BÒLIT FORMACIÓ

 

Bòlit Formació 2016

 

Aquest programa vol proporcionar eines necessàries a persones vinculades a diferents sectors de l'àmbit visual i artístic que vulguin obrir noves perspectives personals i professionals.

 

La creació d'un lloc web, la gestió dels continguts en línia, el comissariat d'exposicions, la comercialització de productes i serveis artístics, la difusió en les xarxes socials, la creació de material gràfic o l'ús de programari audiovisual i en 3D, entre d'altres, són recursos que asseguren la visibilitat de qualsevol creador, empresa, associació o professional autònom en el camp de les arts visuals.

 

La finalitat del programa és que els participants puguin desenvolupar més d'una acció formativa i obtinguin coneixements sòlids, a través d'una formació pràctica, en diferents recursos per aplicar-los als seus projectes.

 

Aquests cursos complementen l'oferta formativa del 2015 que podeu consultar aquí

 

Tots els cursos requereixen inscripció prèvia i tindran lloc al Centre Cultural la Mercè.

 

Preu: 45 € (36 € per a alumnes de l'EMA, Carnet Club Girona Cultura i artistes residents al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona)

 

El cursos disposen de dues places amb beca per a artistes de Girona i comarques. Per optar a la beca cal que els sol·licitants acreditin la condició exigida en la convocatòria i enviïn una carta de motivació a bolitconvoca@bolit.cat

 

Les places són limitades. Es reserva plaça per ordre d'inscripció. Es considera formalitzada la inscripció un cop s'hagi efectuat el pagament. El curs s'impartirà si s'arriba a un mínim de 8 alumnes.

 

S'atorgarà certificat expedit pel Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona que acreditarà les hores d'assistència i especialització.

 

Inscripcions aquí

 
 

Descarrega el programa

desplegable-formacio-web.pdf (557,27 KB)

 
 

Disseny gràfic i digital per a la promoció de continguts culturals

 

A càrrec de Gemma Reixach

Hores: 12 h

Dates: 10 i 17 de juny i 1 de juliol

Horari:  de 16.30 a 20.30 h

Espai: Aula Digital

 

Curs adreçat a artistes, creadors, estudiants, gestors culturals, gestors de comunitats online i a totes les persones interessades a utilitzar els recursos de text i imatge per a la promoció dels seus continguts culturals.

 

Es donaran a conèixer els criteris tipogràfics, cromàtics i de format que s'han de tenir en compte per a diferents publicacions, ja siguin en format gràfic o digital, per poder crear el propi material de difusió mitjançant programari especialitzat: Indesing i Photoshop. S'han de tenir coneixements d'informàtica a nivell d'usuari. El primer dia s'informarà del material necessari per a les sessions pràctiques.

 

10 places disponibles, es disposarà d'un ordinador iMac per a cada alumne.

 

Gemma Reixach és llicenciada en Història de l'Art i màster en Comunicació i Estudis Culturals per la UdG. Graduada en Arts Plàstiques i Disseny en l'especialitat de Dibuix Publicitari per EASD Olot. En l'àmbit del disseny gràfic s'ha especialitzat en el disseny i la comunicació de continguts artístics, culturals i turístics. Ha participat com a tècnic en el projecte de recerca «La cuestión del archivo en las prácticas artísticas y museísticas contemporáneas» de la UdG i ha fet un web pel projecte. Des de 2009 imparteix diferents cursos de formació ocupacional amb certificat de professionalitat amb programes vinculats al SOC i a la Generalitat, i un seminari a la UdG de recursos informàtics de tractament de text i imatge aplicats a la Història de l'Art.

 
 

Galeries virtuals. Nous formats d'exposició i venda

 

A càrrec d' Àrtic Studio i Anna Valdé

Hores: 12 h

Dies: 4, 5 i 6* de juliol

Horari: de 16.30 a 20.30 h

Espai: Aula Digital

 

Adreçat a totes aquelles persones que estiguin interessades a conèixer el desenvolupament d'una plataforma d'exposició i venda online.

 

Els usuaris aprendran a crear una galeria d'exposició i de venda d'obres d'art en línia i a conèixer els diferents aspectes tècnics necessaris per gestionar-la, i descobriran les estratègies de difusió i els aspectes legals de la propietat intel·lectual. És necessari tenir coneixements informàtics a nivell d'usuari però no de programació. El primer dia s'informarà del material necessari per a les sessions pràctiques.

 

10 places disponibles, es disposarà d'un ordinador iMac per a cada alumne.

 

Artic Studio són especialistes en tot tipus de projectes online en els quals utilitzen les tecnologies més avançades per destacar qualsevol idea dins la xarxa. Aquest grup d'experts emprèn tot tipus de recursos innovadors per a la creació de comerç electrònic, webs, aplicacions, etc.

 

*El 6 de juliol de 18.30 a 20.30 h hi haurà una sessió oberta al públic sobre drets de propietat intel·lectual (Sala Polivalent) a càrrec d'Anna Valdé

 

Anna Valdé és advocada en exercici des del 2000. Integrant del Bufet Maria Orriols de Girona des de fa més de 15 anys. Membre de la Junta de Govern del Col·legi d'Advocats de Girona del 2005 al 2009. Professora de l'Escola de Pràctica Jurídica i actualment del màster de l'Advocacia. Professora associada de la UdG (Departament de Dret Civil) des de l'any 2012. 

 
 

Les possibilitats del relat visual (o de com comissariar una exposició)

 

A càrrec de David Santaeulària

Hores: 12 h

Dates : 10, 17 i 24 de maig

Horari:  de 16.30 a 20.30 h

Espai: Sala Polivalent

 

Com gestionar tots els processos que van del projecte artístic inicial a la presentació pública? Com millorar la recepció d'una obra d'art? Aquest curs està destinat a artistes i agents culturals que vulguin conèixer els aspectes pràctics relacionats amb el comissariat d'exposicions.

 

Places disponibles: 25

 

David Santaeulària és gestor cultural, comissari d'exposicions i crític d'art. Llicenciat en Història de l'Art i màster en Gestió de Patrimoni i en Gestió Cultural. De l'any 1997 al 2007 va ser director del Museu Comarcal de la Garrotxa i del 2007 al 2012 responsable de l'Àrea de Creació Contemporània d'Olot (que incloïa dos espais dedicats a les arts visuals: ZER01 i Sala 15). Actualment treballa com a freelance en projectes de comissariat, conferències, jurats de convocatòries, etc.

 

CURS EN COL·LABORACIÓ AMB LA CASA DE CULTURA

 

Vols dir que això és art?

(introducció a l'art contemporani)

 

A càrrec de Luís Izquierdo-Mosso

Dimarts de l'1 de març al 26 d'abril de 19 a 20.30h 

Casa de Cultura de Girona i Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

Preu: 60€

 

L'art prové sempre de la realitat múltiple que l'envolta. En aquest curs farem un recorregut d'anada i tornada entre els aspectes més variats de la societat, la vida, la realitat actual i les formes artístiques més diverses a través de xerrades amb il·lustracions d'algunes obres clau d'aquest art contemporani tants cops mal interpretades i fins i tot menyspreades per l'imaginari popular. Curs dirigit a tots els públics, amb curiositat però sense una formació específica en Història de l'Art.

 

Luís Izquierdo-Mosso és artista multimèdia i fotògraf. Ha exercit de professor de Filosofia a secundària. Com artista en els últims trenta sis anys ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives. Ha publicat textos a revistes com Lápiz, Zehar o Papers d'art, i sobre l'obra de Salvador Dalí, de la qual va ser el comissari de l'exposició Dalimitar. El 2008 va presentar el muntatge de vídeodansa La casa dansa a Figueres. 

 

Inscripcions aquí

 

Organitzen: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i Casa de Cultura.