Futur Variable

Alexandra Daisy Ginsberg & Sascha Pohflepp, Félix Luque i Àlex Nogué

Comissariat: Rosa Pera

 

Inauguració: 30 de juny

De l'1 de juliol al 18 de setembre de 2011

Bòlit-LaRambla, Dadespai i Bòlit-SantNicolau

 

Av.1

Presentació

27/07/11 19:30.
Dadespai

Dossier.


Revista de Girona: La nova fornada de l'art gironí

Tretze noms emergents en el camp de l'art visual


 L'acte estarà presentat per Sebastià Goday, coordinador del dossier, i Rosa Pera, directora del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona. A més, comptarà amb la presència d'Àlex Nogué, Eudald Camps i David Santaeulària, autors dels textos del dossier.

La Revista de Girona ha demanat a persones vinculades a diferents branques de l'art, de la cultura i de la divulgació que fessin una tria imparcial per conèixer quins són actualment els artistes gironins de la darrera fornada que realitzen un treball més personal. El resultat d'aquest cànon de l'art visual està format per tretze artistes: dos de Girona, dos d'Olot i dos de Santa Coloma de Farners, mentre que els set restants són nascuts a Figueres, Blanes, Salt, Vidreres, Ullà, la Cellera i Llambilles. Possiblement no hi són tots, però sí que es tracta d'una selecció prou representativa d'una nova forma de fer art.

El dossier es vertebra a través d'unes pautes que defineixen l'art contemporani amb l'objectiu de trobar pistes per a la reflexió. Els articles d'Eudald Camps, David Santaeulària i Àlex Nogué abasten l'art des de les diferents vessants polítiques: la teoria, la pràctica expositiva, la pedagogia i la pràctica artística. En suma, del que es tracta amb el dossier és de mostrar les característiques del paisatge artístic gironí dels darrers decennis.

En el seu compromís amb la cultura contemporània, Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona acull aquesta presentació, tot sumant-se al suport a l'art fet des de Girona, en aquest cas en relació als artistes més joves. Amb ells, juntament amb creadors d'altres generacions i procedències, tant estatals com internacionals, el Bòlit seguirà treballant per enfortir la producció i la difusió de la creació gironina, a través d'exposicions i activitats integrades, tot cercant la complicitat d'altres agents i institucions culturals.