Art contemporani. Nivell zero

 

Adreçat a professorat de secundària i batxillerat

30 places disponibles

25€

 

Programa

Del 16 al 30 de gener de 2016
Espais: MACBA, Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i ACVic Centre d'Arts Contemporànies

 

Dissabte 16 de gener de 10.30 a 14.30 h Lloc: MACBA


Dimecres 20 de gener de 18 a 20 h Lloc: Bòlit


Dissabte 23 de gener de 10.30 a 14.30 h Lloc: ACVic


Dimecres 27 de gener de 18 a 20 h Lloc: ACVic

 

Dissabte 30 de gener de 10.30 a 14.30 h Lloc: Bòlit

(12h Performance de Mar Serinyà, oberta al públic)

 

 

‘Art contemporani. Nivell zero' està plantejat com un curs d'iniciació que té per objectiu proporcionar unes nocions bàsiques entorn de les pràctiques contemporànies per tal d'examinar els nous llenguatges artístics des d'una mirada oberta i flexible.La dinàmica del curs combinarà sessions teòriques amb sessions d'observació i anàlisi directa d'obres en el marc d'alguns equipaments culturals. També es facilitarà informació sobre el treball d'alguns artistes contemporanis que formen part de la Col·lecció MACBA, i es potenciarà la lectura des de les fonts d'origen com a recurs fonamental per a una anàlisi crítica. Les diverses perspectives d'aproximació a l'art contemporani permetran iniciar processos de diàleg i explorar els conceptes claus que es posin en relleu en la reflexió col·lectiva.

Cursos impartits per David Pablo.


Tots els cursos estan reconeguts pel "Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya" com a activitat de formació permanent.

 

Inscripcions aquí

Més informació aquí

 

*Foto Eva Carasol. MACBA. 

 

 
 

Performance

 

Mar Serinyà

Dissabte 30 de gener de 2016, 13.45h

Bòlit_StNicolau

Entrada lliure

*Activitat programada dins el curs 'Art contemporani. Nivell zero'

 

Mar Serinyà realitza intervencions entre la performance i el land art on experimenta com es relacionen el cos, el traç i l'entorn. En el seu acte de dibuixar hi intervé tot el cos, des d'un dit, al braç, a la postura de l'esquena, el cap... en una successió de moviments quasi coreogràfics que van deixant petjada dins les seves obres. Unes obres efímeres la memòria de les quals es conserva en fotografies que remeten a la immaterialitat dels mitjans digitals i que generen una experiència creativa de catarsis. En la seva darrera col·laboració amb el Bòlit, Traçant el riu, l'artista va jugar amb l'aigua dels rius de la ciutat per evidenciar com el cos pot modelar atzarosament els corrents mentre repensava la bellesa i la mirada sobre aquests i plantejava una reflexió sobre l'espai en el qual es mou l'artista.    

 

Inspirada en l'obra d'ORLAN, Mar Serinyà durà a terme una acció basada en la pràctica performàtica de traçar, per tal d'aconseguir difuminar els límits que hi ha entre l'artista i la seva creació.

 

www.marserinya.com

 

Vídeo de la performance