Flèndit

De Sebi Subirós

Plaça del Pou Rodó

Del 22 de desembre de 2020 al 10 de gener de 2021

Acció lúdica participativa: dimarts 22 de desembre de 2020 de 10 a 14h

 

Per aquestes festes de Nadal el Bòlit ha encarregat a l'artista Sebi Subirós un joc infantil per jugar a l'espai públic. A partir d'aquesta idea, ha sorgit el projecte Flèndit, una nova versió efímera del joc tradicional de la xarranca, que a Girona, se'n diu de diferents maneres, entre elles, flèndit o xanca.

 

Xarranca  és el nom donat  a diversos jocs en què es dibuixen una sèrie de caselles numerades a terra per on han de saltar els jugadors per ordre després de tirar-hi un tros de teula o una pedra plana que caldrà arrossegar mentre se salta a peu coix.

 

D'aquesta manera, a partir de la forma tradicional del joc, Subirós ha desenvolupat una nova proposta amb quatre braços, que obre noves possibilitats de joc, ampliant els camins que cada infant pot escollir. A més, per poder marcar la casella que s'ha de saltar, l'artista ha produït 100 peces de guix amb la forma d'un bòlit.

 

El dia 22 al mati, Sebi Subirós pintarà la figura al centre de la Plaça del Pou Rodó i a partir d'aquest moment es podran recollir, al Bòlit_PouRodó, les peces de guix del bòlit per poder jugar-hi, juntament amb les noves instruccions del joc.

 

Sovint, la mainada, a més de dibuixar i numerar la xarranca amb guix, aprofiten per incloure al voltant dibuixos i frases a mode de graffiti. La idea, doncs, és que la mainada no es limiti a jugar sinó que utilitzi aquest mètode de relació expressiva amb el seu entorn.

 

A més a més, a banda del joc, l'artista proposa fer una crida participativa a través de les xarxes socials, per recollir imatges de flèndits d'arreu del món: Podeu compartir imatges de flèndits d'arreu a Instagram amb l'etiqueta #FlènditBòlit.

 

Sebi Subirós (1961) s'inicia com a gravador el 1986. Fins l'any 1995 forma part del taller Edicions Tristan Barbarà on s'especialitza en l'assessorament tècnic d'artistes. Durant aquest període completa la seva formació, entre d'altres, amb l'estampador Ole Larsen, el gravador Joan Barbarà i l'especialista en tècniques electrogràfiques Jesús Pastor.

 

Al llarg d'aquests anys de trajectòria, Sebi Subirós ha treballat amb artistes nacionals i internacionals com Antoni Tàpies, Miquel Barcerló, Werner Berges, Modest Cuixart, Víctor Mira, Niebla, Antoni Pitxot, Jaume Plensa, José Pedro Croft, Emil Schumacher, Riera i Aragó, Jorge Oteiza, Moisès Villèlia, etc.

 

Com a professor de gravat, Sebi Subirós imparteix, de manera regular, cursos al seu propi taller (Lupusgrafic) i a diversos centres públic i privats, com ara: EMA - Escola Municipal d'Art de Girona, Talleres Saura (Fuendetodos, Saragossa), Fundació Rodríguez-Amat (Garrigoles, Girona), Taller del Museo del Grabado Contemporáneo (Marbella, Màlaga) o La Seiscuatro (València).

 
 

Descarrega les instruccions

instruccions-flendit-joc-bolit-def.pdf (92,81 KB)