L'ETAC és un projecte que compta amb el suport de l'Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la convocatòria de projectes CULTURA 2013 i que té per objectiu crear una estructura cooperativa entre centres d'arts visuals contemporànies.

 

El projecte també vol crear una plataforma de creació de públics per a l'art contemporani i establir un programa de residències adreçat a artistes de l'Euroregió i a artistes internacionals que els permeti conèixer i treballar com a mínim a dos dels espais transfronterers.

 

El projecte ETAC (Espai Transfronterer d'Art Contemporani) està format pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona de l'Ajuntament de Girona; el Consorci Museu de l'Empordà de Figueres: Museu de l'Empordà; Le Lait, Laboratoire Artístic Internacional du Tarn, Albí; La Panacée - Centre de Culture Contemporaine (Montpeller) i Addaya, Centre d'Art Contemporani, Alaró (Mallorca).

 

Més informació aquí

Enllaç a la convocatòria aquí

 
 
 

JORNADES ETAC

17, 18 i 19 de febrer

 

Les Jornades ETAC reuniran els cinc artistes guanyadors de la primera convocatòria de residències Mireia Saladrigues (Barcelona, Catalunya), Raphaël Emine (París, França), Jennis Li Cheng Tien (Singapur), Edith Medina (Tultitlán, Mèxic) i Javier Chozas (Madrid, Espanya) així com els responsables dels diferents Centres que en formen part per tal de fer balanç del projecte i presentar els artistes i les seves propostes.

 

Els artistes portaran a terme diferents sessions de treball conjuntes, per debatre i posar en comú l'experiència i les propostes artístiques que estan desenvolupant, que culminaran en una presentació pública el dimecres 18 de febrer a les 18h al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar.

 

Així mateix, dimarts 17 de 9 a 13h a la llera del riu Onyar tindrà lloc la intervenció temporal que sota el títol de Dissipació, portarà a terme Jennis Li Cheng Tien, actual artista resident a l'espai del Bòlit. En aquest projecte quatre blocs de gel fets d'aigua del mateix riu s'instal·laran en un punt del seu recorregut creant una divergència temporal del seu curs. La durada de la intervenció estarà determinada pel temps que triguin els blocs a desfer-se. Amb aquest treball, l'artista vol representar el desig humà de permanència al món i l'inevitable flux de la natura.

 

Sota l'epígraf de Repetició i diferència, els cinc artistes han treballat diferents temàtiques de recerca que contemplen la pràctica artística contemporània des de la perspectiva social, conceptual i de mediació, entre d'altres, prestant una especial atenció als elements de diversitat o coincidència que l'espai transfronterer de l'ETAC ofereix en tant que espai territorial i conceptual, com a marc d'estudi, anàlisi i reflexió.

 

El reconegut caràcter patrimonial i l'interès turístic de les cinc ciutats que integren aquest projecte ofereixen també un espai de relació social i cultural entre passat, present i futur, formant així un àmbit de treball i de reflexió comuns per a les pràctiques artístiques contemporànies.