FORMACIÓ

 

AULA DIGITAL:  recursos multimèdia per a creadors visuals

Juny - juliol | 2015-2016

 

El Bòlit, Centre d'Art Contemporani i l'Escola Municipal d'Art de Girona han unit les seves propostes formatives adreçades als artistes visuals i han creat l'aula digital.

 

L'aula digital vol proporcionar eines necessàries a persones vinculades a diferents sectors de l'àmbit visual i artístic que vulguin obrir noves perspectives personals i professionals.

 

La creació d'un lloc web, la gestió dels continguts en línia, la comercialització de productes i serveis artístics, la difusió en les xarxes socials, la creació de material gràfic o l'ús de programari audiovisual i en 3D, entre d'altres, són recursos que asseguren la visibilitat de qualsevol creador, empresa, associació o professional autònom en el camp de les arts visuals.

 

La finalitat del programa és que els participants puguin portar a cap més d'una acció formativa i obtinguin coneixements sòlids, a través d'una formació pràctica, en diferents recursos multimèdia per aplicar-los als seus projectes.

 

El cicle es durà a terme a l'Aula Digital al Centre Cultural la Mercè.

 
 

Descarrega't el flyer 

diptic-formacio-15-web.pdf (498,02 KB)

 

CURSOS BÒLIT

 
 

REDACCIÓ DE CONTINGUTS DIGITALS PER A LA COMUNICACIÓ CULTURAL

Hores: 12 h

Dies: dissabte 10 d'octubre i dissabte 14 de novembre

Horari: de 10 a 13h de 16 a 19h

Professora: Txell Costa

Nova edició tardor 2015 (el curs es va ajornar per situació mèdica temporal del docent)

 

Inscripcions aquí

 

Objectius:  aprendre a gestionar comunitats virtuals coneixent els diferents canals de comunicació, com ara els blogs, microblogs, wikis, podcàsting, xarxes socials...i conèixer l'escriptura més adequada per a la comunicació de continguts culturals.

20 places. Es disposarà de 12 ordinadors iMac i es poden portar ordinadors portàtils per al seguiment de les sessions.

 

FES-TE UN WEB AMB WORDPRESS

Hores: 12 h

Dies: 13, 14, 15 de juliol

Horari: de 16.30 a 20.30 h

Professors: David Gironella i Gemma Reixach

 

Objectius: dissenyar i desenvolupar una pàgina web i conèixer tots els aspectes per al correcte desenvolupament i funcionament.

 

Altres: és necessari tenir coneixements informàtics a nivell d'usuari i no és necessari tenir coneixements de programació.

12 places. Es disposarà d'un ordinador iMac per a cada alumne.

 

DISSENYA LA TEVA EXPOSICIÓ EN 3D

Hores: 12 h

Dies: 20, 21, 22 de juliol

Horari: de 16.30 a 20.30 h

Professor: David Gironella

 

Objectius: saber realitzar el muntatge d'una exposició en 3D utilitzant Sketchup com a programari especialitzat i fer una primera aproximació a Blender, programa dedicat a l'edició tridimensional.

 

Altres: s'han de tenir coneixements d'informàtica a nivell d'usuari. El primer dia s'informarà del material necessari per a les sessions pràctiques.

12 places. Es disposarà d'un ordinador iMac per a cada alumne.

 

*2016

 

Disseny gràfic i digital per a la promoció de continguts culturals

Dates: 7, 14 i 21 de juny

Galeries virtuals. Nous formats d'exposició i venda

Dates: 5, 12 i 19 de juliol

 

INSCRIPCIONS

 

Inscripció prèvia obligatòria aquí

 

Preu: 45 € (36 € per a alumnes de l'EMA, Club Girona Cultura i artistes residents al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona).

 

El curs disposa de 2 places amb beca per a artistes de Girona i comarques. Per optar a la beca cal que els sol·licitants acreditin la condició exigida en la convocatòria i enviïn una carta de motivació a bolitconvoca@bolit.cat

 

Les places són limitades. Es reserva plaça per ordre d'inscripció. Es considera formalitzada la inscripció un cop s'hagi fet el pagament. El curs s'impartirà si s'arriba a un mínim de 8 alumnes.

 

S'atorgarà certificat expedit pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona que acreditarà les hores d'assistència i especialització.

 

CURSOS EMA

 
 

INICIACIÓ AL PROGRAMARI ADOBE PHOTOSHOP

Hores: 15 h

Dates: del 29 de juny al 3 de juliol

Horari: de 17 a 20 h

Professora: Marta Roldan  

Objectius: introduir l'alumne en els coneixements tècnics bàsics per retocar i tractar imatges amb el programa Adobe Photoshop CC. Començant des de zero, n'explorarem les principals eines per treure el màxim rendiment de les nostres fotografies. El temari inclou: conceptes, l'entorn del Photoshop CC, pintura i edició, eines d'esborrar, capes, selectors, traçats, formes i text, fotografia digital i impressió.

9 places disponibles     

 

EL COLOR A LA FOTOGRAFIA: TÈCNIQUES DE REVELATGE DIGITAL AMB COLOR

Hores: 15 h

Dates: del 6 al 10 de juliol

Horari: de 17 a 20 h

Professor: Fred Lebail  

Objectius: aprendre diferents tècniques de revelatge amb color mitjançant el programari Adobe Photoshop. Els últims avenços en les tècniques de revelatge digital ens ofereix noves maneres d'interpretar i processar el color. En aquest taller us proposem descobrir les possibilitats que ens dóna aquest mitjà digital i aprendre a gestionar el color en totes les etapes del procés fotogràfic.

9 places disponibles     

INSCRIPCIONS Tots els cursos requereixen d'inscripció prèvia

Preu: 70 €

Consultar condicions d'inscripció aquí