Del 3 d'abril al 4 de maig

Bòlit_StNicolau

Inauguració dijous 3 d'abril a les 19h

 

Ai.1

Visita comentada

Del 05/04/14 12:00 al 05/04/14 13:00.

Bòlit_StNicolau

 

Visita comentada a l'exposició

A càrrec d'Imma Prieto, comissària

Inscripció prèvia gratuïta aquí

 
 

Ai.2

Debat: Aquell objecte, només nostre? Aquell fet, només al record?

Del 04/04/14 al 04/04/14.

DEBATS: AQUÍ I ARA...DES D'ARA QUÈ?

Direcció i conducció: Imma Prieto

Els debats parteixen d'algunes de les reflexions plantejades en l'exposició Hic et Nunc. Sobre paradoxes democràtiques. L'objectiu no és només quedar-se en l'anàlisi del present, sinó reflexionar sobre allò que podem esperar del temps que ve. El debat se centra en com volem que s'estableixin els nous fonaments d'una societat democràtica i en com l'art pot contribuir-hi. D'aquí que al títol original s'afegeixi el Des d'ara. Des d'ara, què?

 

Bòlit_StNicolau

18h 

Entrada lliure

 

Divendres 4 Abril

"Aquell objecte, només nostre? Aquell fet, només al record?"

Proposar una reflexió a partir de la possible relació entre existència i pertinença, per debatre com quelcom pot existir i pertànyer sense ésser posseït. Des d'aquí, pensar l'obra d'art, l'objecte artístic a partir d'aquesta dicotomia i observar com en moltes de les pràctiques artístiques contemporànies aquesta equació és inherent a la seva realització. Per altra banda, incidir en la manipulació duta a terme des dels mitjans de comunicació a l'hora no d'informar, sinó de no informar sobre aquells fets que succeeixen en la nostra societat. I, per tant, reprendre el tema de la pertinença en relació al pensament, camí que ens permet pertànyer.

 

Participants: Valentin Roma, Daniel G. Andújar, José Luis Corazón i Jordi Colomer

 
 

Ai.3

Debat: Espai, subjecte i paròdia

Del 29/04/14 al 29/04/14.

Bòlit_StNicolau

18h 

Entrada lliure

 

 

Dimarts 29 abril

"Espai, subjecte i paròdia"

Partint de la capacitat pròpia de l'art de projectar-se en múltiples direccions, sense abandonar la seva constant presència al llindar, volem parlar de com, necessàriament, el temps futurs requereixen pensar la projecció i difusió de la pràctica artística contemporània a partir de plataformes de naturalesa diversa (espai públic/ privat, institucional, alternatiu, artístic, social, entre d'altres).

 

Participants: Mery Cuesta, Blanca de la Torre, Avelino Sala i Jorge García.

 
 

Ai.4

Ciutadania i identitat: cap esborrador

Del 12/04/14 al 12/04/14.

 

Ciutadania i identitat: cap esborrador, a càrrec de Pelayo Varela.

 

El taller consisteix en la creació d'una rèplica del cap de l'autor feta en goma d'esborrar. Aquest bust serveix com a model per a que els participants realitzin una sèrie de dibuixos en llapis sobre paper que després seran esborrats o redibuixats utilitzant aquest bust.

 

Amb aquest gest de "pintar amb una goma d'esborrar", el taller vol reflexionar sobre conceptes com l'autoria, la pèrdua d'identitat, el rol de l'artista o l'aura i permet fer entendre com les estratègies actuals pretenen que cada individu sigui una peça anònima més, una peça que en conjunt ha d'actuar segons estratègies polítiques per tal d'esborrar la història inclús la seva pròpia. El treball resultant formarà part de la mostra "Hic et Nunc. Sobre paradoxes democràtiques"

 

Dissabte 12 d'abril, Dia Internacional de l'Art, 16 h

Adreçat a famílies (nens majors de 7 anys) i públic en general

Inscripció gratuïta prèvia aquí

 

 
 

Ai.5

DIY. Autoedició: Sublime

Del 22/04/14 al 25/04/14.

Bòlit Emprèn

Cursos formatius

DIY. Autoedició: Sublime, a càrrec de Avelino Sala i José Luis Corazón.

23, 24 i 25 d'abril

De 16.30 a 20.30 h

Centre Cultural la Mercè

Inscripció gratuïta aquí