"Exposant cinema collage"

Anna Mitjà

Del 4 de juliol al 15 de setembre

Inauguració dijous 4 de juliol a les 19h

Hall del Bòlit_PouRodó i aparador

 

 

 

El projecte Exposant cinema collage parteix de la idea del collage com un tipus d'expressió dins l'aprenentatge. Es tracta d'una proposta estretament vinculada al tema principal de la pel·lícula Les pedres, la seva opera prima en ficció i actualment en fase de desenvolupament, i que aborda les relacions d'admiració, fascinació i idolatria entre dones de diferents generacions.

 

La proposta d'Anna Mitjà desenvolupada en residència la passada tardor a La Chambre Blanche, del Quebec va consistir en investigar i crear entorn el cinema collage. En paral·lel, va treballar en la realització i muntatge del vídeo assaig Les pedres. L'assaig sobre el procés de creació de la pel·lícula Les pedres, un producte que incorpora diferents registres audiovisuals i que ara podem contemplar en format expositiu.

 
 

Anna Mitjà (Girona, 1990) és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i postgraduada en Art Contemporani per la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Treballa, sense formes predefinides, la memòria, el moviment i la narració, tot partint de la filmació i el muntatge en suports com el vídeo o el cinema. Moltes de les seves peces han estat creades a partir d'imatges d'arxiu -grans continents d'història-, amb el moviment de les quals n'extreu una història a explicar. Tu i Berlín o Amb poc (Bòlit Mentor 2015) en serien exemples. Ha treballat amb companyies de dansa com Impàs o Pon-ten Pie, i col·laborat en projectes vinculats al moviment amb Isaki Lacuesta o Jordi Morató.

 

Ha creat vídeodanses com BUIT o Múltiples, peces que han passat per festivals internacionals com Bideodromo (Bilbao) o Rollout Dance Film Festival (Macau). També ha participat en nombrosos projectes cinematogràfics de ficció com El vent és això de Pere Vilà, al muntatge, i Les amigues de l'Àgata, en la direcció d'art.

 

Com a directora de ficció, ha dirigit recentment Cuándo al Taller ‘Filmando en Navarra' con Asghar Farhadi, actualment en fase de postproducció, i actualment escriu i desenvolupa la seva òpera prima Les pedres (amb el suport de l'Ajuntament de Girona. Ajuts Kreas), per indagar en la idea d'autodescobriment a partir de l'admiració entre dones.

 

Al 2018 guanya el premi Art Jove d'Inund'art amb el curtmetratge Com moure i al llarg del 2019, realitza l'exposició itinerant Les pedres. In situ al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, a la Sala d'Art Jove de Barcelona i a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

 

El novembre de 2018 desenvolupa el projecte Exhibiting cinema collage sobre la recerca de noves narratives i relacions entre l'espai i la pantalla, en residència artística a La Chambre Blanche del Québec (Beca Intercanvi Residència Girona Creativa del Bòlit). Des de Juliol de 2017 és artista resident a La Volta de Sant Narcís de Girona.

 

www.annamitjacomas.com

 

Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull