GironaLabs juntament amb Arnau Pujol.

_Bòlit Emprèn
 

Act.2

Idees i Talent / Sessió 7 de novembre de 2013

Del 07/11/13 al 07/11/13.

Mar de Color de Rosa

www.mardecolorrosa.com


Plataforma Fresc
www.plataformafresc.wordpress.com

 


Cultureta
www.culturetacat.wordpress.com    

 

 
 

Mar de color rosa

 

Montserrat Lacomba (el Vendrell, 1958) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Entre els anys 1990 i 2003 fa exposicions de pintura a Catalunya i a altres punts de l'Estat espanyol.

 

L'any 2000 s'inicia en la joieria i assisteix a cursos a l'Escola Massana. El 2008 crea el blog Mar de color rosa, especialitzat a compartir informació i seguir l'actualitat sobre la joieria contemporània arreu del món.

 

Des del 2009 forma part del grup Joyas Sensacionales, coordinat per la joiera Silvia Walz, i amb aquest col·lectiu ha fet nombroses exposicions de joieria.

 

El 2012 el projecte Mar de color rosa s'amplia amb dues fan pages al Facebook, una que segueix l'actualitat de la joieria contemporània i l'altra que recull el treball diari al taller i altres informacions relacionades amb la feina.

 

Fresc. Plataforma de divulgació i promoció d'artistes

 

La plataforma Fresc és una associació sense ànim de lucre que es va fundar a finals del 2011. Va néixer com una associació de pintura amb ganes de fer petites exposicions i activitats col·lectives de taller. Amb el temps es pren consciència de la importància del directe per interactuar amb la gent i donar més projecció a les activitats, d'aquesta manera tot agafa un aire molt més performàtic. A dia d'avui en nom de l'associació s'han organitzat activitats de tot tipus, amb col·laboracions d'altres entitats que treballen en qualsevol dels sectors culturals. Però, amb tot, l'associació es caracteritza per ser una font creativa dins l'art visual de Girona.

 

El projecte més rellevant és el Cluster , una revista que publica anualment obres d'artistes de tot el món. Per presentar-la es fa una exposició on també participen artistes d'arreu. Aquest treball es desenvolupa pràcticament a través de la xarxa, això fa que sigui un projecte amb una certa tendència forana. Als artistes novells que hi col·laboren el propòsit els pot servir de catapulta cap al mercat internacional.

 

Cultureta. L'agenda d'activitats familiars de les comarques gironines

 

Cultureta és un butlletí en línia gratuït que s'emet cada dimecres i que aplega una selecció de propostes per gaudir en família relacionades amb teatre, música, cinema, museus, exposicions, dansa, circ, natura, sortides, tallers... Cultureta vol fomentar les activitats familiars que introdueixen els nens i nenes en el gaudi de la cultura per contribuir a formar els espectadors i usuaris de la cultura de demà.

 

Act.3

Idees i Talent / Sessió 24 d'octubre de 2013

Del 24/10/13 19:00 al 24/10/13 20:30.

art estudi

www.artestudi.cat

 

HamletStore

www.hamletstore.com

 

La mentidera produccions

www.mentidera.com

 
 

Art Estudi

 

Art Estudi és un nou espai de creació artística, un laboratori d'idees concebut per David Faüchs i Fanny Espinet, i avalat per la trajectòria i l'experiència d'aquests dos artistes. Creadors gironins de pintura decorativa, escenografies teatrals, dissenys gràfics, ambientació per a cinema i tot tipus de treballs personalitzats... I és que des d'Art Estudi s'entén l'art com una plataforma d'expressió infinita on només cal una inquietud com a punt de partida. S'han format en diferents camps de la pintura, especialment en aerografia i tenen formació autodidàctica en el camp escenogràfic després de treballar en 6 pel·lícules, més de 20 curtmetratges, 15 videoclips i en 40 escenografies teatrals i musicals.

_Bòlit Emprèn
 

HamletStore

 

Hamlet Store és un espai a la xarxa de compravenda de material escenogràfic. Un espai que permet trobar o oferir tot tipus d'elements escenogràfics: vestuari, attrezzo, mobiliari, estructures o material tècnic, d'una manera senzilla i segura. Aquest nou projecte del sector de les arts escèniques permet revalorar tots aquells materials que, un cop utilitzats als escenaris, ja no es fan servir i queden abandonats. Així com també relíquies de particulars. És una pàgina on els professionals poden trobar tots els elements necessaris per als seus projectes escènics, i on els particulars podran trobar objectes especials, originals i únics.

_Bòlit Emprèn
 

Mentidera Teatre

 

Mentidera Teatre és una companyia de teatre professional que neix el 2006 a partir del lligam professional de les actrius gironines Cristina Cervià i Meritxell Yanes. Amb la voluntat de créixer artísticament, han treballat amb creadors de diverses disciplines artístiques i han provat diferents formats des del teatre de més proximitat fins al gran format.

Destaquen els espectacles següents: La casa del darrere, Miniatures violentes, Petó públic -dirigit per Rosa M. Sardà- i l'aclamat Lúcid, premi de la crítica 2007, millor text i millor actriu. El 2010 obtenen el premi Quim Masó amb Tot de Rafael Spregelburd, que va fer temporada al Teatre Lliure de Barcelona.

Actualment estan en gira amb l'espectacle Mgogoro, estrenat a Temporada Alta 2012, i properament farà temporada al teatre TGB de Barcelona, i estan a punt d'estrenar El balneari, en coproducció amb la companyia La Ruta 40.

_Bòlit Emprèn
 

Act.4

Idees i Talent / Sessió 10 d'octubre de 2013

Del 10/10/13 19:00 al 10/09/13 20:30.

Fundació Valvi

www.fundaciovalvi.cat

 

CoCu

www.cocu.cat

 

Bonart   

www.bonart.cat

 
 

Fundació Valvi

 

Maguí Noguer Torres ( Perpinyà , 1960). 

 

El 1992 obre la seva pròpia galeria d'art a Girona, dedicada als joves valors emergents que sortien de la facultat de Belles Arts de Barcelona i no tenien on començar a exposar. Les directrius de la sala anaven en una doble direcció, ja que volien crear, alhora, nous joves col·leccionistes. Al cap de sis anys, el 1998, en plena crisi econòmica en el món de l'art, es veu obligada a tancar la galeria, però segueix la seva activitat com a galerista durant cinc anys més al capdavant de la sala de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona. Des de fa deu anys és la directora de la Fundació Valvi on s'han realitzat, a més de  seixanta exposicions (totes elles amb catàleg), altres activitats culturals com concerts de música, presentacions de llibres, conferències, recitals de poesia...

_Bòlit Emprèn
 

CoCu

 

CoCu som una jove empresa dedicada a la prestació i gestió de serveis culturals i lingüístics que treballa amb professionals experimentats de tots dos àmbits per oferir la millor qualitat.

Gestionem, programem, comuniquem, traduïm i revisem amb la voluntat d'oferir un servei global i personalitzat.

Som un equip de professionals específicament dedicat a la gestió i comunicació cultural i a la traducció amb una àmplia trajectòria professional i amb formació específica en econòmiques, belles arts, periodisme i traducció. Decidim emprendre el nostre propi projecte després de ser responsables de diversos projectes i d'estar al capdavant de departaments culturals, de premsa i de traducció per a diferents ajuntaments, institucions culturals, col·legis professionals i empreses privades.

_Bòlit Emprèn
 

Bonart

 

La revista Bonart és una revista d'art, cultura visual i patrimoni fundada l'any 1999, centrada en l'actualitat artística als Països Catalans. Conté articles de reflexió, crítiques, reportatges, entrevistes, notícies i una completa agenda actualitzada de Catalunya, la Catalunya del Nord, les Illes Balears, el País Valencià, Aragó i Andorra. Així mateix, Bonart edita Bonart Actualitat,  el primer diari en línia d'art en català que ofereix les notícies que es produeixen en el món de les arts. Inclou seccions com crítica d'exposicions, informació sobre fires d'art, llibres, subhastes... També difon reportatges i entrevistes, així com una agenda de serveis relacionats amb l'art. D'altra banda, l'any 2001 neix la consultoria cultural privada Bonart Cultural. Entre les accions desenvolupades destaquen l'organització de la fira INART d'art contemporani, el festival Remor de músiques experimentals i és impulsor de la TV per internet Sies.TV. Bonart Cultural s'encarrega de la direcció i el desenvolupament de projectes artístics com ara la Fundació Coromina de Banyoles, l'Espai Eat Art de Banyoles, El Puntal i Figueres Ciutat Creativa.

_Bòlit Emprèn
 

Act.5

Idees i Talent / Sessió 26 de setembre de 2013

Del 26/09/13 19:00 al 26/09/13 20:30.

La Bullidora. Acadèmia de Creativitat

www.labullidora.com

 

Marc Padrosa

 

Ensemble Athenea. Projecte Ressona Athenea

www.ensembleathenea.com

 
 
 
 

La Bullidora. Acadèmia de Creativitat

 

La Bullidora és un centre dedicat a activitats educatives, terapèutiques i formatives encaminades a desenvolupar la capacitat creadora de l'ésser humà i a aplicar-la en els diferents àmbits de la vida.

El centre està format per un equip de professionals compromesos amb les persones i rigorosos amb el seu propi procés de creixement i aprenentatge, que pretén oferir eines i experiències transformadores que facilitin a petits i grans l'ofici de viure.

 

 

Marc Padrosa 

És escultor i llicenciat en Història de l'Art per l'UdG, amb  postgrau en Formació Humanística i Artística. En l'àmbit de la docència ha realitzat  monogràfics dins del laboratori de creativitat a l'ERAM i ha fet tallers experimentals per a infants en diverses escoles, i cursos d'art, ciència i natura que oferien diàlegs entre disciplines.

Des del 2006 ha realitzat diversos projectes artístics com  Música per a una arquitectura anònima al CC La Mercè  (2006); De porta a porta a la Galeria N.O.+A.R.T. (2006); l'escenografia per al concert Ibèria a l'Auditori Palau de Congressos (2007); Laberíntica al Museu d'Art , a la Fundació Fita i la Casa de Cultura (2009); 1:1, instal·lació a l'estany de Banyoles; Cartes a un amic desconegut, instal·lació a l'Arxiu Històric (2010); Secret dels secrets, instal·lació a l'ésglésia romànica de Vilafreser (2010); Tabula asa al CC La Mercè i a la UPC (Girona, 2011); Fi de domini a la Fundació Fita (Girona, 2011); Seqüències VI a la Coma-Cros de Salt, Fund. Atrium Artis  (2011); Work in Progress al CC Les Bernardes, Fund. Atrium Artis (2012); Fràgil costura al CC Les Bernardes, Fund. Atrium Artis (2012), entre d'altres.

_Bòlit Emprèn
 

Ensemble Athenea: projecte Ressona Athenea

 

L'Ensemble Athenea és un col·lectiu creat el 2006 per aglutinar músics professionals que representen una generació de músics formats a un alt nivell en diversos llocs d'Europa i en diferents àmbits musicals, i donar-los veu.

 

Impulsada per l'Ensemble Athenea, Ressona és una iniciativa que pretén contribuir a crear una vida musical als municipis, apropant-se a la població per tal que els concerts siguin una experiència singular, interessant i atractiva, obrint les portes a tot un món de descoberta.

Tallers a les escoles, petites xerrades amb anècdotes divertides, trobades amb els músics o altres activitats destinades a promoure l'interès pel fet musical, permeten a l'espectador gaudir de més a prop de concerts en format de cambra amb propostes com la música de trobadors, Bach, Mozart o jazz.

_Bòlit Emprèn
 

Act.6

Idees i Talent / Sessió 27 de juny de 2013

Del 27/06/13 al 27/06/13.

Roger Costa-Pau. Llibres del segle

www.llibresdelsegle.com

mclarariera.arquitecta.

www.heacabatarquitectura.cat

Joanot Cortés, Gal·la Miserachs i Marta Sureda. FANG

www.espaifang.cat

 

 
 

Roger Costa-Pau. Llibres del segleLlibres del segle, és una editorial empordanesa, d'aquest país i del món i aquest esperit es mantindrà. I d'acord amb aquest esperit, val a dir que ens envoltarem de bons col·laboradors per implicar en el projecte com més persones millor i per arribar al nombre màxim de lectors. Bons amics, poetes, crítics, narradors i assagistes.

 

 

_Bòlit Emprèn
 

mclarariera.arquitecta


He acabat arquitectura i ara què?, és un recull de 70 Projectes Final de Carrera que els estudiants de les Comarques de Girona han presentat a les Escoles d'Arquitectura de 2004 a 2012 i que es pot visitar fins a finals de setembre al Col·legi d'Arquitectes de Girona.

 

És també una radiografia col·lectiva de l'estat de la professió a través d'una generació d'arquitectes que es reuneix i exposa els treballs a l'espai virtual, que actua de plataforma pel primer contacte amb el món real. Un intent per a demostrar a la societat que el col·lectiu es mou, es reinventa i té prou capacitat per adaptar-se a nous perfils professionals.

 

 

_Bòlit Emprèn
 
 
 

FANG Joanot Cortés, Gal.la Miserachs i Marta Sureda

 

FANG , neix com a espai de trobada per a la co-creació i el desenvolupament d'idees i projectes híbrids de comunicació audiovisual i gràfica, disseny d'espais i creació escenogràfica. Treballem a partir de processos naturals, d'arrel orgànica. Busquem un retorn als orígens, una enfangada col.lectiva. Sentim passió per l'artesania, per tot allò que es modela amb les mans i ens connecta amb la terra i els Elements Essencials.

 

 

Act.7

Del 19/06/13 al 19/06/13.

Celeste Senés. CoEspai

www.coespai.com

Marc Pey. Kilalia Teatre Social

http://www.kilalia.org

Rafael Camps. Ingràvid Creative Office

http://www.ingravidcreativeoffice.com/

 

 
 

Rafael Camps. Ingràvid Creative OfficeIngràvid Creative Office, fem conceptualització, producció, desenvolupament, gestió i tràfic d'idees i continguts basats en el coneixement i la creativitat. Connectem sectors diversos.

Som emprenedors culturals que concebem la creativitat com a quelcom inherent a l'ésser humà i  que entenem la cultura com a quelcom comú que és crea i genera des de molts àmbits i sectors, a partir de l'aportació individual Per tant  prenem la cultura com a quelcom global, amb moltes arestes, quelcom que evoluciona a mesura que ho fa el pensament i el coneixement.

 

 

 

_Bòlit Emprèn
 

Marc Pey. Kilalia Teatre Social


Kilalia, neix amb la convicció que el teatre és una eina de transformació social i, per aquest motiu, es manté obert a les demandes socials de l'entorn. Per tant, cal remarcar que el seu objectiu és intervenir amb diferents col·lectius i entitats de caire socioeducatiu.

 

 

 

_Bòlit Emprèn
 

Celeste Senés. CoEspai

 

CoEspai és una comunitat de coworking, sostenible i creativa. Un lloc de treball compartit, ideal per a ser creatiu, adquirir coneixements, col·laborar, desenvolupar idees i participar en una comunitat dinàmica. Un espai obert i adaptable a cada perfil que desprèn entusiasme i motivació.

 

 

_Bòlit Emprèn
 

Act.8

Idees i Talent / Sessió 23 de maig de 2013

Del 23/05/13 al 23/05/13.

Alexandre Nunes. Teories de la Inspiració

Teories de la Inspiració

Sebi Subirós. Lupusgrafic Edicions

Lupusgrafic Edicions

Jordi Mitjà. Crani

Crani

 

 
 

Jordi Mitjà. Crani


Crani és un projecte editorial que pretén incentivar l'edició de continguts relacionats amb la creació contemporània. Un projecte que utilitza i reivindica el mitjà imprès com un suport a tenir en compte. Els treballs de Crani editorial són edicions que han estat pensades i creades exclusivament per al format d'edició, i que no existeixen en cap altre suport físic més enllà del paper.

_Bòlit Emprèn
 

Sebi Subirós. Lupusgrafic Edicions


 El taller Lupusgràfic Edicions és un taller gràfic situat a la ciutat de Girona dedicat especialment a l'edició de gravats, llibre d'artista, assessorament i escola de gravat.

 

_Bòlit Emprèn
 

Alexandre Nunes. Teories de la Inspiració


Teories de la Inspiració (TdI) és un col.lectiu de creació i expressió artística de Girona que té com a punt de partida i eix vertebrador la performance i la poesia, però sota una perspectiva oberta, descentrada i integradora, cercant permanentment noves relacions i articulacions amb altres disciplines i l'experimentació.

 

_Bòlit Emprèn
 

Act.9

Idees i Talent / Sessió 16 de maig de 2013

Del 16/05/13 al 16/05/13.

Sergi Yanes. Col·lectiu Transeünts

http://transeunts.org/blog/

Ignacio Molto. Milestone Project

 http://www.milestoneproject.cat

Pau Ribas. Can Pop Gallery & Shop

http://www.can-pop.com/

 

 

 
 

Pau Ribas. Can Pop Gallery & Shop

 

Can Pop és una galeria-botiga d'art especialitzada en obra gràfica, il.lustració, Pop art i street art. Situada al carrer de les Olles al Barri Vell de Girona, des de l'any 2010, ofereix obres d'artistes locals i internacionals així com exposicions temporals individuals o col.lectives.

 

 

_Bòlit Emprèn
 

Ignacio Molto. Milestone Project


Milestone Project, és un projecte cultural amb caràcter social i innovador nascut a l'any 2012. En la seva segona edició la música, l'art urbà, el pensament i la gastronomia segueixen sent els eixos principals del projecte. El seu propòsit és establir un diàleg i obrir espais d'art i pensament a totes les persones que resideixen o bé visiten Girona, és un lligam entre allò local i allò internacional.

Milestone project,  vol ser generador de diàleg(s) entre l'espai públic i les persones: l'art urbà com a possibilitat de recuperació d'espais sense ús o degradats i reflexió sobre els significats de paisatge urbà. Volen mostrar l'art i el pensament com a eines vàlides pel desenvolupament de la societat.

 

 

_Bòlit Emprèn
 

Sergi Yanes. Col.lectiu Transeünts

 

Transeünts son un col·lectiu de persones formades i interessades en ciències humanes i socials; un espai d'aprenentatge, recerca, experimentació i acció al voltant dels discursos i pràctiques que defineixen, regulen i limiten els usos i presències als espais públics.

Promouen -des d'una metodologia socioeducativa oberta- l'apropiació creativa i col·lectiva dels espais públics, defensant la democràcia cultural i la creativitat des d'una mirada dialògica, situant l'espai de treball al territori, des de la seva complexitat, tot posant en valor les experiències i vivències dels subjectes vinculats a la seva comunitat.

 

_Bòlit Emprèn
 

Act.10

Idees i Talent / Sessió 25 d'abril de 2013

Del 25/04/13 al 25/04/13.

Lluís Sabadell Artiga. Col·lectiu CoCreable.

http://www.cocreable.com/

Marta Alemany. Associació Ad'Art. Projecte Domèstica

http://www.adart.cat/

Andreu Carulla. Disseny

 

 
 

Andreu Carulla. Disseny


Nascut a Banyoles l'any 1979, des de petit va tenir clara la seva vocació; volia ser inventor i així poder deixar anar la seva imaginació creant objectes. L'any 2002 es gradua en Disseny Industrial per la Politècnica de Girona.

La seva trajectòria professional l'ha portat a conèixer diverses àrees del disseny, des de la més teòrica amb conferències i workshops fins la més tècnica amb el desenvolupament de producte, passant per la més conceptual o artística, l'art funcional. Després d'adquirir experiència en diferents empreses i agències de disseny, al 2006 funda el seu propi estudi.

 

_Bòlit Emprèn
 

Marta Alemany. Associació Ad'Art. Projecte Domèstica

 

Ad'Art neix a principis del 2009 fruit de les inquietuds d'artistes, creadors, estudiants i amants de l'art que volíem donar un altre impuls a la programació cultural gironina donant accés a fórmules d'exhibició i difusió de les propostes que no tenen cabuda en els circuits convencionals o que busquen una altra manera de mostrar allò que produeixen. Amb l'esforç i ajuda de molta gent que des del principi ens ha seguit i recolzat, Ad'Art pretén oferir una forma d'entendre l'art propera, accessible i de qualitat.

 

 

_Bòlit Emprèn
 

Lluís Sabadell Artiga. Col.lectiu CoCreable

 

El Col·lectiu CoCreable va ser creat l'any 2011 per Lluís Sabadell Artiga, artista que actualment segueix a la direcció participant també amb Mariona Mata, Ricard Culubret, Albert Serra i Nathaly Segura. CoCocreable neix amb l'objectiu de portar la metodologia de co-creació a diversos àmbits de la societat i permetre a persones de totes les edats i condicions descobrir el creatiu que porten dins i el poder de la creativitat col·.lectiva.

_Bòlit Emprèn